Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZT601 | ARICILIK ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Dersin amacı arıcılık ürünlerinin üretim zamanlarını ve üretim yöntemlerini öğretmek, bu ürünlerin önemli özelliklerini; arıcılık ürünlerinin muhafaza, pazarlama ve tüketim yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi kazandırmaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemlerini bilir ve bu ürünleri uygun zamanda üretir. | 2 | Arıcılık ürünlerinin genel muhafaza tekniklerini bilir ve uygun koşullarda depolamasını yapar. | 3 | Arıcılık ürünlerinin standartları ve kullanım alanları hakkında fikir sahibidir. | 4 | | 5 | | 6 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri ve tanımı, üretim amaçları ve yöntemleri; arıcılık ürünlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, arıcılık ürünlerinin hasat sonrası yapısal değişiklikleri; arıcılık ürünlerinin depolama koşulları, muhafaza üzerinde etkili faktörler; arıcılık ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi ve arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş ve dersin önemi | | | 2 | Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri | | | 3 | Arıcılık ürünlerinin ekonomik değeri ve önemi | | | 4 | Arı ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi | | | 5 | Arıcılık ürünlerinin sınıflandırılması | | | 6 | Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin kimyasal yapıları ve özellikleri
| | | 7 | Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin biyolojik özellikleri
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin fiziksel özellikleri | | | 10 | Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemleri | | | 11 | Arıcılık ürünlerinin muhafaza ve depolama teknikleri | | | 12 | Arıcılık ürünlerinin kullanım alanları | | | 13 | Arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları | | | 14 | Diğer önemli arıcılık ürünleri | | | 15 | Arı ürünlerinin gıda sanayinde kullanımı | | | 16 | Dönem sonu sınavı
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Sıralı, R., 2004. Arı ürünlerinin üretimi ve değerlendirilmesi. Ders notları. Ordu.
Genç, F., Dodoloğlu, A., 2003. Arıcılığın temel esasları. Atatürk Üniv. basımevi, Erzurum.
Anonymous, 2003. II. Marmara Arıcılık Kongresi Bildiri Kitabı.Uludağ Üniv.basımevi. Bursa. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 2 | 1 | | 1 | 1 | 2 | ÖÇ2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 3 | 1 | 2 | ÖÇ3 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | | 2 | ÖÇ4 | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|