|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT623 | SUCUL BİRİNCİL ÜRETİM | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Bu derste mikroalg kültürü, kültür için gerekli koşullar ve fayda sağladığı alanlar hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Bölüm Öğretim Üyeleri | Öğrenme Çıktıları | 1 | mikroalgler hakkında bilgi sahibi olur. | 2 | mikroalg kültür yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. | 3 | mikroalglerin saklanması hakkında bilgi sahibi olur. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Mikroalg kültürü, kültür için gerekli fiziksel koşullar (aydınlatma, sıcaklı, pH, tuzluluk, havalandırma, oksijen seviyesi), mikroalglerin kullanım alanları, mikroalg kültüründeki temel adımlar (örnek toplama, ortam hazırlanması, sterilizasyon, izolasyon ve kültür), saklama yöntemleri (seri kültür, kurutma, liyofilizasyon, dondurarak kurutma, kriyogenik dondurma), alg ürünlerinin hasadı ve depolanması, inceleme yöntemleri ve kontrol yöntemleri konuları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Mikroalg kültürü nedir? Mikroalglerin büyüme dinamikleri. | | | 2 | Mikroalg kültüründe örnek toplama, ortam hazırlanması, sterilizasyon, izolasyon, kültür. | | | 3 | Mikroalg kültüründe aydınlatma, sıcaklık, pH, tuzluluk. | | | 4 | Mikroalg kültüründe havalandırma ve oksijen seviyesi. | | | 5 | Mikroalglerin kullanıldıkları gıda sektörleri. | | | 6 | Alg metabolitleri. | | | 7 | Mikroalglerin kullanıldıkları deniz çiftlikleri ve mikroalglerin iyileştirici olarak kullanılması. | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Mikroalg kültüründe fiziksel koşullar(aydınlatma, sıcaklık, pH, suyun berraklığı, su hareketleri ve zemin). | | | 10 | Mikroalglerin kullanım alanları. | | | 11 | Türkiye’de yapılabilecek bazı makroskobik alg üretim olanakları. | | | 12 | Saklama yöntemleri (Seri kültür, kurutma, liyofilizasyon, dondurarak kurutma, kriyogenik dondurma). | | | 13 | Alg ürünlerinin hasadı ve depolanması. | | | 14 | İnceleme yöntemleri (lam kültürü yöntemi ve asılı damla kültürü yöntemi). | | | 15 | Kontrol yöntemleri. | | | 16 | Dönem Sonu Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Sukatar A., 2004. Alg kültür yöntemleri. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kitaplar Serisi No: 184: 168 p. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 4 | 4 | Final Sınavı | 1 | 4 | 4 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Uygulama/Pratik | 10 | 3 | 30 | Laboratuvar | 10 | 3 | 30 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 4 | 40 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | ÖÇ2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | ÖÇ3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|