Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZGMS4142016959 | MEZBAHA ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 4 | 8 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencinin mezbaha ürünleri işleme teknolojisinin temelleri ve bu alandaki yeni gelişmeler konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mezbaha ürünleri ve yan ürünlerine uygulanan temel işlemler konusunda bilgi sahibi olurlar | 2 | Mezbaha yan ürünlerinin işlenmesi sırasında kullanılan makina ve ekipmanları öğrenirler | 3 | Mezbaha yan ürünlerinin gıda ve diğer sanayilerde kullanımı hakkında bilgi sahibi olurlar | 4 | Takım çalışmalarında iş paylaşımı ve zaman yönetimini öğrenirler |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Mezbaha ürünleri işleme teknolojisine giriş, mezbaha ürünleri ve yan ürünlerin sınıflandırılması, yan ürünlerin üretiminde kullanılan araç ve gereçler, gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler, hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılan yan ürünler, diğer sanayilerde kullanılan yan ürünler , kümes hayvanları mezbahası yan ürünleri işleme teknolojisi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mezbaha ürünleri işleme teknolojisine giriş | | | 2 | Mezbaha ürünleri ve yan ürünlerin sınıflandırılması | | | 3 | Yan ürünlerin üretiminde kullanılan araç ve gereçler
| | | 4 | Gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler | | | 5 | Gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler | | | 6 | Gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler | | | 7 | Hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler | | | 10 | Hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler | | | 11 | İlaç ve kozmetik sanayinde kullanılan yan ürünler | | | 12 | İlaç ve kozmetik sanayinde kullanılan yan ürünler
| | | 13 | Diğer sanayilerde kullanılan yan ürünler | | | 14 | Kümes hayvanları mezbahası yan ürünleri işleme teknolojisi | | | 15 | Kümes hayvanları mezbahası yan ürünleri işleme teknolojisi | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Öztan, A. “Et Bilimi ve Teknolojisi” Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 1999.
2. Yıldırım, Y. “Et Endüstrisi” Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1996.
3. Gökalp, H.Y., Kaya, M., Zorba, Ö. “Et Ürünleri İşleme Mühendisliği” Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 1997.
4. Anar, Ş. “Et ve Et Ürünleri Teknolojisi” Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2010.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | ÖÇ2 | 2 | 3 | 3 | 4 | | 2 | 4 | 1 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ3 | 2 | 1 | 3 | 3 | | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ4 | | | | | | 3 | | | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|