Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS42062021341YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞISeçmeli484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Yemek stilistliği ve yemek fotoğrafçılığını teorik ve uygulamalı olarak öğretmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Araştırma becerisi elde etme
2Fotoğraf Çekim becerisi
3Mutfak uygulama becerisi
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Fotoğrafa Giriş
2Fotoğraf Makinesinin tanıtımı, makine ve makine ayarları
3Fotoğraf Işığı Ayarları
4Fotoğrafta Kompozisyon
5Stüdyo Fotoğrafçılığı I: Tek ışık kaynağı ile yemek fotoğrafı çekimi
6Stüdyo Fotoğrafçılığı II: İki ışık kaynağı ile yemek fotoğrafı çekimi
7Yemek Stilistliğine Giriş
8Salata ve sebzelerde tabak tasarımı ve sunum kuralları
9Ara sınav
10Şarküteri ürünleri ve kahvaltılık ürünlerde tabak tasarımı ve sunum kuralları
11Et yemeklerinde tabak tasarımı ve sunum kuralları
12Balık ve deniz ürünlerinde tabak tasarımı ve sunum kuralları
13Tatlılar, soslarda tabak tasarımı ve sunum kuralları
14İçeceklerin görsel tasarımı
15Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım12448
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14228
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14342
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00