Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS42072021341 | İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 4 | 8 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Pastacılığın temel ve ileri tekniklerinin öğretilmesi ve uygulanması |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Temel pişirmenin ileri hamur işlerine uygulanması | 2 | Bir tarifin uygulanması ve oluşturulması | 3 | Bir tarifin oluşturulması | 4 | Pasta dekorlama teknikleri | 5 | Laboratuvar kitabındaki tüm gerekli bilgilerin kopyalanması |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Makaron | | | 2 | Muzlu kek | | | 3 | Paris Brest Pralin | | | 4 | Choux hamuru yapımı | | | 5 | Opera / Kek yapımı ve dekorasyonu | | | 6 | Tropikal meyveli mus içeren keklerin dekorasyonu | | | 7 | Çikolatalı mus kek yapımı ve dekorasyonu & boya tabancası tekniği | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Kremalı kekler & Tartlar | | | 10 | Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak | | | 11 | Spesiyal Pastalar & Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak | | | 12 | Kek hamuru karıştırma, çırpma, sıkma ve pişirme | | | 13 | Kek hamurunun karıştırılması, çırpılması, sıkılması ve pişirilmesi | | | 14 | Tart Hamuru & Kremalı kekler | | | 15 | Lamine Hamurlar | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 12 | 4 | 48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|