TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

FATSA MESLEK YÜKSEKOKULU - MODA TASARIMI - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Programımız; 2014-2015 eğitim öğretim yılında Fatsa Meslek Yükseksekokulu Tasarım Bölümü bünyesinde Moda Tasarımı I.Ö. Programı olarak eğitim faaliyetlerine başlamış olup, halen eğitime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere MODA TASARIMI TEKNİKERİ ÖNLİSANS derecesi verilecektir. Moda Tasarını Bölümü Ön lisans programı 120 ECTS kredisinden oluşan 2 yıllık bir programdır. Program, Bologna Süreci’nin “Yükseköğretimde Avrupa Yeterlilikler Üst Çerçevesi (QF-EHEA)”'nde tanımlanan ikinci kademe (second cycle) ile “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ)” 'nde tanımlanan "5. Düzey" yeterlilikleri için belirlenmiş olan AKTS kredi koşullarını ve düzey yeterliliklerini; ayni zamanda, “Avrupa Yaşam Boyu Öğrenme Yeterlilikler Çerçevesi (EQF-LLL)” nde tanımlanan "5. Düzey " yeterliliklerini sağlamaktadır.
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Türk öğrenciler, Moda Tasarımı Programına Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Giriş sınavı YGS-5 puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Ordu Üniversitesi yaşam boyu öğrenme ilkesini esas alarak, daha önce bir başka kurumda alınmış dersleri tanır ve bu derslerin öğrenme çıktıları Ordu Üniversitesi’nde kayıtlı programınkilerle uyumlu olduğu takdirde mezuniyet kredisinden muaf tutar. Öğrenme çıktılarının uyumu ve muafiyet konularına Yüksekokul Kurulu tarafından ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak karar verilir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Moda Tasarımı Programı Ön Lisans programından mezun olarak bu alanda yeterlilik kazanabilmek için, · Ders planındaki 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak · 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmak gerekir · 30 iş günü (8 AKTS kredisi) boyunca yaz stajının tamamlanması Detaylı bilgi için "Ordu Üniversitesi Önlisans - Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği".
Program Profili
Moda Tasarımı; gerçek bir sanatsal çalışma gerektiren ve dünyada “Türk Markası” olarak hatırlanacak ürünlerde ilk sırada gelmesi için gerekli özelliklere ve altyapıya sahip bir alandır. Bu alanda eğitimli işgücü için; yeni bir bakış açısı ile farklı anlayışlar geliştirip modadaki eğilimleri yorumlayabilen, yeni koleksiyonlar hazırlayıp bunların üretilmesi sürecinde çalıştığı işletmede üretim yöneticilerine yardımcı eleman olarak üretimi yapılacak modellerin teknik ve artistik çizimlerini yapabilen, çizilen modellerin kalıplarını hazırlayarak serileştiren ve üretim sürecinde oluşacak darboğazları giderebilecek çözümler üretebilen elemanlar yetiştirmek hedeftir. Moda Tasarımı Bölümü ön lisans programı (Bologna Süreci Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi’nde QF‐EHEA: Kısa Düzey, TYYÇ’de 5. Düzey), Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazandıran programdır. Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. Programın, “Eğitimde Uluslararası Standart Sınıflandırması (ISCED) 2011" ve “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ)”ne göre sınıflandırması ve eğitim alanı kodları aşağıda verilmiştir: •ISCED Eğitim Alan Kodu: 21 - Sanat •ISCED Program Yeterlilik Düzeyi: 5, Categorisi (Profili): 21, Alt Categorisi: 214 - Akademik ağırlıklı ön lisans derecesi •Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) Temel Alan Kodu: 21 - Tasarım •Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) Yeterlilik Türü (profili): Akademik ağırlıklı "5. Düzey" ön lisans derecesi
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Bu bölümden mezun olanlar MODA TASARIM TEKNİKERİ unvanı alırlar. Mezun öğrenciler serbest tasarım teknikeri olarak çalışabildikleri gibi, moda ve hazır giyim sektöründe, tasarım stüdyolarında, sahne sanatları ile ilgili resmi ve özel kurumlarda, sinema ve televizyon kurumları ile daha pek çok alanda tasarımcı olarak çalışabilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Giriş Sınavı’nda ilgili alanlarda aldıkları puanları esas alınarak üst kademeye kabul edilmektedirler. Ayrıca ön Lisans diplomasını almaya hak kazanan öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Lisans Programlarına 3.sınıftan itibaren sınavsız kayıt hakkına sahiptirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin, Moda Tasarımı Programı müfredatında yer alan her bir ders ünitesinin öngörülen öğrenme çıktılarını elde etmede ne kadar başarılı oldukları, dönem içi etkinliklerle ve her dönem sonunda yapılan final sınavlarıyla ölçülmektedir. Dönem içi faaliyetlerin değerlendirilmesi, yönetmelikle belirlenen ön lisans programlarındaki bütün dersler için zorunlu değerlendirme yöntemleri olarak en az sayıda ara sınav, bir ödev içerir. Programlar, eğitim amaç ve hedeflerini sağlamak amacıyla program ve ders düzeyinde sonuçların başarısını ölçmedeki ihtiyaca bağlı olarak dönem içi faaliyetlerde daha fazla değerlendirme yönteminin tanımlanması için teşvik edilmektedir. Her ders için kullanılan değerlendirme yöntemlerinin niteliği ve sayısı, dönem sonu notuna olan katkıları ile birlikte ders açıklamaları bölümlerinde "Ölçme ve Değerlendirme" başlığı altında verilmiştir. Bu düzenlemeler her dönem başında, önceden ilan edilir ve web sitesinde ders tanımları bölümleri yayınlanır. Ara sınav ve Genel sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih, yer ve zamanlarda yapılır. Öğrencilerin dönem sonu notları, ara sınav, ödev değerlendirmesi, kısa sınavlar, genel sınavı ve varsa diğer değerlendirme sonuçlarına dayanarak öğrencilerin devam şartını sağlamasını da dikkate alınarak öğretim elemanları tarafından verilir. Dönem sonu notunun belirlenmesinde dönem içi faaliyetlerinin katkısı en fazla% 40 olabilir ve final sınavının katkısı Yönetmelikle belirlenen tüm ön lisans programlarındaki tüm dersler için en az% 40 ve en fazla % 60 olur. Bir ara sınav, ödev veya genel sınavı gerektirmeyen işe yerleştirme gibi dersler, ilgili bölümlerin yönetimleri tarafından belirlenir ve bu dersler için belirli değerlendirme ve not verme yöntemleri yukarıda anlatılan kanallar yoluyla duyurulur. Bu tür faaliyetlerin değerlendirilmesi Senato tarafından belirlenen ilkeler doğrultusunda yapılır ve Başarılı ya da Başarısız olarak değerlendirilir. Bir öğrencinin başarısı her ders için tanımlanan her bir değerlendirme (dönem içi çalışmalar ve genel) için öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır ve dönem sonunda standart sapma ve sınıfın not ortalaması dikkate alınarak ilkeleri Senato tarafından belirlenen bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak harf notuna dönüştürülür.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin Moda Tasarımı Programından mezun olabilmesi için aşağıdaki koşulları karşılaması gerekmektedir: · Ders planındaki 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak · 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmak gerekir · 30 iş günü (8 AKTS kredisi) boyunca yaz stajının tamamlanması Detaylı bilgi için "Ordu Üniversitesi Ön lisans - Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" Öğretim Türü Ordu Üniversitesi Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Ön Lisans programı, tam zamanlı ve yüz yüze eğitim vermektedir
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Öğr.Gör. Deniz ATİK Tel: 0 452-4235002 Fax: 0 452-4233099 e-posta: denizatik@odu.edu.tr Fatsa Meslek Yüksekokulu Fatsa-ORDU
Bölüm Olanakları
Program için ayrılan toplam alan 500m2dir. Mevcut e derslik için ayrılan alan her biri için 50 m2 olup, eğitim öğretim için gerekli olan donanımlara sahiptir. Bilgisayar laboratuarında kullanılacak olan makine ve ekipmanlar sağlanmıştır. Program için gerekli olan kalıp atölyesi ve uygulama atölyelerinin her biri için ayrılan alan 70 m2dir. Öğretim elemanlarının her birinin çalışma odaları için ayrılan alan 20 m2dir. Moda Tasarımı öğrencilerinin meslek stajlarını yapabilecekleri yeterli sayıda işletme ilçemizde mevcuttur.

Program Çıktıları
1Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alana özgü, kültür, estetik, yöntem, teknik ve malzemeler konusunda temel bilgilere sahiptir.
2Alanında edindiği temel sanat ve temel tasarım, kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kullanır.
3Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlar, sorunları tanımlar, analiz eder, uygulamaya yönelik çözüm önerileri oluşturur.
4Tek başına, bağımsız olarak ve/veya grup içinde uyumlu olarak çalışır.
5Kuvvetli bir girişim hissine sahiptirler.
6Sanat ve tasarım alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
7Bağımsız çalışma arzusuna sahiptirler.
8Proje süreçleri içinde yer alır.
9Toplumsal amaçlar doğrultusunda yatırım yaparlar.
10Kendi yetenekleri doğrultusunda mücadele vermek isterler.
11Sanat ve tasarım alanındaki kendi çalışmalarını değerlendirir, öğrenme gereksinimlerini belirler.
12Yaşamboyu öğrenme bilincini kazanır.
13Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirir.
14Hedef kitlesini tanımlar ve ilişki kurar
15Alanı ile ilgili konuları uzman ya da uzman olmayan kişilere doğru olarak aktarır
16Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar
17Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır
18Alanında başarıyla uygulama yürütür.
19Sanatsal, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
20Çevre duyarlılığına ve iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.
21Mesleki etik ve kültürel değerleri savunur.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
122333333333333333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 AİTB10120169310 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
3 MOD10720169310 KALIP HAZIRLAMA I Zorunlu 3 1 0 4
4 MOD10720229310 KALIP HAZIRLAMA I Zorunlu 3 1 0 0
5 MOD11320169310 KONFEKSİYON YARDIMCI MALZEMELERİ Zorunlu 2 0 0 2
6 MOD11120169310 MODA RESMİ VE İLLÜSTRASYONU Zorunlu 3 1 0 4
7 MOD11120229310 MODA RESMİ VE İLLÜSTRASYONU Zorunlu 3 1 0 0
8 SEC20169310_1_1 SEÇMELİ_1_1 Seçmeli - - - 0
9 SEÇ931022_1_1_2K SEÇMELİ_1_1_2K Seçmeli - - - 0
10 SEÇ931022_1_1_3K SEÇMELİ_1_1_3K Seçmeli - - - 0
11 MOD10920169310 TEMEL SANAT EĞİTİMİ Zorunlu 2 2 0 4
12 MOD10920229310 TEMEL SANAT EĞİTİMİ Zorunlu 2 2 0 0
13 TDB10320169310 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
14 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
15 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
16 YDB10520169310 YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 2
17 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 30 8 0 26
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 AİTB10220169310 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
3 MOD11220169310 GİYSİ TASARIMI I Zorunlu 2 1 0 3
4 MOD11220229310 GİYSİ TASARIMI I Zorunlu 2 1 0 0
5 MOD10820169310 KALIP HAZIRLAMA II Zorunlu 3 1 0 0
6 MOD10820229310 KALIP HAZIRLAMA II Zorunlu 3 1 0 0
7 MOD11420169310 MESLEKİ TEKNİK ÇİZİM Zorunlu 2 1 0 3
8 MOD11420229310 MESLEKİ TEKNİK ÇİZİM Zorunlu 2 1 0 0
9 MOD11020169310 MODA ATÖLYESİ I Zorunlu 2 2 0 0
10 MOD11020229310 MODA ATÖLYESİ I Zorunlu 2 2 0 0
11 SEC20169310_1_2 SEÇMELİ_1_2 Seçmeli - - - 0
12 SEÇ20229310_1_2 SEÇMELİ_1_2 Seçmeli - - - 0
13 MOD11620169310 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
14 MOD11620229310 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
15 TDB10420169310 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 2
16 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
17 YDB10620169310 YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 2
18 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 30 10 0 18
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MOD20520169310 DRAPAJ YAPIM TEKNİKLERİ Zorunlu 3 1 0 5
2 MOD20520229310 DRAPAJ YAPIM TEKNİKLERİ Zorunlu 3 1 0 0
3 MOD20320169310 GİYSİ TASARIMI II Zorunlu 3 1 0 4
4 MOD20320229310 GİYSİ TASARIMI II Zorunlu 3 1 0 0
5 MOD20920169310 KOLEKSİYON HAZIRLAMA Zorunlu 2 1 0 3
6 MOD20920229310 KOLEKSİYON HAZIRLAMA Zorunlu 2 1 0 0
7 MOD11320229310 KONFEKSİYON YARDIMCI MALZEMELERİ Zorunlu 2 0 0 0
8 MOD20720169310 MODA AKSESUAR TASARIMI Zorunlu 2 1 0 4
9 MOD20720229310 MODA AKSESUAR TASARIMI Zorunlu 2 1 0 0
10 MOD20120169310 MODA ATÖLYESİ II Zorunlu 2 2 0 5
11 MOD20120229310 MODA ATÖLYESİ II Zorunlu 2 2 0 0
12 SEC20169310_2_1 SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 0
13 SEÇ9312022-2-1-2K SEÇMELİ-2-1-2K Seçmeli - - - 0
14 SEÇ9312022-2-1-3K SEÇMELİ-2-1-3K Seçmeli - - - 0
Toplam 26 12 0 21
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MOD20220169310 BİLGİSAYAR DESTEKLİ GİYSİ TASARIMI Zorunlu 3 1 0 4
2 MOD20220229310 BİLGİSAYAR DESTEKLİ GİYSİ TASARIMI Zorunlu 3 1 0 0
3 MOD20420169310 BİLGİSAYAR DESTEKLİ KALIP HAZIRLAMA Zorunlu 3 1 0 0
4 MOD20420229310 BİLGİSAYAR DESTEKLİ KALIP HAZIRLAMA Zorunlu 3 1 0 0
5 MOD20620169310 ÖZEL AMAÇLI GİYSİ TASARIMI Zorunlu 2 2 0 0
6 MOD20620229310 ÖZEL AMAÇLI GİYSİ TASARIMI Zorunlu 2 2 0 0
7 SEC20169310_2_2 SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 0
8 SEÇ9312022-2-2-2K SEÇMELİ-2-2-2K Seçmeli - - - 0
9 SEÇ9312022-2-2-5K SEÇMELİ-2-2-5K Seçmeli - - - 0
10 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
Toplam 16 8 0 4
 
SEÇMELİ_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD11520169310 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SD11720169310 MESLEKİ MATEMATİK Seçmeli 2 0 0 2
3 SD11920169310 TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 2
4 SD12120169310 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 0 0
5 SD12320169310 SÜSLEME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 0 3
SEÇMELİ_1_1_2K
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD11520229310 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SD11720229310 MESLEKİ MATEMATİK Seçmeli 2 0 0 0
3 SD11920229310 TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_1_1_3K
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD12120229310 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 0 0
2 SD12320229310 SÜSLEME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 0 0
3 SD12520229310 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI Seçmeli 2 1 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_1_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD11820169310 MODA TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SD12020169310 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SD12220169310 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 SD12420169310 İŞÇİ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_1_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD11820229310 MODA TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SD12020229310 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SD12220229310 KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 SD12420229310 İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD21520169310 GİYSİ SUNUM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 3
2 SD21720169310 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SD22120169310 ÇAĞDAŞ MODA AKIMLARI Seçmeli 2 0 0 3
4 SD22320169310 TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-2-1-2K
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD21720229310 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SD21920229310 MODA EĞİLİMLERİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SD22120229310 ÇAĞDAŞ MODA AKIMLARI Seçmeli 2 0 0 0
4 SD22320229310 TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-2-1-3K
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD21120229310 MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 0 0 0
2 SD21320229310 İLK YARDIM Seçmeli 3 0 0 0
3 SD21520229310 GİYSİ SUNUM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
SEÇMELİ_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD20820169310 DENEYSEL GİYSİ TASARIMI Seçmeli 3 1 0 5
2 SD21020169310 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKSTİL TASARIMI Seçmeli 3 1 0 0
3 SD21220169310 BASKI TEKNİKLERİ Seçmeli 3 1 0 5
4 SD21620169310 ÜRETİM PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
5 SD22220169310 ERGONOMİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-2-2-2K
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD21420229310 MODA PAZARLAMA Seçmeli 2 0 0 0
2 SD21620229310 ÜRETİM PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
3 SD21820229310 GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
4 SD22020229310 MODA SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
5 SD22220229310 ERGONOMİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-2-2-5K
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SD20820229310 DENEYSEL GİYSİ TASARIMI Seçmeli 3 1 0 0
2 SD21020229310 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKSTİL TASARIMI Seçmeli 3 1 0 0
3 SD21220229310 BASKI TEKNİKLERİ Seçmeli 3 1 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00