TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Lisans Programları

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - Lisans



Program Tanımları
Kuruluş
Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 08.04.2016 tarih 19678 sayılı Resmi gazetede yayınlanan "2016/8562 Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar" gereğince Sağlık Yüksekokulu kapatılarak yerine "Sağlık Bilimleri Fakültesi" olarak kurulmuştur. Beslenme ve Diyetetik bölümü 17.08.2010 tarih ve 029028 sayılı YÖK kararı ile açılmıştır. İlk öğrencilerini 2024-2025 öğretim yılında almış ve eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Diyetisyen
Derecenin Düzeyi
Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Öğrenciler MF-3 puanına göre yerleşmektedir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Türk Yüksek Öğretim Kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu sebeple Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında olduğu gibi Beslenme ve Diyetetik lisans programında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmamıştır. Ancak bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da bireysel çabalarıyla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak için en az 240 AKTS kredisi kazanmış olmak gerekmektedir.
Program Profili
Beslenme ve Diyetetik bölümü, pek çok kurumda çalışabilecek donanımda, kendine güvenen, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş, araştıran ve sorgulayan, hastalıklarda beslenme tedavisini uygulayabilecek, toplu yemek yapılan yerlerde yönetici diyetisyen rolünü üstlenebilecek, çeşitli sağlık kuruluşlarında koruyucu tedavide beslenmenin önemini topluma anlatabilecek bilgi, beceri ve ideali olan, yabancı dili iyi derecede kullanan, iletişim ve liderlik becerileri gelişmiş, mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerilerle donanmış üstün nitelikli profesyonel diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olan öğrencilerin çeşitli kurumlarda istihdamı sağlanabilmektedir. Bunlar; 1) Eğitim kurumlarında EĞİTİCİ DİYETİSYEN 2) Araştırma kurumlarında ARAŞTIRMACI DİYETİSYEN 3) Hastanelerde DİYABET DİYETİSYENİ, ONKOLOJİ DİYETİSYENİ, BARİATRİ DİYETİSYENİ, POLİKLİNİK DİYETİSYENİ, ENTERAL-PARENTERAL ÜNİTE DİYETİSYENLİĞİ, vb. 4) Toplu yemek yapılan kurumlarda YÖNETİCİ DİYETİSYEN
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve gereğinde yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşulu ile lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar Ordu Üniversitesi Lisanüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine ve uygulamalı dersler uygulama yönergesine göre yapılmaktadır. Öğrencilerin mesleki uygulama derslerinin yıl sonu başarı notunun hesaplanmasında Ordu Üniversitesi Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği ve Fakültemiz Uygulama Yönergesi esas alınır. Öğrenciler mesleki uygulama dersleri dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yıl sonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Mezuniyet Koşulları
Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencilerinin mezun olabilmeleri için en az 240 AKTS'lik ders almaları ve bu derslerden başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencinin en az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlaması gerekmektedir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Diler US ALTAY Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Cumhuriyet Yerleşkesi 52200 Ordu TÜRKİYE Tel: +90 452 226 52 48 - 6533 Faks: +90 452 2265241 e-posta: dilerusaltay@odu.edu.tr
Bölüm Olanakları
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün akademik kadrosu 1 Doçent, 2 Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Üniversitemizin Cumhuriyet Yerleşkesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. Katında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Program Çıktıları
1Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı temel ve mesleki bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır.
2Beslenme ve diyetetik alanındaki güncel ileri düzey bilgileri kullanarak, disiplinler arası etkileşime de girerek etik ilkeler doğrultusunda alanına yenilik getirecek özgün düşünce ve/veya araştırmayı bilgisayar ve teknolojik donanımları kullanarak yapma, uygun istatistiksel yöntemleri kullanma, değerlendirme ve raporlama bilgisine sahiptir.
3Beslenme ve Diyetetik alanında edindiği güncel bilgi ve becerileri kullanarak sağlıklı bireylerin, toplumun ve hasta bireylerin beslenme durumunu saptama, kronik hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi ilkelerini öğrenerek bu hastalara beslenme programı planlama becerisini kazanır.
4Üretim tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olur.
5Tüm yaşam döngüsü boyunca farklı sosyodemografik özelliklere sahip bireylerin ve toplumun beslenme durumunu dikkate alarak ulusal ve uluslararası düzeyde bireysel ve toplumsal beslenme sorunlarına yönelik çözüm ve önerilerin geliştirilmesi, besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konusunda bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir.
6Toplumun sağlığını ve yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla evrensel etik ilkeler, insan hakları, toplumsal, bilimsel, kültürel değerler doğrultusunda özgün proje, araştırma ve program planlama, uygulama, süreci izleme, değerlendirme ve raporlama becerisi kazanır.
7Beslenme ve diyetetik uygulamaları ile ilgili güncel teknolojileri ve ekipmanları kullanır, veri tabanlarını sürekli ve etkin şekilde tarayarak kanıta dayalı doğru bilgiye ulaşır, işlevsel eğitim materyalleri geliştirir, bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık konusundaki son gelişmeleri takip edebilme ve kendini sürekli geliştirme becerisi kazanır.
8Sağlık bilimleri ile ilgili mevzuata ve kalite yönetimi süreçlerine uygun davranma, politika geliştirmeye katkı sağlar.
9Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili ulusal/uluslararası düzeyde bireysel ve ekip çalışması planlama ve yürütebilme, araştırma hipotezi ve araştırma sorularını oluşturabilme, literatür araştırması yapabilme, veri toplama, istatistiksel yöntemleri uygulayabilme, araştırma raporlarını ve makaleleri okuyup, yorumlayabilme, anlaşılır ve etkili bir şekilde araştırma proje önerisi yazabilme yeteneği kazanır.
10Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir.
11Beslenme ve diyetetik alanında almış olduğu kuramsal ve uygulamalı eğitim doğrultusunda hasta değerlendirebilir, öykü alabilir, tıbbi beslenme tedavisi planlayabilir ve sağlık ekibinin diğer üyeleri ile hastayı yeniden değerlendirip görüş ve önerilerde bulunabilir.
12Beslenme ve diyetetik alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak veri toplama, değerlendirme ve yorumlama yapabilir, sorunları tanıyıp analiz edebilir, çözüm önerileri sunabilir, bilgiyi paylaşır ve ekip ile uyumlu çalışabilir.
13Beslenme ve diyetetik ile ilgili bilgisayar programları ve ilgili teknolojileri kullanabilir.
14Beslenme ve diyetetik alanında almış olduğu bilgi birikimini kullanarak mesleğini bağımsız olarak yürütebilir, ekibin diğer elemanları ile etkin iletişim ve işbirliği içerisinde sorumluluk alabilir.
15Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen problemlerin çözümünde etkin ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir.
16Beslenme ve diyetetik alanında edindiği bilgi ve becerileri uygun şekilde değerlendirebilir.
17Beslenme ve diyetetik uygulamaları için gereken güncel bilgilere erişebilir, yaşam boyu öğrenmeyi benimser ve alanı ile ilgili eğitim ve tanıtım programlarına (kongre, sempozyum, seminer...) katılabilir.
18Beslenme ve diyetetik uygulamalarına yönelik ulusal/uluslararası literatürde tanımlı güncel araştırmalar ile yasal mevzuatları takip etme ve değerlendirme yetkinliği kazanır.
19Tıbbi beslenme tedavisi ile ilgili tedavi sürecini izleyerek bu konuda, disiplinler arası iletişimle çözüm üretebilir ve sağlık ekibini üyeleri ile etkili iletişim kurabilir.
20Beslenme ve diyetetik uygulamalarının gerektirdiği etik değerleri öğrenir ve bu değerlerin yaygınlaşmasına katkı sağlayarak örnek davranışlar sergiler.
21Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili kişi ve kurumlara düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak iletebilir.
22Hasta ve tedaviye yönelik düşüncelerini ve sorunlara ait çözüm önerilerini ekip çalışması içerisinde sürecin etkin elemanı olarak paylaşabilir.
23Yaşadığı sosyal çevrede diğer meslek grupları ile proje ve etkinlikler düzenleyip yürütebilir.
24Sözel ve yazılı olarak kendini ifade edebilir.
25Beslenme ve diyetetik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde güncel gelişmeleri takip eder.
26Birey ve toplumun sağlıklı ve güvenli besine ulaşması için gerekli strateji ve politikaları geliştirme ve uygulamalarında görev alır.
27Toplum sağlığının korunması ve sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli eğitim ve araştırma uygulamaları ile bu kapsamdaki faaliyetlerin yönetimi ve danışmanlığında görev alır.
28Hastalıkların tedavisi sürecinde bireylerin beslenme durumunu saptama, kanıta dayalı beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını bilimsel olarak değerlendirme becerisi kazanır.
29Beslenme ve diyetetik uygulamalarının gerektirdiği yabancı dil, istatistiki bilginin yanı sıra alana özgü bilişim ve iletişim teknolojileri kullanma becerisi kazanır.
30Besinlerin üretim süreci ile besin zincirinde kalite ve gıda güvenliğini etkileyen faktörleri değerlendirme yetkinliği kazanır.
31Besin analizi ve ürün geliştirmeye yönelik analiz metotlarını öğrenir, laboratuvar uygulamalarını yapar, sonuçlarını değerlendirir ve alana özgü teknolojileri kullanma becerisi kazanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
1111111111222333333333333333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
5
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BES1012024193 ANATOMİ I Zorunlu 2 2 0 4
2 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 0
3 BES1092024193 FİZYOLOJİ I Zorunlu 2 0 0 3
4 SEÇ24193_1_1_ADIŞI SEÇMELİ_1_1_ALANDIŞI Seçmeli - - - 0
5 SEÇ24193_1_1_AİÇİ SEÇMELİ_1_1_ALANİÇİ Seçmeli - - - 0
6 BES1072024193 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Zorunlu 2 2 0 3
7 BES1052024193 TEMEL KİMYA I Zorunlu 2 2 0 3
8 BES1032024193 TEMEL MATEMATİK Zorunlu 3 0 0 3
9 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 0
10 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
11 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 0
Toplam 17 6 0 16
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BES1022024193 ANATOMİ II Zorunlu 2 2 0 0
2 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 0
3 BES1082024193 FİZYOLOJİ II Zorunlu 2 0 0 0
4 SEÇ24193_1_2_ADIŞI SEÇMELİ_1_2_ALANDIŞI Seçmeli - - - 0
5 SEÇ24193_1_2_AİÇİ SEÇMELİ_1_2_ALANİÇİ Seçmeli - - - 0
6 BES1062024193 TEMEL KİMYA II Zorunlu 2 2 0 0
7 BES1042024193 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK Zorunlu 2 0 0 0
8 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 0
9 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
10 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 0
Toplam 14 4 0 0
 
SEÇMELİ_1_1_ALANDIŞI
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BESSEC1152024193 DİKSİYON Seçmeli 2 0 0 2
2 BESSEC1172024193 İLETİŞİM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 4
3 BESSEC1192024193 YARATICI DRAMA Seçmeli 2 0 0 0
4 BESSEC1212024193 TÜRK HALK MÜZİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_1_1_ALANİÇİ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BESSEC1112024193 BESLENME VE DİYETETİĞE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 2
2 BESSEC1132024193 BESLENME EKOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 2
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 2
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 2
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 2
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 2
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 2
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 2
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 2
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 2
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 2
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 2
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 2
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 2
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 2
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 2
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
59 ODUS0059 KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
60 ODUS0060 SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) Seçmeli 2 0 0 0
61 ODUS0061 AMATÖR BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 2
62 ODUS0062 GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 0 0 0
63 ODUS0063 AKVARYUM HOBİSİ Seçmeli 2 0 0 0
64 ODUS0064 GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 0 0 0
65 ODUS0065 İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
66 ODUS0066 GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
67 ODUS0067 KAMU POLİTİKASI Seçmeli 2 0 0 0
68 ODUS0068 BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_1_2_ALANDIŞI
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BESSEC1202024193 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
2 BESSEC1222024193 PSİKOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
3 BESSEC1242024193 ALEVLE CAM ŞEKİLLENDİRME Seçmeli 2 0 0 0
4 BESSEC1262024193 VOLEYBOL Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_1_2_ALANİÇİ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BESSEC1102024193 DEMOGRAFİK YAPI VE SAĞLIK Seçmeli 2 0 0 0
2 BESSEC1122024193 BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR Seçmeli 2 0 0 0
3 BESSEC1142024193 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
4 BESSEC1162024193 ACİL VE AFET DURUMLARINDA BESLENMENİN YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
5 BESSEC1182024193 TOPLUM SAĞLIĞI VE BESLENMESİNE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
59 ODUS0059 KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
60 ODUS0060 SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) Seçmeli 2 0 0 0
61 ODUS0061 AMATÖR BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
62 ODUS0062 GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 0 0 0
63 ODUS0063 AKVARYUM HOBİSİ Seçmeli 2 0 0 0
64 ODUS0064 GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 0 0 0
65 ODUS0065 İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
66 ODUS0066 GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
67 ODUS0067 KAMU POLİTİKASI Seçmeli 2 0 0 0
68 ODUS0068 BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00