Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS41052021341 | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-I | Zorunlu | 4 | 7 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Mutfak kaynaklarının amaç optimizasyonu altında kısıtlara uygun yönetilebilmesi için modelleme yaklaşımlarından yararlanabilmesini sağlamak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Optimizasyon ve verimlilik bilincinin kazanılması | 2 | Mutfak tasarımının mutfak faaliyet verimliliğine olan etkisinin öğrenilmesi | 3 | Mutfakla ilişkili yönetimsel kararların optimizasyonunun öğrenilmesi |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Üretim Sistemlerinde Verimlilik: Bilinci, Kavramları, Ölçümü, Kullanılan Oranlar | | | 2 | Verimlilik için Optimizasyon Disiplini | | | 3 | Mutfak Tasarımı ile Optimizasyon | | | 4 | Mutfak İşletme Yönetiminde Optimizasyon: Yatırım yönetimi, Talep tahmini, İşletme Kaynak Kullanımı | | | 5 | Mutfakta Malzeme Yönetimi | | | 6 | Malzeme İhtiyaç Planlaması | | | 7 | Stok Kontrol | | | 8 | ara sınav | | | 9 | Süreçlerin Kontrol Ve Değerlendirmesi: Program Değerlendirme Ve Gözden Geçirme Tekniği/Kritik Yol Yöntemi-PERT/CPM | | | 10 | Mutfakla ilişkili PERT/CPM Örnek Geliştirme | | | 11 | Atama Problemleri | | | 12 | Mutfak Problemleri için Doğrusal Programlama: Amacı Ve Bileşenleri | | | 13 | Doğrusal Programlama Model Kurma | | | 14 | Mutfak Problemleri Optimizasyon Modellerinin Çözüm Yorumlamaları | | | 15 | final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 16 | 4 | 64 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 17 | 4 | 68 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 16 | 1 | 16 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|