Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZGMS2152016959 | HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Toplu beslenme endüstrisinde mutfak organizasyonu, tasarımı, ve donanımını öğrenmek, Menü planlamayı öğrenmek, Toplu beslenme sistemlerinde hijyen ve sanitasyonu öğrenmek, Toplu yemeklerin sunuşunu öğrenmek, |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Zekai TARAKÇI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Menü planlamasını öğretilmesi. | 2 | Hijyen ve sanitasyon hakkında bilgileri kavramak. | 3 | HACCP, Mutfak donanımları nelerdir bilgi birikimi kazanmak. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Dengeli beslenme ve sağlıklı koşullarda hazır gıda tüketimine yönelik eğitsel çalışmaların verilmesi ve uygulanması. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Hazır yemek endüstrisinin tanıtımı ve sınıflandırılması
| | | 2 | Hazır yemek endüstrisinin tanıtımı ve sınıflandırılması
| | | 3 | Dengeli beslenme hakkında
| | | 4 | Dengeli beslenme
| | | 5 | Hazır yemeklerin yapımında menü planlaması
| | | 6 | Mutfak tasarımı ve donanımı
| | | 7 | Mutfak organizasyonu,
| | | 8 | Ara sınav
| | | 9 | Depolama, taşıma ve servis teknikleri
| | | 10 | Toplu beslenme sistemlerinde hijyen ve sanitasyon
| | | 11 | Kalite güvence uygulamaları
| | | 12 | Kalite güvence uygulamaları
| | | 13 | Toplu Yemek endüstrisinde karşılaşılacakları yemeğin planlanması
| | | 14 | Yemek tüketiciye ulaşıncaya kadar ki her aşamada kontrol
| | | 15 | Hijyen ve sağlık koşullarında modern yöntemler
| | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Maviş, F. 2008. Ensüstriyel yiyecek üretimi. Detay Yayıncılık., Ankara.
2. Yiğit, V, 1997, Toplu Beslenme Teknolojisi 1, Etkin Yayıncılık – İstanbul. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 6 | 1 | 6 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 2 | 16 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|