Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZGMS3162016959 | YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME | Seçmeli | 3 | 6 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere gıda ürünü geliştirme tekniklerinin uygulanması ve tesis tasarımı konularında deneyim kazandırmak, öğrencilere ilk aşamalarından laboratuar aşamasına veya pilot tesis denemelerine kadar yeni bir ürünü geliştirtmek, duyusal ve raf ömrü değerlendirmelerini yatırmak. Öğrencilerin problem çözme eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek. Mühendislik etiği, hizmetler, sağlık ve güvenlik konularını vurgulamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yeni bir ürün geliştirmek için çalışma planını hazırlayabilir | 2 | Yaratıcı problem çözme becerilerini geliştirir | 3 | Takım çalışmasında yer alma becerilerini geliştirir | 4 | Teknik yetkinliklerini geliştirir | 5 | Proje yönetimi becerilerini geliştirir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Çalışma planının hazırlanması,market araştırmaları, duyusal analizler, sonuçların değerlendirilmesi ve yeni ürünün üretimi, tesis diyaznının yapılması, sunumlar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yeni ürün geliştirme stratejileri ve tüketici eğilimleri | | | 2 | Yeni ürün fikirlerinin oluşturulması ve ticari, teknik, stratejik, vb. açılardan değerlendirilmesi | | | 3 | Takım çalışması ve proje yönetimi | | | 4 | Yeni ürün fikirlerinin değerlendirilmesi, panel testleri, ürün özellikleri, duyusal değerlendirme teknikleri | | | 5 | Prototip ürünün belirlenmesi ve tasarımı | | | 6 | Ürün spesifikasyonlarının belirlenmesi, formülasyon, ingredientler ve fonksiyonel özellikleri | | | 7 | Prototip ürün özelliklerinin belirlenmesi, işlem optimizasyonu | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Prototip ürün üretimin gerçekleştirilmesi, paketleme, raf ömrü, ürün performans testleri | | | 10 | Prototip üründe deney tasarımı, kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, prototip ürün üretimin gerçekleştirilmesi, paketleme, raf ömrü, ürün performans testleri | | | 11 | Son ürünün üretimi, tüketici testleri, pazarlama stratejileri | | | 12 | Son ürünün raf ömrünün ve güvenilirliğinin tespiti, | | | 13 | Ambalaj seçimi ve etiket tasarımı | | | 14 | Piyasaya sunumu ve dağıtımı | | | 15 | Elde edilen sonuçların analizi | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 7 | 2 | 14 |
Soru-Yanıt | 7 | 2 | 14 |
Rapor Sunma | 1 | 12 | 12 |
Proje Hazırlama | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 4 | 4 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 7 | 7 |
Okuma | 7 | 1 | 7 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 5 | 4 | 3 | 5 | | | | 5 | 5 | 2 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | | | 5 | | 5 | | 5 | 5 | | ÖÇ3 | | | | | | | | | | 5 | | 5 | | | | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 2 | 3 | 5 | 3 | 3 | | | | 5 | | | ÖÇ5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|