Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS42072021341İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİSeçmeli484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Pastacılığın temel ve ileri tekniklerinin öğretilmesi ve uygulanması
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Temel pişirmenin ileri hamur işlerine uygulanması
2Bir tarifin uygulanması ve oluşturulması
3Bir tarifin oluşturulması
4Pasta dekorlama teknikleri
5Laboratuvar kitabındaki tüm gerekli bilgilerin kopyalanması
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Makaron
2Muzlu kek
3Paris Brest Pralin
4Choux hamuru yapımı
5Opera / Kek yapımı ve dekorasyonu
6Tropikal meyveli mus içeren keklerin dekorasyonu
7Çikolatalı mus kek yapımı ve dekorasyonu & boya tabancası tekniği
8Ara Sınav
9Kremalı kekler & Tartlar
10Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak
11Spesiyal Pastalar & Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak
12Kek hamuru karıştırma, çırpma, sıkma ve pişirme
13Kek hamurunun karıştırılması, çırpılması, sıkılması ve pişirilmesi
14Tart Hamuru & Kremalı kekler
15Lamine Hamurlar
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım12448
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14342
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma10330
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)122
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
ÖÇ4555555
ÖÇ5555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00