Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS41072021341GASTRONOMİDE YENİ AKIMLARSeçmeli474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gastronominin tarihsel gelişimi ve güncel akımlar hakkında bilgi kazanmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Gastronominin tarihsel gelişimini açıklayabilme
2Yiyecek içecek işletmelerini tanımlayabilme
3Gastronomi trendlerini açıklayabilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gastronomi Tarihi
2Yiyecek İçecek İşletmelerinin Gelişimi
3Fast Food Akımı
4Moleküler Gastronomi
5Yeni Mutfak Akımı
6Yavaş Yemek Akımı
7Nörogastronomi
8Ara Sınav
9Yeni Anadolu Mutfağı
10Duyusal Analiz
11Tematik Restoranlar
12Yeşil Restoranlar
13Tarım ve gastronomi İlişkisi
14Coğrafi İşaretleme Sistemi
15Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım12336
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma10440
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14342
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00