|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BAH620 | MEYVE TÜRLERİNİN KULLANIM ALANLARI | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Meyvelerin bitkisel, meyve, ağaç materyali ve tıbbi bitki olarak kullanımı hakkında bilgiler.
| Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Prof. Dr. Turan KARADENİZ | Öğrenme Çıktıları | 1 | Meyve ağaçlarının, peyzaj alanında kullanımını bilir. | 2 | Meyvelerin, meyve özelliklerinin farklı değerlendirme şekillerini bilir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Bitkisel kullanımı: Gölge, sınır ağacı, peyzaj, rekreasyon alanlarında, toprak ıslahında, toprak-su korumada, erozyonda, havayı temizlemede, yol güzergahlarının ağaçlandırılmasında, ağaçlandırmada;
Meyvelerin kullanımı: Sofralık, pestil, pekmez, reçel, köme, kurutularak, konserve, marmelat, meyve suyu;
Tıbbi bitki olarak kullanımı: Eczacılıkta, halk hekimliğinde kullanımı.
| Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Meyvelerin bitkisel, meyve olarak ve tıbbi bitki olarak kullanımına genel bakış
| | | 2 | Meyve ağaçlarının toprak ıslahında, toprak-su korumada, erozyonda, havayı temizlemede kullanımı | | | 3 | Meyve ağaçlarının gölge, sınır ağacı, peyzaj ve rekreasyon alanlarında kullanımı, | | | 4 | Meyve ağaçlarının gölge, sınır ağacı, peyzaj ve rekreasyon alanlarında kullanımı, | | | 5 | Meyve ağaçlarının toprak ıslahında, toprak-su korumada, erozyonda, havayı temizlemede kullanımı | | | 6 | Meyve ağaçlarının yol güzergâhlarının ağaçlandırılmasında kullanımı | | | 7 | Meyve ağaçlarının yol güzergâhlarının ağaçlandırılmasında kullanımı | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Meyvelerin sofralık olarak kullanılması | | | 10 | Meyvelerin pestil, pekmez, köme, marmelat yapımında kullanılması | | | 11 | Meyvelerin: kurutularak ve konserve olarak kullanımı | | | 12 | Meyvelerin: kurutularak ve konserve olarak kullanımı | | | 13 | Meyvelerin meyve suyu yapımında kullanılması | | | 14 | Meyvelerin tıbbi bitki olarak eczacılıkta ve halk hekimliğinde kullanımı | | | 15 | Meyvelerin tıbbi bitki olarak eczacılıkta ve halk hekimliğinde kullanımı | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Karadeniz, T., 2004. Şifalı Meyveler (Meyvelerle Beslenme ve Tedavi Şekilleri). Burcan Ofset Matbaacılık Sanayii. 208 S
Tanrıverdi, F., 1979. Peyzaj Mimarlığı.
Özbek, Genel Meyvecilik
Özçağıran, R. Ünal, A., Özeker, E., M. İsfendiyaroğlu, 2005. Ilıman İklim Meyve Türleri (Sert Kabuklu Meyveler Cilt-III). E. Ü. Yay. Zir. Fak. Yay. No: 566., 308 s.
Westwood, Temperate Zone Pomology.
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Quiz | 1 | 1 | 1 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Alan Çalışması | 14 | 1 | 14 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 5 | 35 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 15 | 7 | 105 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|