TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU - İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Yüksekokulumuz daha önce Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı iken 5467 sayılı Kanun uyarınca; Ordu Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Yüksekokulumuz, Ünye şehir merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta olup, Çakırtepe mevkiindedir. Yaklaşık 8100 m2 bir alan içerisinde içinde 4 katlı 5000 m2 kapalı alanı bulunan bina içinde öğrenim yapılmaktadır. Bununla birlikte her türlü spor aktivitelerine haiz spor salonumuz bulunmaktadır. Kapalı alan içerisinde Dersilkler, 50 bilgisayar kapasiteli Bilgisayar Salonu, Yemekhane ve Kantin bulunmaktadır. Yönetim ve Organizasyon programına 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından ek yerleştirmeyle 50 öğrenci alınması suretiyle program eğitim vermeye başlamıştır. Programda kuramsal bilginin yanı sıra, uygulamalı eğitim-öğretim yapılarak öğrencilerin becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Ayrıca öğrenciler 2. Yarıyıl ve 4. Yarıyıl sonlarında toplam 40 işgünü staj yaparak teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalarda bulunmaktadırlar. İnsan kaynakları mesleğinin uygulamasında, gelişen teknolojilere paralel olarak, bilgisayarın yoğun kullanımı sağlanarak öğrenim gören öğrencilerin sahip olması gereken bilgi ve beceriler verilmektedir.
Kazanılan Derece
Önlisans
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
1. Lise veya dengi okul diploması, 2. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’den yeterli puanın alınmış olması.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Ordu Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler,bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, ODÜ ‘de verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Yönetim ve organizasyon (insan kaynakları) alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; 1. Müfredattaki tüm derslerden en az CC derecesiyle geçmiş olmak, 2. 40 günlük zorunlu staj dönemini tamamlamış olmak ve bu staj için hazırlanan raporlardan geçerli not almak,
Program Profili
İnsan kaynakları işyerlerinde ihtiyaç duyulan insan gücünü karşılamak ve verimli kullanmak için oluşturulmuş bölümün adıdır. Daha önceleri, personel bölümü olarak, devam takibi yani puantaj işlemi yaparak bordro hazırlayan bir görevi olan bu bölüm günümüzde faaliyet alanını genişleterek bu ismi almıştır. En genel anlamıyla insan kaynakları, işveren ile çalışan veya potansiyel çalışanların ilişkilerini düzenleyen süreçlerin genel adı ve işletmelerde aynı adla anılan birimdir. İşgücü planlaması ile başlar, işe alım, ücretlendirme ve yan menfaatler, endüstriyel/sendikal ilişkiler, kurumsal performans yönetimi, kariyer yönetimi ve eğitim, çalışanların memnuniyetinin ölçümlenmesi, sosyal ve idari hizmetlerin tahsisi gibi çalışanları ilgilendiren tüm konuları kapsar. İnsan kaynakları çalışanları, yasa gereği, iş arayan bireylerden hiçbir maddi talepte bulunamazlar. Günümüzde insan kaynaklarının işlevi aşağıdaki şekilde tanımlanabilir: 1.İşgücü planlaması 2.Kadrolama (sağlama, seçme, yerleştirme) 3.İş değerleme 4.Ödüllendirme 5.Yetiştirme-Geliştirme 6.Endüstriyel ilişkiler 7.Koruma
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
YÖNETİM VE ORGANİZASYON Programından mezun olan İNSAN KAYNAKLARI Elemanları, kamu ve özel sektörde meslek elemanı ünvanı ile çeşitli işlerde çalışabilirler. Öte yandan İnsan Kaynakları elemanı ya da yöneticisi, İşletmenin çalışan sayısını ve niteliğini belirlemeye, geleceğe yönelik insan gücü planlaması yapılmasına, var olan planların gözden geçirilmesine yardımcı olur, işletmeye başvuranların niteliklerini değerlendirerek, uygun görülenlerin işe alınmasını sağlar, çalışanların emeklilik, izin, hastalık, yer değiştirme, çalışma ortamının düzeni ve kaynaklarının kullanımı gibi işlemlerini yürütür, işe yeni alınanların ve çalışanların işe uyumunu sağlamak için oryantasyon programları ile çalışanların bilgi ve becerilerini artırıcı hizmet içi eğitim programlarını düzenlemeye, eğitim materyallerinin hazırlanmasına, eğitim sonrası eğitim sonuçlarını ölçmeye yardımcı olur, işletmenin insan kaynağı politikasının geliştirilmesi için çalışmalar yapar ve politika çerçevesinde uygulamalarda bulunulmasına çalışır, işletmedeki tüm birim yöneticileri ile iletişim ve bilgi alışverişi yapmada, sendikal ilişkilerde, iş kazalarının bölge çalışma müdürlüğüne bildirilmesinde işveren temsilcisi rolündeki amirine yardımcı olur, toplam kalite yönetiminin işletmeler ve kurumlar içinde öncülüğünü üstlenerek, çalışanların moralini, motivasyonunu ve uyum düzeyini artırmaya çalışır, çalışanlara yönelik dönemsel Performans Değerleme Sistemini düzenler, uygular ve sonuçlarını analiz edip yönetime rapor sunar. Mezunlarımız sanayi kuruluşlarının yanı sıra hizmet sektöründe bankacılık, turizm, danışmanlık kuruluşları, denetim şirketleri, sigorta şirketleri, dış ticaret şirketleri, ulaştırma şirketleri vb özel sektör kuruluşlarında işe girebilirler. Özel söktürün yanı sıra Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Sanayi ve Ticaret Odaları, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Birimi gibi kamu kuruluşlarında da çalışma olanağı da bulabilirler. Kamuda ve özel sektörde Toplam Kalite Yönetimi ile ilgili çalışmalar hız kazandığından bu bölüm mezunlarına duyulan ihtiyaç yoğunlaşarak artacaktır. Her sektörde iş bulabilme şansları vardır. Çalıştıkları işyerlerinde başarılı olanlar, İnsan kaynakları Yöneticisi veya Personel Yöneticisi olabilirler. Daha önceki yıllarda mezun olan öğrencilerle kurulan iletişim sonucunda, öğrencilerimizin çoğunlukla bankalarda, özel ve kamu hastahanelerinde, eğitim ve danışmanlık şirketlerinde istihdam olanakları bulabildikleri bilgilerine ulaşılmıştır. Bunun yanında DGS sınavı ile 4 yıllık lisans öğrenimine devam eden öğrencilerimizde mevcuttur. Ör: 2013 yılı itibariyle 14 öğrencinin (2'si 4 yıllık İKY lisans programı olmak üzere) dikey geçiş yaptığı bilgisine ulaşılmıştır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş Sınavından geçerli not almaları koşulu ile lisans programlarında öğrenim görebilirler. İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Kamu Yönetimi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Siyaset Bilimi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, bölümlerine geçerek dört yıllık lisans eğitimine devam edebilir.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler tüm derslerden bir ara sınav ve birde yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 60 puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’ lük sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve mesleki staj raporundan geçer not alan öğrenciler İNSAN KAYNAKLARI MESLEK ELEMANI ünvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Adresi: Sami Soysal Cad. No: 30 Çakırtepe Mevkii Ünye-ORDU Telefonu: 00 90 452 3241063 Faks: 00 90 452 3241065 e-posta: unyemyo@odu.edu.tr web: http://umyo.odu.edu.tr Bölüm Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÇAKMAK Telefon: 00 90 452 3241063-3331 e-posta: ismailcakmak@odu.edu.tr
Bölüm Olanakları
insan Kaynakları Önlisans Programı mezunları, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet İstatistik Enstitüsü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel ve Kamu Kuruluşlarının İnsan Kaynakları Birimleri Danışmanlık Firmaları Kariyer Planlama Şirketleri Sendikalar vb. Öncelikli olarak tüm kamu kurumları ve özel kuruluşların başta insan kaynakları alanlarında olmak üzere orta kademe yönetici ve uzman eleman konumlarında çalışabilirler.

Program Çıktıları
1İnsan kaynakları yönetimi alanında temel düzeyde bilgilere sahiptir
2insan kaynakları yönetiminin temel fonsiyonlarına ait teorik ve uygulama bilgilerine sahiptir.
3Karar, uygulama ve davranışlarında işletmecilik ve yönetim alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahiptir
4İnsan kaynakları yönetimi alanına ilişkin bilgileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir.
5Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
6Değişime ve yeniliğe açıktır.
7Uygulamada karşılaşılan ya da öngörülemeyen sorunlar için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8İnisiyatif alabilir.
9Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.
10yeniliklerin uygulanmasında öncü rol oynar.
11Öğrenme gereksiniminin sürekliliğini kavradığını gösterir.
12İnsan kaynakları yönetimi alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır.
13empati kurma yeteneğine sahiptir.
14dikey, yatay ve çapraz iletişime açıktır.
15Çalışma arkadaşlarına yardıma yatkındır.
16Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır.
17Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
11223333333333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İKY1232016775 AB İNSAN HAKLARI TEMEL FELSEFESİ Zorunlu 2 0 0 2
2 TİT1012009775 ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. I Zorunlu 2 0 0 2
3 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
4 YİK1072022775 BİLGİSAYARA GİRİŞ Zorunlu 2 1 0 4
5 İKY1092009775 BİLGİSAYARA GİRİŞ I Zorunlu 2 0 0 2
6 İKY1072014775 GENEL HUKUK BİLGİSİ Zorunlu 2 0 0 3
7 YİK1052022775 GENEL HUKUK BİLGİSİ Zorunlu 3 0 0 5
8 İKY1012009775 GENEL İŞLETME Zorunlu 4 0 0 5
9 YİK1012022775 GENEL İŞLETME Zorunlu 3 0 0 5
10 İKY1032014775 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 2 0 0 3
11 İKY1052009775 MATEMATİK Zorunlu 2 0 0 2
12 YİK1032022775 MİKRO EKONOMİ Zorunlu 3 0 0 4
13 SEÇ2022775_1_1 SEÇMELİ_1_1 Seçmeli - - - 0
14 SEÇİKY101 SEÇMELİ1 Seçmeli - - - 0
15 TDK1012009775 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
16 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
17 YDI1012009775 YABANCI DİL I Zorunlu 3 0 0 3
18 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 38 1 0 48
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TİT1022009775 ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR II Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
3 BED1022016775 BEDEN EĞİTİMİ Zorunlu 1 1 0 2
4 İKY1022009775 BİLGİSAYARA GİRİŞ II Zorunlu 2 0 0 2
5 İKY1102014775 ÇALIŞMA EKO. VE END. İLİŞ. Zorunlu 3 0 0 3
6 YİK1062022775 ÇALIŞMA EKONOMİSİ Zorunlu 3 0 0 0
7 İKY1242016775 İLETİŞİM VE DAVRANIŞSAL YETERLİLİK Zorunlu 2 0 0 2
8 YİK1042022775 MAKRO EKONOMİ Zorunlu 3 0 0 0
9 İKY1082009775 MAKRO İKTİSAT Zorunlu 2 0 0 3
10 İKY1062014775 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Zorunlu 3 0 0 3
11 SEÇ2022775_1_2_1 SEÇMELİ_1_2_1 Seçmeli - - - 0
12 SEÇ2022775_1_2_2 SEÇMELİ_1_2_2 Seçmeli - - - 0
13 SEÇİKY102 SEÇMELİ2 Seçmeli - - - 0
14 TDK1022009775 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 2
15 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
16 YDI1042016775 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 3
17 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
18 İKY1042014775 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Zorunlu 3 0 0 3
19 YİK1022022775 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Zorunlu 3 1 0 0
Toplam 37 2 0 31
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İKY2352016775 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Zorunlu 3 0 0 4
2 YİK2052022775 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Zorunlu 3 0 0 0
3 İKY2112009775 EĞİTİM GEL. VE KARİYER YÖN. Zorunlu 2 0 0 3
4 YİK2072022775 EĞİTİM GELİŞTİRME VE KARİYER YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 0
5 İKY2132009775 GENEL MUHASEBE Zorunlu 2 0 0 2
6 İKY2332016775 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ-I Zorunlu 3 1 0 6
7 YİK2012022775 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ-I Zorunlu 3 1 0 0
8 İKY2032009775 İŞ VE SOS. GÜV. HUKUKU Zorunlu 2 0 0 3
9 YİK2032022775 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Zorunlu 3 0 0 0
10 İKY2372016775 KAMU PERSONEL YÖNETİMİ Zorunlu 2 1 0 4
11 YİK2092022775 MÜLAKAT TEKNİKLERİ Zorunlu 3 0 0 0
12 SEÇ2022775_2_1 SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 0
13 SEÇİKY201 SEÇMELİ3 Seçmeli - - - 0
14 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
Toplam 29 3 0 22
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İKY2362016775 ALAN PROJE ÇALIŞMASI Zorunlu 3 0 0 3
2 YİK2042022775 ALAN PROJE ÇALIŞMASI Zorunlu 3 1 0 0
3 YİK2022022775 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ II Zorunlu 3 1 0 0
4 İKY2342016775 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ-II Zorunlu 3 1 0 4
5 İKY2042014775 İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ Zorunlu 3 0 0 3
6 YİK2062022775 KRİZ VE STRES YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 0
7 SEÇ2022775_2_2 SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 0
8 SEÇİKY202 SEÇMELİ4 Seçmeli - - - 0
9 İKY2402016775 STAJ (30 İŞ GÜNÜ) Zorunlu 0 0 0 8
10 YİK2082022775 STAJ (30 İŞ GÜNÜ) Zorunlu 0 0 0 0
11 İKY2382016775 STRATEJİK İKY Zorunlu 3 1 0 4
12 İKY2122009775 TAKIM ÇALIŞMASI Zorunlu 2 0 0 2
13 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
Toplam 23 4 0 24
 
SEÇMELİ_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YİK1092022775 SOSYOLOJİ Seçmeli 3 0 0 3
2 YİK1112022775 SOSYAL POLİTİKA Seçmeli 3 0 0 3
3 YİK1132022775 SUNUM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
4 YİK1152022775 ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ TARİHİ Seçmeli 3 0 0 0
5 YİK1172022775 DAVRANIŞ BİLİMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
6 YİK1192022775 TEMEL MATEMATİK Seçmeli 3 0 0 0
SEÇMELİ1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İKY1132011775 SOSYOLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
2 İKY1152014775 SOSYAL POLİTİKA Seçmeli 3 0 0 3
SEÇMELİ_1_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YİK1082022775 İLETİŞİM VE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 0 0 0
2 YİK1102022775 MODERN YÖNETİM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 0
3 YİK1122022775 ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER Seçmeli 3 0 0 0
4 YİK1142022775 İNSAN HAKLARI Seçmeli 3 0 0 0
5 YİK1162022775 ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 0
6 YİK1182022775 ENDÜSTRİYEL DEMOKRASİ Seçmeli 3 0 0 0
7 YİK1202022775 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 0 0 0
SEÇMELİ_1_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YİK1222022775 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
2 YİK1242022775 KARAR TEORİSİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İKY1142011775 ÇALIŞMA PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 2
2 İKY1162011775 ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER Seçmeli 3 0 0 3
SEÇMELİ_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YİK2112022775 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
2 YİK2132022775 GÖRGÜ VE PROTOKOL KURALLARI Seçmeli 3 0 0 0
3 YİK2152022775 HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 3 0 0 0
4 YİK2172022775 KAMU PERSONEL REJİMİ VE YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
5 YİK2192022775 GENEL MUHASEBE Seçmeli 3 0 0 0
6 YİK2212022775 PAZARLAMA İLKELERİ Seçmeli 3 0 0 0
7 YİK2232022775 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 3 0 0 0
8 YİK2252022775 TÜRKİYE EKONOMİSİ Seçmeli 3 0 0 0
SEÇMELİ3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İKY2232009775 HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 0 0 2
2 İKY2252009775 MESLEKİ YABANCI DİL I Seçmeli 2 0 0 2
3 İKY2292009775 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 2
4 İKY2312011775 TÜRKİYE EKONOMİSİ Seçmeli 2 0 0 2
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YİK2102022775 TAKIM ÇALIŞMASI Seçmeli 3 0 0 0
2 YİK2122022775 ÖZLÜK HAKLARI Seçmeli 3 0 0 0
3 YİK2142022775 İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI Seçmeli 3 0 0 0
4 YİK2162022775 MARKA VE MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
5 YİK2182022775 MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 0 0 0
6 YİK2202022775 SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Seçmeli 3 0 0 0
7 YİK2222022775 STRATEJİK YÖNETİM Seçmeli 3 0 0 0
8 YİK2242022775 FİNANSAL OKURYAZARLIK Seçmeli 3 0 0 0
9 YİK2262022775 MÜZAKERE YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
SEÇMELİ4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İKY2182009775 İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI Seçmeli 2 0 0 2
2 İKY2202009775 MARKA VE MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 2
3 İKY2222009775 MESLEKİ YABANCI DİL II Seçmeli 2 0 0 2
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00