|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | SEÇ3192017251 | KULUÇKAHANE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | 5 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin amacı, kuluçkahanelerin nasıl dizayn edildiği, kurulurken hangi faktörlere dikkat edilmesi gerektiği ve üretimi yapılan canlıların hangi koşullarda maksimum verim verebileceği hakkında bilgi vermektir. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Bölüm öğretim üyeleri | Öğrenme Çıktıları | 1 | Kuluçkahanelerin nasıl dizayn edildiği bilir . | 2 | Kurulurken hangi faktörlere dikkat edilmesi gerektiği bilir. | 3 | Üretimi yapılan canlılardan hangi koşullarda maksimum verim alınabileceğini bilir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | yok | Dersin İçeriği | Kuluçkahane dizaynı ve inşaati, kuluçkahanenin büyüklüğünün hesaplanmasi, çevresel faktörler, açık sistemler , yarı kontrollü sistemler, kontrollü sistemler, anaç ünitesi ve yönetimi, canlı yem ünitesi, rotifer kültürü ve zenginleştirmesi, artemia üretimi ve zenginleştirlmesi, larval yetiştiricilik, ünitesi büyütme ünitesi, destek üniteler, pompa istastonu, ısıtma ünitesi, elektrik ünitesi, kuluçkahane laboratuarı, su katılımı ve dağılımı, pompa istasyonu dizaynı, boru hatları ve kanallar, kuluçkahane hidrolik çevrimi, ekipmanlar, tanklar, filtreler, su sterizatörleri, oksijenaratörler, balık transferi ve yönetimi, sigorta. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Kuluçkahane nedir, kuluçkahane büyüklüğünün hesaplanması | | | 2 | Kuluçkahane yer seçimi kriterleri | | | 3 | Çevresel faktörler. Sucul şartlar, meteorolojik faktörler, karasal faktörler. | | | 4 | Sosyo-ekonomik yapı | | | 5 | Mevcut olanaklar ve yapı. | | | 6 | Kuluçkahane yerleşimi. | | | 7 | Anaç stok ünitesi. Stok binasının büyüklüğünün hesaplanması. Açık ve kapalı alan binaları, yumurtlama tankları, su çevrimi, ışıklandırma, havalandırma sistemleri. | | | 8 | Ara sınav. | | | 9 | Canlı yem ünitesi. | | | 10 | Kültür odaları, destek sistemleri, ekipmanlar. | | | 11 | Alg ve Rotifer torba kültür odası, torba ve standlar, destek sistemleri, ekipmanlar. | | | 12 | Rotifer kültürü ve zenginleştirme, üretim binası, destek sistemleri, ekipmanlar, yer gereksiniminin belirlenmesi. | | | 13 | Artemia üretimi ve zenginleştirme. | | | 14 | Larva yetiştirme ünitesi. | | | 15 | Yemden kesme ünitesi ve destek üniteleri. | | | 16 | Dönem sonu sınavı. | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Moretti A., 2005. Manual on Hatchery Production of Seabass and Gilthead Seabream Volume 2.FAO. 147 p. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Derse Katılım | 14 | 5 | 70 | Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 | | 4 | 6 | 24 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|