TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU - LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Ulubey Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Kanunun 2880 sayılı kanunla 7/d-2.maddesi uyarınca açılmıştır. Ordu üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulunda akademik ve idari yapılanma çalışmalarının tamamlanması ile 2010-2011 akademik yılda öğrenci almaya başlamıştır. Ulubey Meslek Yüksekokulu şuan aktif olarak Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Arıcılık Programı ve Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı ile 2010-2011 Eğitim-Öğretime başlamış ve bu programlara öğrenci alınmıştır. Ayrıca muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü 2011-2012 yılında açılmış ve öğrenci kabulüne başlamıştır. 2012-2013’ de yeni açılan Laboratuar ve veteriner sağlık Programı için genel veteriner ve laboratuar dersleri, hayvan yetişircilik teknikleri ve hastalıkları , hayvanların biyoloji ve genetikleri, hayvanların ekolojileri, çiftlik hayvanlarının anatomi ve fizyolojileri, hayvan davranışları gibi dersler verilmektedir.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere ‘Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikeri ‘alanında ön lisans diploması verilir.
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
1. Lise veya dengi okul diploması, 2. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’den yeterli puanın alınmış olması.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Türk Yüksek Öğretim Kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Veterinerlik Bölümü alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için (Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikeri ünvanı kazanmak için) öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; 1. Müfredattaki tüm derslerden en az DC derecesiyle geçmiş olmak, 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, 3. 30 günlük zorunlu staj dönemini tamamlamış olmak ve bu staj için hazırlanan raporlardan geçerli not almak,
Program Profili
Canlılar üzerinde bir takım olumsuzluklara yol açan; canlı türlerinin doğal çevre dengelerinin bozulması, gıdaların doğal aromalarının değişmesi, kullanılan kimyasal sentetik maddeler ve zirai mücadele ilaçlarının kullanımı en fazla hayvanları ve insanları etkilemiştir. Bu da mevcut hayvanların iyileştirilmesi yönünde her türlü talebi ve artan talepten dolayı bu saha üzerinde çalışabilecek teknik eleman eksiğini kapatmak amacı ile de Laborant ve Veteriner Sağlık elamanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca hayvan üreticilerinin sorunlarını gidermek, üreticileri hayvan sağlığı ve hayvan refahı hakkında bilinçlendirmek, kaliteli ürün elde etmek ve arttırmak ve bu paralelde de hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, çok sayıda temel ve uygulamalı Laborant ve Veteriner Sağlık araştırmalarına ve bu konularda çalışacak teknik elemanlara da ihtiyaç duyulacaktır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Bölüm mezunları, çalışma hayatına iki mesleğe birden sahip olarak atılmaktadır. Laborantlık bölümü ile normal hastanelerde ve özel laboratuarlarda laborant unvanı ile çalışabilmektedirler. Veteriner bölümü ile de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı hayvan sağlığı ile ilgili şube müdürlüklerinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerinde, hayvan hastanelerinde, petshoplarda, ilaç fabrikalarında ve firmalarında, belediye mezbahalarında, özel kliniklerde, ve araştırma istasyonlarında yardımcı eleman olarak çalışma imkânlarına sahiptirler. Aynı zamanda program öğrencileri bulundukları bölgenin şartlarına uygun tarımsal üretim kollarında faaliyette gösteren iş kolları veya kendilerine ait tarımsal faaliyette de bulunabilmektedirler. Bunun yanında özel sektörde de nitelikli laborantlık ve veteriner sağlık mezunlarına olan ilgi giderek artmaktadır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Ön lisans programını bitiren kişi şayet çalıştığı bir işyeri varsa çalıştığı işyerinde performansına göre yöneticiliğe kadar yükselebilir. Dikey Geçiş sınavı ile 5 yıllık eğitim veren Veterinerlik Fakültelerine geçiş yapabilir.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler staj dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve birde yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’lü sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC notu alıp ilgili dönemde 2’nin üzerinde not ortalaması sağlayan adaylar ilgili dersi başarmış sayılırlar.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden, staj çalışmasını başarıyla tamamlayan ve mesleki staj raporundan geçer not alan öğrenciler LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ ünvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gündüzlü Mah. Ordu/Ulubey Tel: 0 452 861 2005-06 Dahili: 3814
Bölüm Olanakları
Kaynaklar internet ortamımdan ve programda belirtilen ders içeriklerine uygun kaynaklardan sağlanacaktır. Önerilen programla ilgili olarak ayrıca Üniversite kütüphanesinin abone olduğu veri tabanlarında birçok yayın ve kitap bulunmaktadır.

Program Çıktıları
1Su ürünleri yetiştiriciliğini farklı boyutları ile değerlendirir. Su ürünleri hastalıkları ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi sahibi olur. Balıklar ve özelliklerini kavrar.
2Süt sığırcılığı ve besicilik konusunda detaylı bilgiye sahip olur. Süt sığırcılığı veya besicilik işletme planını kendi başına yapar. Hayvancılıkta kayıt tutmanın önemini anlar. Buzağıların bakımı konusunda bilgi sahibi olur.
3Laboratuar alanında bilgi sahibi olur, laboratuar cihazlarını bilir tanır ve aktif olarak kullanır. Kimyasal maddeler hakkında bilgi sahibi olur, ve Bunları aktif şekilde kullanabilir. Kişisel güvenlik önlemlerini bilir.
4Evcil hayvanlarda üreme organlarının fonksiyonel yapısını kavrar. Seksüel siklusların özellikleri, endokrinolojisi, hormonlar ve klinik kullanımları kavrar. Doğum ve fizyolojisi, güç doğumun neden ve tedavileri, jinekolojik her türlü olgunun fizyolojisini kavrar. Gebelikte karşılaşılabilen patolojik olguları öğrenir. Spermanın biyokimyasal yapısı ile muayenesi hakkında bilgi sahibi olur. Dişilerde östrus belirtileri ile en uygun tohumlama zamanını bilir ve uygular.
5Koyun ve keçi yetiştiriciliği hakkındaki temel kavramları bilir. Koyun ve keçi ırklarının morfolojik ve fizyolojik karakterlerini bilir. Koyun ve keçide hastalıklar ve sağlık koruma yöntemlerini bilir
6Başta tavuk olmak üzere, kanatlı hayvanların infeksiyöz hastalıkları hakkında bilgisi sahibidir.
7Tavuklarda damızlık üretiminin, kuluçkacılık ve ticari yumurta ile tavuk eti üretim tekniklerinin farkındadır.
8Genel hayvan besleme ile ilgili temel bilgileri bilir, tek mideli (monogastrik) hayvanlarda, kanatlılarda ve ruminantlarda sindirim farklılıklarının olduğunu görür.
9Hayvancılıkta kullanılan yem materyallerini tanır ve hakkında temel bilgileri kazanır.
10Çiftlik hayvanları ile ilgili temel bilgileri bilir, hayvancılık kültürünü oluşturmak ve yerleştirmek için çabalar.
11Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapmayı öğrenir.
12Seçtiği derslere göre öğrenci farklı canlıların yapılarını ve yapılarındaki değişiklikleri, onlara ait hastalıkları ve tedavilerini, davranışlarını, ekolojilerini, ürünlerinin teknolojik ve biyoteknolojik uygulamalarını ve ekosistemlerini kavrar, elde etiği bilgilerle istatistikî düşünmelerini sağlar.
13Öğrencilere klinik bilimleri alanında deneyim ve beceri kazandırır, klinik alanında karşılaşacağı problemleri çözme yeteneğini ve bilgisini alır, hasta, hasta sahibi ve hekim ilişkisini öğrenir, nekropsi yaparak ve rapor yazarak bulguları sözlü ve yazılı ifade etme becerisine sahip olur.
14Organik üretimin önemi, ruminant ve evcil kanatlı hayvanların organik-ekolojik hayvancılık kurallarına göre beslenmelerini öğretmek.
15Veterinerlikte hayvan hastalıkların önlenmesi ve sağaltımı ile gelişmenin hızlandırılmasında kullanılan ilaçlar hakkında teorik ve uygulamalı bilgi vermek.
16Enfeksiyöz bir etken olan virusun tanımlar, viral enfeksiyonların organizmadaki gelişim şekillerini ve enfeksiyonlardaki viral etiyolojinin teşhisinde kullanılan teknikleri bilir, parazitler ve paraziterlerin neden olduğu hastalıklar, parazitlerin bulaşma yolları, teşhiş, tedavi ve konakların korunmaları alanlarında beceri kazanır.
17Temel Genetik bilgi birikimine sahip olur.
18Canlı organizmayı oluşturan moleküllerin türleri hakkında bilgi vermek, canlı organizmayı oluşturan biyomoleküllerin kimyasal yapılarını (formüllerini) inceleyebilir.
19Veterinerlik alanında yer alan canlıların anatomisi ve fizyolojisi hakkında bilgi sahibi olur.
20Canlı sistemlerinin temel birimi olan hücre yapısı ve hücresel olayları moleküler düzeyde öğrenir, doku ve organ fonksiyonlarında hücre içi ve hücreler arası sinyal iletiminin önemi ve canlılarda üreme tiplerini bilir.
21Gelişen teknolojiye uyum sağlamak için yeterli düzeyde bilgisayar kullanım bilgi ve becerisini, yabancı dil bilgisini, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı olmayı, çevresi ile iletişim kurmayı, halkın sağlığını ve hijyenin önemini ülke çıkarlarını gözetmeyi, Atatürk ilke ve inkilapları bilir, çevresini koruma ve meslek etik ilkelerini uygular.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
333333333333333333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TİT1012013274 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
3 ULVS1112013274 GENEL BİYOKİMYA Zorunlu 3 0 0 3
4 ULVS1112013274 GENEL BİYOKİMYA Zorunlu 3 0 0 0
5 ULVS1092014274 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 0 0 3
6 ULVS1092014274 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 0 0 0
7 ULVS1012013274 GENEL ZOOTEKNİ Zorunlu 3 0 0 3
8 ULVS1012013274 GENEL ZOOTEKNİ Zorunlu 3 0 0 0
9 ULVS1132013274 İMMUNOLOJİ-SEROLOJİ Zorunlu 3 0 0 3
10 ULVS1132013274 İMMUNOLOJİ-SEROLOJİ Zorunlu 3 0 0 0
11 SEC2014274_2014_1 SECMELI 2014-1 Seçmeli - - - 0
12 SEC2022274-1 SECMELI 2022-1 Seçmeli - - - 0
13 ULVS11720212740 TEMEL ANATOMİ Zorunlu 3 0 0 4
14 ULVS11720212740 TEMEL ANATOMİ Zorunlu 3 0 0 0
15 ULVS11520212740 TEMEL BİYOLOJİ VE HİSTOLOJİ Zorunlu 2 0 0 2
16 ULVS11520212740 TEMEL BİYOLOJİ VE HİSTOLOJİ Zorunlu 2 0 0 0
17 TDK1012013274 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
18 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
19 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
20 YDI1012013274 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
21 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 44 0 0 30
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TİT1022013274 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
3 ULVS1042013274 GENETİK Zorunlu 3 0 0 3
4 ULVS1042013274 GENETİK Zorunlu 3 0 0 3
5 ULVS1022013274 LABORATUVAR TEKNİKLERİ I Zorunlu 2 1 0 3
6 ULVS1022013274 LABORATUVAR TEKNİKLERİ I Zorunlu 2 1 0 0
7 SEC2024274_2014_2 SECMELI 2014-2 Seçmeli - - - 0
8 SEC2022274-2 SECMELI 2022-2 Seçmeli - - - 0
9 ULVSTJ1102014274 STAJ Zorunlu 0 0 0 8
10 ULVSTJ1102014274 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
11 ULVS11220212740 TEMEL FİZYOLOJİ Zorunlu 3 0 0 4
12 ULVS11220212740 TEMEL FİZYOLOJİ Zorunlu 3 0 0 0
13 TDK1022013274 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
14 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
15 YDI1022013274 YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 2
16 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
17 ULVS1062014274 YEMLER BİLGİSİ VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3
18 ULVS1062014274 YEMLER BİLGİSİ VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 0
Toplam 34 2 0 36
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ULVS21520212740 FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ Zorunlu 2 0 0 3
2 ULVS21520212740 FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ Zorunlu 2 0 0 0
3 ULVS2132013274 HAYVAN BESLEME Zorunlu 3 0 0 3
4 ULVS2132013274 HAYVAN BESLEME Zorunlu 3 0 0 0
5 ULVS2012013274 KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 0 3
6 ULVS2012013274 KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 0 0
7 ULVS2112013274 KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 0 3
8 ULVS2112013274 KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 0 0
9 ULVS2092013274 LABORATUVAR TEKNİKLERİ II Zorunlu 2 1 0 3
10 ULVS2092013274 LABORATUVAR TEKNİKLERİ II Zorunlu 2 1 0 0
11 SEC2034274_2014_3 SECMELI 2014-3 Seçmeli - - - 0
12 SEC2022274-3 SECMELI 2022-3 Seçmeli - - - 0
13 ULVS2032013274 SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 0 3
14 ULVS2032013274 SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 0 0
15 ULVS2052013274 ÜREME BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3
16 ULVS2052013274 ÜREME BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 0
Toplam 32 8 0 21
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ULVS2042013274 BUZAĞI VE SIĞIR HASTALIKLARI Zorunlu 3 1 0 4
2 ULVS2042013274 BUZAĞI VE SIĞIR HASTALIKLARI Zorunlu 3 1 0 0
3 ULVS2122014274 ÇİFTLİK HAYVANLARINDA BESLENME HASTALIKLARI Zorunlu 2 1 0 3
4 ULVS2122014274 ÇİFTLİK HAYVANLARINDA BESLENME HASTALIKLARI Zorunlu 2 1 0 0
5 ULVS2102014274 HAYVANCILIK BİYOTEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 2
6 ULVS2102014274 HAYVANCILIK BİYOTEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 0
7 ULVS2022014274 KANATLI HAYVAN HASTALIKLARI Zorunlu 3 0 0 3
8 ULVS2022014274 KANATLI HAYVAN HASTALIKLARI Zorunlu 3 0 0 0
9 ULVS2062014274 KLİNİK UYGULAMALAR Zorunlu 0 4 0 3
10 ULVS2062014274 KLİNİK UYGULAMALAR Zorunlu 0 4 0 0
11 SEC2022274-4 SECMELI 2022-4 Seçmeli - - - 0
12 SEC2013274_2_4 SECMELI_2_4 Seçmeli - - - 0
13 ULVS2082014274 SUNİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ Zorunlu 3 0 0 3
14 ULVS2082014274 SUNİ TOHUMLAMA VE EMBRİYO TRANSFERİ Zorunlu 3 0 0 0
15 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
Toplam 28 12 0 18
 
SECMELI 2014-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS1092014274 TEMEL MATEMATİK Seçmeli 2 0 0 3
2 SULVS1112014274 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 1 0 3
3 SULVS1152014274 EPİDEMİYOLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
4 SULVS11720212740 BİYOİSTATİSTİK Seçmeli 2 0 0 3
5 SULVS11920212740 TIBBİ TERMİNOLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
6 SULVS12120212740 ÇEVRE KORUMA Seçmeli 2 0 0 3
SECMELI 2022-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS1232022274 TEMEL MATEMATİK Seçmeli 2 0 0 0
2 SULVS1252022274 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 1 0 0
3 SULVS1272022274 VETERİNER HİZMETLERİ MEVZUATI VE ETİK Seçmeli 2 0 0 2
4 SULVS1292022274 EPİDEMİYOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
5 SULVS1312022274 BİYOİSTATİSTİK Seçmeli 2 0 0 0
6 SULVS1332022274 TIBBİ TERMİNOLOJİ Seçmeli 2 0 0 2
7 SULVS1352022274 ÇEVRE KORUMA Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SECMELI 2014-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS1062014274 VİROLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
2 SULVS1102014274 EKOLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
3 SULVS11220212740 HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli 2 0 0 3
SECMELI 2022-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS1062014274 VİROLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SULVS1082014274 TIBBİ ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SULVS1102014274 EKOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
4 SULVS11220212740 HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli 2 0 0 0
SECMELI 2014-3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS21920212740 HAYVAN REFAHI Seçmeli 2 0 0 3
SECMELI 2022-3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS2032014274 PARAZİTOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SULVS2052014274 HAYVAN DAVRANIŞLARI Seçmeli 2 0 0 0
3 SULVS2092014274 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
4 SULVS2112014274 HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
5 SULVS2132014274 LABORATUVAR HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
6 SULVS2152014274 HELMİNTOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
7 SULVS2172014274 KEDİ VE KÖPEK HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 0
8 SULVS21920212740 HAYVAN REFAHI Seçmeli 2 0 0 0
SECMELI 2022-4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS2262022274 ORGANİK HAYVANCILIK Seçmeli 2 0 0 0
2 SULVS2282022274 HAYVANCILIK EKONOMİSİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SULVS2302022274 GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR Seçmeli 2 0 0 0
4 SULVS2322022274 ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 0
5 SULVS2342022274 ENTOMOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
6 SULVS2362022274 SU ÜRÜNLERİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 0
7 SULVS2382022274 PROJE YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 2 0 0 0
8 SULVS2402022274 SALGIN HASTALIKLAR VE ZOONOZLAR Seçmeli 2 0 0 0
9 SULVS2422022274 MEDİKAL BOTANİK Seçmeli 2 0 0 0
SECMELI_2_4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SULVS22020212740 PROJE YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 2 0 0 0
2 SULVS22220212740 SALGIN HASTALIKLAR VE ZOONOZLAR Seçmeli 2 0 0 3
3 SULVS22420212740 MEDİKAL BOTANİK Seçmeli 2 0 0 3
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00