Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ZGMS4142016959MEZBAHA ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİSeçmeli484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencinin mezbaha ürünleri işleme teknolojisinin temelleri ve bu alandaki yeni gelişmeler konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Mezbaha ürünleri ve yan ürünlerine uygulanan temel işlemler konusunda bilgi sahibi olurlar
2Mezbaha yan ürünlerinin işlenmesi sırasında kullanılan makina ve ekipmanları öğrenirler
3Mezbaha yan ürünlerinin gıda ve diğer sanayilerde kullanımı hakkında bilgi sahibi olurlar
4Takım çalışmalarında iş paylaşımı ve zaman yönetimini öğrenirler
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Mezbaha ürünleri işleme teknolojisine giriş, mezbaha ürünleri ve yan ürünlerin sınıflandırılması, yan ürünlerin üretiminde kullanılan araç ve gereçler, gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler, hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılan yan ürünler, diğer sanayilerde kullanılan yan ürünler , kümes hayvanları mezbahası yan ürünleri işleme teknolojisi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Mezbaha ürünleri işleme teknolojisine giriş
2Mezbaha ürünleri ve yan ürünlerin sınıflandırılması
3Yan ürünlerin üretiminde kullanılan araç ve gereçler
4Gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler
5Gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler
6Gıda ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan yan ürünler
7Hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler
8Ara Sınav
9Hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler
10Hayvan yemi olarak kullanılan yan ürünler
11İlaç ve kozmetik sanayinde kullanılan yan ürünler
12İlaç ve kozmetik sanayinde kullanılan yan ürünler
13Diğer sanayilerde kullanılan yan ürünler
14Kümes hayvanları mezbahası yan ürünleri işleme teknolojisi
15Kümes hayvanları mezbahası yan ürünleri işleme teknolojisi
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Öztan, A. “Et Bilimi ve Teknolojisi” Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 1999. 2. Yıldırım, Y. “Et Endüstrisi” Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 1996. 3. Gökalp, H.Y., Kaya, M., Zorba, Ö. “Et Ürünleri İşleme Mühendisliği” Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 1997. 4. Anar, Ş. “Et ve Et Ürünleri Teknolojisi” Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2010.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma11010
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)108
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1334423333223332
ÖÇ22334 2413222333
ÖÇ32133 4343222333
ÖÇ4     3  453544 
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00