Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BAH620MEYVE TÜRLERİNİN KULLANIM ALANLARIZorunlu116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Meyvelerin bitkisel, meyve, ağaç materyali ve tıbbi bitki olarak kullanımı hakkında bilgiler.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Turan KARADENİZ
Öğrenme Çıktıları
1Meyve ağaçlarının, peyzaj alanında kullanımını bilir.
2Meyvelerin, meyve özelliklerinin farklı değerlendirme şekillerini bilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Bitkisel kullanımı: Gölge, sınır ağacı, peyzaj, rekreasyon alanlarında, toprak ıslahında, toprak-su korumada, erozyonda, havayı temizlemede, yol güzergahlarının ağaçlandırılmasında, ağaçlandırmada; Meyvelerin kullanımı: Sofralık, pestil, pekmez, reçel, köme, kurutularak, konserve, marmelat, meyve suyu; Tıbbi bitki olarak kullanımı: Eczacılıkta, halk hekimliğinde kullanımı.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Meyvelerin bitkisel, meyve olarak ve tıbbi bitki olarak kullanımına genel bakış
2Meyve ağaçlarının toprak ıslahında, toprak-su korumada, erozyonda, havayı temizlemede kullanımı
3Meyve ağaçlarının gölge, sınır ağacı, peyzaj ve rekreasyon alanlarında kullanımı,
4Meyve ağaçlarının gölge, sınır ağacı, peyzaj ve rekreasyon alanlarında kullanımı,
5Meyve ağaçlarının toprak ıslahında, toprak-su korumada, erozyonda, havayı temizlemede kullanımı
6Meyve ağaçlarının yol güzergâhlarının ağaçlandırılmasında kullanımı
7Meyve ağaçlarının yol güzergâhlarının ağaçlandırılmasında kullanımı
8Ara sınav
9Meyvelerin sofralık olarak kullanılması
10Meyvelerin pestil, pekmez, köme, marmelat yapımında kullanılması
11Meyvelerin: kurutularak ve konserve olarak kullanımı
12Meyvelerin: kurutularak ve konserve olarak kullanımı
13Meyvelerin meyve suyu yapımında kullanılması
14Meyvelerin tıbbi bitki olarak eczacılıkta ve halk hekimliğinde kullanımı
15Meyvelerin tıbbi bitki olarak eczacılıkta ve halk hekimliğinde kullanımı
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Karadeniz, T., 2004. Şifalı Meyveler (Meyvelerle Beslenme ve Tedavi Şekilleri). Burcan Ofset Matbaacılık Sanayii. 208 S Tanrıverdi, F., 1979. Peyzaj Mimarlığı. Özbek, Genel Meyvecilik Özçağıran, R. Ünal, A., Özeker, E., M. İsfendiyaroğlu, 2005. Ilıman İklim Meyve Türleri (Sert Kabuklu Meyveler Cilt-III). E. Ü. Yay. Zir. Fak. Yay. No: 566., 308 s. Westwood, Temperate Zone Pomology.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Quiz111
Derse Katılım14342
Alan Çalışması14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7535
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma157105
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)201
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1      
ÖÇ2      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00