|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZFS3222018956 | ENDÜSTRİ BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | 6 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin amacı öğrencilerin; endüstri bitkilerini tanımaları, endüstri bitkileri-sanayi ilişkisi hakkında bilgi edinmeleri, lif bitkileri-yağ bitkileri-keyf bitkileri ve nişasta şeker bitkilerinin yetiştirme tekniklerini öğrenmelerini ve yetiştiricilik-kalite ilişkisini öğrenerek kaliteli ürün yetiştiriciliğini öğrenmelerini sağlamaktır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Dr. Öğr. Üyesi Özbay DEDE | Öğrenme Çıktıları | 1 | Endüstri bitkilerinin morfolojisi, yetiştirilmesi ve ıslahı konularında yeterli düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi birikimine sahip olur | 2 | Endüstri bitkileri teknolojisi hakkında bilgilidir | 3 | Endüstri Bitkileri yetiştiriciliğinde verimli ve kaliteli bir üretim planlaması yapabilir, üretimdeki sorunları belirleyebilir ve bunlara yönelik çözümleri geliştirerek uygulayabilir | 4 | |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Endüstri bitkilerinin tanımı, sınıflandırılması, endüstri bitkilerinde üretim sorunları ve çözüm yolları, endüstri bitkileri ekolojisi, endüstri bitkilerinin tarımsal özellikleri, ana ürün ve ikinci yetiştiriciliği | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Endüstri bitkilerinin tanımı, sınıflandırması ve önemi | | | 2 | Pamuk; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 3 | Keten; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 4 | Kenevir; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 5 | Patates; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 6 | Şeker pancarı; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 7 | Tütün; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Bitkisel yağların önemi, üretimi ve sorunları | | | 10 | Ayçiçeği; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 11 | Kolza; önemi, adaptasyonu, morfolojisi, tarımı | | | 12 | Susam; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 13 | Soya; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve tarımı | | | 14 | Aspir; önemi, adaptasyonu, morfolojisi, tarımı, ıslahı | | | 15 | Haşhaş; önemi, adaptasyonu, morfolojisi, tarımı, ıslahı | | | 16 | Final Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Gençer, O., 2000. Genel Tarla Bitkileri (Endüstri Bitkileri). Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No: C-42
Arıoğlu, H. 2009. Yağ Bitkileri Yetiştirme ve Islahı. Çukurova Üniv. Zir. Fak. Yayın No:220, Adana | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 2 | 4 | 4 | | 3 | | 4 | | 4 | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | | 4 | 4 | | | | | ÖÇ3 | 3 | | | 4 | | | | | 4 | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|