Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ZT601ARICILIK ÜRÜNLERİZorunlu126
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Dersin amacı arıcılık ürünlerinin üretim zamanlarını ve üretim yöntemlerini öğretmek, bu ürünlerin önemli özelliklerini; arıcılık ürünlerinin muhafaza, pazarlama ve tüketim yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi kazandırmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemlerini bilir ve bu ürünleri uygun zamanda üretir.
2Arıcılık ürünlerinin genel muhafaza tekniklerini bilir ve uygun koşullarda depolamasını yapar.
3Arıcılık ürünlerinin standartları ve kullanım alanları hakkında fikir sahibidir.
4
5
6
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri ve tanımı, üretim amaçları ve yöntemleri; arıcılık ürünlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, arıcılık ürünlerinin hasat sonrası yapısal değişiklikleri; arıcılık ürünlerinin depolama koşulları, muhafaza üzerinde etkili faktörler; arıcılık ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi ve arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Giriş ve dersin önemi
2Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri
3Arıcılık ürünlerinin ekonomik değeri ve önemi
4Arı ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi
5Arıcılık ürünlerinin sınıflandırılması
6Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin kimyasal yapıları ve özellikleri
7Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin biyolojik özellikleri
8Ara sınav
9Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin fiziksel özellikleri
10Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemleri
11Arıcılık ürünlerinin muhafaza ve depolama teknikleri
12Arıcılık ürünlerinin kullanım alanları
13Arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları
14Diğer önemli arıcılık ürünleri
15Arı ürünlerinin gıda sanayinde kullanımı
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Sıralı, R., 2004. Arı ürünlerinin üretimi ve değerlendirilmesi. Ders notları. Ordu. Genç, F., Dodoloğlu, A., 2003. Arıcılığın temel esasları. Atatürk Üniv. basımevi, Erzurum. Anonymous, 2003. II. Marmara Arıcılık Kongresi Bildiri Kitabı.Uludağ Üniv.basımevi. Bursa.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma148112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12020
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma13030
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)208
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7
ÖÇ1121 112
ÖÇ21121312
ÖÇ311222 2
ÖÇ4       
ÖÇ5       
ÖÇ6       
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00