Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS42082021341YEMEK SOSYOLOJİSİSeçmeli484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Yemek sosyolojisi ve sosyal teorileri anlamak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Yemek, tarım ve kır tartışmaları, coğrafi işaretler ve alternatif gıda ağlarını öğrenme
2Toplumsal eşitsizlikler, sınıflar ve yemek kavramlarını bilme
3Yemek mutfak ve kültür kavramlarını anlama
4Yemek ve politika ilişkisini öğrenme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yemek Sosyolojisi ve Sosyal Teori
2Yemek, Tarım ve Kır Tartışmaları
3Coğrafi İşaretler ve Alternatif Gıda Ağları
4Toplumsal Eşitsizlikler, Sınıflar ve Yemek
5Yemek, Mutfak ve Kültür
6Yemek, Mutfak ve Kültür
7Ara Sınav
8Yemek ve Politika
9Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar
10Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar
11Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik
12Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik
13Gıda Rejimlerinde Kriz ve Gastro-Endişe
14Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım12448
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14342
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
ÖÇ4555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00