Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ODUS0061 | AMATÖR BALIKÇILIK | Seçmeli | 2 | 4 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Ülkemizde ve dünyada yapılan amatör balıkçılığın temel ilke ve yöntemlerinin öğretilmesi, balıkçılıktaki sınırlamaların tanıtılması, av araçlarının ve balıkçılık ekipmanlarının tanıtılması, amatör balıkçıların hedef türlerini ayırt edebilmesi amaçlanmıştır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Seda KONTAŞ YALÇINKAYA |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Amatör balıkçılığın etik ilkelerini kavramak, deniz ve tatlı sularda avlanabilecek balık türlerinin özelliklerini bilmek. | 2 | Amatör balık avcılığında kullanılan av araçlarını tanımak ve kullanımını öğrenmek. | 3 | İç sularda amatör balıkçılığı yönetebilmek ve amatör balıkçılıkta veri alma ve değerlendirme yöntemlerini kavramak. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Amatör balıkçılıktaki yasak ve düzenlemeler, balıkçılıkta avlanan türler ve yaşam alanları, tatlı ve tuzlu suların özellikleri, balıkçılıktaki olta çeşitleri, doğal ve yapay yemler, tatlı ve tuzlu sularda yaşayan bazı türlerin avcılığı ve amatör balıkçılık mevzuatı açıklanacaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dersin içeriği ve işleyişi hakkında genel bilgilendirme | Yok | Yok | 2 | Amatör Balıkçılığa Giriş | Yok | Yok | 3 | Denizler, Tatlı Su Kaynakları ve Özellikleri | Yok | Yok | 4 | Denizler, Tatlı Su Kaynakları ve Özellikleri | Yok | Yok | 5 | Deniz ve Tatlı Su Balık Türleri | Yok | Yok | 6 | Doğal ve yapay yem çeşitleri | Yok | Yok | 7 | Doğal ve yapay yem çeşitleri | Yok | Yok | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Olta çeşitleri ve bir oltanın kısımları | Yok | Yok | 10 | Olta yapımında kullanılan malzemeler ve teknik özellikleri | Yok | Yok | 11 | Amatör balıkçılığın hedef türlerini ayırt etme | Yok | Yok | 12 | Deniz ve tatlı sularda yaşayan bazı önemli balık türlerinin av metotları | Yok | Yok | 13 | Amatör balıkçılıktan veri elde etme ve değerlendirme yöntemleri | Yok | Yok | 14 | Amatör balıkçılık mevzuatı | Yok | Yok | 15 | İç sularda amatör balıkçılık yönetimi | Yok | Yok | 16 | Final Sınavı | Yok | Yok |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. "Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleme Tebliğleri"; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
2. Çeşitli bilimsel makaleler, dergiler ve internet olanakları
3. Amatör Balıkçılık ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 8 | 1 | 8 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|