|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZFS2042016954 | KESME ÇİÇEKÇİLİK | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin amacı, yaygın olarak kullanılan kesme çiçeklerin yetiştiriciliği hakkında öğrencilere teorik ve pratik bilgi kazandırmak. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Prof. Dr. Mehmet Fikret BALTA | Öğrenme Çıktıları | 1 | Kesme çiçeklerin üretilmesi, yetiştirilmesi, tanınması, dikimi, bakımı ve korunması konusunda gerekli temel ve uygulamalı bilgiye sahiptir | 2 | Yaygın olarak kullanılan kesme çiçekleri tanır; yetiştirme ve bakım esaslarını kavrar; üretim tekniklerini bilir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Kesme çiçeklerin tanımı ve sınıflandırılması, önemli kesme çiçekler, saksı bitkileri, doğal çiçek soğanları, çoğaltma yöntemleri, çoğaltma tesisleri ve çoğaltma ortamları | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Kesme çiçek yetiştiriciliğine giriş | | | 2 | Kesme çiçeklerin Dünya ve Türkiye’deki genel durumu | | | 3 | Kesme çiçek yetiştiriciliğinin organizasyonu, gereksinimler, teknolojiler | | | 4 | Karanfil yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama | | | 5 | Gerbera yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama | | | 6 | Gül yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama | | | 7 | Krizantem yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Zambak yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama | | | 10 | Glayöl yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama | | | 11 | Freesia yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama | | | 12 | Gysophila yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, | | | 13 | İç mekan bitkilerinin kullanım amaçları, yerleri, gelişmesine etki eden faktörler | | | 14 | İç mekan bitkilerinin klasifikasyonu, çoğaltımı, bakımı, sorunları | | | 15 | Doğal çiçek soğanlarının tanıtımı, kullanım amaçları, ulusal önemi, çoğaltım teknikleri | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | 1 Altan, S.,1996. Süs Bitkileri Üretim Tekniği. Çukurova Üni. Z.F. Ders Kitabı No:104, Adana.
İlave Kaynak
2 Korkut, A. B., 1998. Çiçekçilik. Hasad Yayıncılık Ltd. Ş.
3 Oral, N., 1987. İç Mekan Süs Bitkileri. TAV, Yayın No:14
4 Güngör, İ. ve ark., 2007. Bitkilerin Dünyası. Genişletilmiş II. Baskı, Ankara
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|