|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BTB4222017251 | BALIK BESLEME VE YEM TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 4 | 8 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Dersin amacı balıkların beslenme alışkanlıkları, sindirim sistemi ve fizyolojisi, büyüme, yem ham maddeleri ve özellikleri, balık yemleme, yemlerin depolanması ve yem yapım teknikleri hakkında bilgi vermektir. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Dr. Öğr. Üyesi Ebru YILMAZ | Öğrenme Çıktıları | 1 | Balıklarda beslenme, sindirim ve büyüme hakkında yeterli bilgiye sahiptir. | 2 | Balıkların nasıl yemleneceğini ve temel yem besin maddelerini bilir. | 3 | Yem yapım teknolojisi hakkında bilgi sahibidir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | YOK | Dersin İçeriği | Balık beslemeye giriş, balık beslemenin genel özellikleri, balıklarda sindirim sistemi anatomisi ve sindirim organları, balıklarda beslenme fizyolojisi, metabolizma ve büyüme, balıklarda enerji metabolizması ve enerji ihtiyacı, besin maddeleri (proteinler ve amino asitler, yağlar ve yağ asitleri, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller), balıkların yemlenmesi, yem ham maddeleri ve diğer bileşenleri, balık yemleri, balık yemi teknolojisi, balık yemlerinin depolanması ve beslenmeye bağlı hastalıklar. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Balıkların beslenme alışkanlıkları | | | 2 | Balıklarda sindirim fizyolojisi ve anatomisi | | | 3 | Beslenme metabolizması ve enerji ihtiyacı | | | 4 | Büyüme ve büyümeyi etkileyen faktörler
Beslenme ile büyümenin ilişkisi | | | 5 | Beslenmeye çevresel faktörlerin etkisi
Balıkların beslenmesinde dikkat edilecek hususlar | | | 6 | Proteinler ve sınıflandırılması
Yemlerdeki protein kaynakları | | | 7 | Lipidler ve sınıflandırılması
Lipid kaynakları | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Karbonhidratlar ve sınıflandırılması | | | 10 | Vitaminler ve sınıflandırılması | | | 11 | Mineraller ve sınıflandırılması | | | 12 | Bitkisel Yem hammaddeleri | | | 13 | Yem yapım teknolojisi | | | 14 | Yem yapım teknolojisi | | | 15 | Yemlerin kullanımı sırasında karşılaşılan problemler | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Ders Kitabı
Hoşsu, B., Korkut, A. Y. ve Fırat, A., 2005. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi I (Balık Besleme Fizyolojisi ve Biyokimyası) IV.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:50, Ders Kitabı No: 19. İzmir, 276 s.
İlave Kaynak
1- Korkut, A. Y., Hoşsu, B. ve Fırat, A., 2004. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi II (Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) II.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No: 54, Ders Kitabı No: 23. İzmir, 320 s.
2-Şener, E., 2001. Balık Besleme- Besin Maddeleri ve Temel Beslenme Kuralları. İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi, Yayın No: 4290, İstanbul, 93 s. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Derse Katılım | 5 | 14 | 70 | Bireysel Çalışma | 1 | 9 | 9 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 1 | 4 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 1 | 6 | | 2 | 1 | 2 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 3 | ÖÇ3 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 3 | 4 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|