Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ZGMS3162016959YENİ ÜRÜN GELİŞTİRMESeçmeli364
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilere gıda ürünü geliştirme tekniklerinin uygulanması ve tesis tasarımı konularında deneyim kazandırmak, öğrencilere ilk aşamalarından laboratuar aşamasına veya pilot tesis denemelerine kadar yeni bir ürünü geliştirtmek, duyusal ve raf ömrü değerlendirmelerini yatırmak. Öğrencilerin problem çözme eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek. Mühendislik etiği, hizmetler, sağlık ve güvenlik konularını vurgulamak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Yeni bir ürün geliştirmek için çalışma planını hazırlayabilir
2Yaratıcı problem çözme becerilerini geliştirir
3Takım çalışmasında yer alma becerilerini geliştirir
4Teknik yetkinliklerini geliştirir
5Proje yönetimi becerilerini geliştirir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Çalışma planının hazırlanması,market araştırmaları, duyusal analizler, sonuçların değerlendirilmesi ve yeni ürünün üretimi, tesis diyaznının yapılması, sunumlar
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yeni ürün geliştirme stratejileri ve tüketici eğilimleri
2Yeni ürün fikirlerinin oluşturulması ve ticari, teknik, stratejik, vb. açılardan değerlendirilmesi
3Takım çalışması ve proje yönetimi
4Yeni ürün fikirlerinin değerlendirilmesi, panel testleri, ürün özellikleri, duyusal değerlendirme teknikleri
5Prototip ürünün belirlenmesi ve tasarımı
6Ürün spesifikasyonlarının belirlenmesi, formülasyon, ingredientler ve fonksiyonel özellikleri
7Prototip ürün özelliklerinin belirlenmesi, işlem optimizasyonu
8Ara sınav
9Prototip ürün üretimin gerçekleştirilmesi, paketleme, raf ömrü, ürün performans testleri
10Prototip üründe deney tasarımı, kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, prototip ürün üretimin gerçekleştirilmesi, paketleme, raf ömrü, ürün performans testleri
11Son ürünün üretimi, tüketici testleri, pazarlama stratejileri
12Son ürünün raf ömrünün ve güvenilirliğinin tespiti,
13Ambalaj seçimi ve etiket tasarımı
14Piyasaya sunumu ve dağıtımı
15Elde edilen sonuçların analizi
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Tartışma7214
Soru-Yanıt7214
Rapor Sunma11212
Proje Hazırlama111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma144
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma177
Okuma717
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)105
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1545535435   552
ÖÇ25555    5 5 55 
ÖÇ3         5 5   
ÖÇ4555523533   5  
ÖÇ5434535325555553
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00