Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BTB2012017251İÇ SU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİZorunlu234
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Dersin başlıca amacı, içsu balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi vermektir.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Ebru YILMAZ
Öğrenme Çıktıları
1İçsu balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibidir.
2Canlı balık nakli nasıl yapılır bilgisi vardır.
3İçsu balıkları yetiştiriciliğinde balık sağlığının önemini bilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
yok
Dersin İçeriği
Bu derste öğrencilere, yetiştiriciliğe giriş, iç su balıkları yetiştiriciliğinde su kalitesi, yer, sistem ve tür seçimi, önemli türlerin yetiştiricilik teknik ve uygulamaları: alabalık, sazan, tilapya, mersin balıkları, yılan balıkları, polikültür sistemler, balıklandırma /stok takviyesine giriş, balık sağlığına giriş konularında bilgiler verilecektir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Giriş
2İçsu Balıkları Yetiştiriciliğinde Su ve Yer Özellikleri
3Alabalık Yetiştiriciliği Üretim Yerinin Seçimi Su Kaynakları ve Kalitesi
4Damızlık Balıkların Seçimi ve Yumurtaların Döllenmesi Kuluçka ve Larva Yetiştiriciliği Fingerling ve Sofralık Alabalık Yetiştiriciliği
5Sazan Yetiştiriciliği, Sazan Yetiştiriciliğinde Su ve Toprak Özellikleri Sazan Havuzlarının Bakımı
6Sazanlarda Yavru Üretim Teknikleri Yarı Kontrollü Üretim Tam Kontrollü Yavru Üretimi
7Tilapya Yetiştiriciliği
8Arasınav
9Yayın Balığı Yetiştiriciliği
10Sudak Balığı Yetiştiriciliği
11Mersin Balığı Yetiştiriciliği
12Turna Balığı Yetiştiriciliği
13Kadife Balığı Yetiştiriciliği
14Canlı Balık Nakli
15Balık Sağlığı
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ders Kitabı Çağıltay, F., 2007. İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Nobel yayınevi, Ankara, 266 s. İlave Kaynak 1- Emre, Y., ve Kürüm, V., 2007. Havuz ve Kafeslerde Alabalık Yetiştiriciliği, Posta Basım, İstanbul, 272 s. 2- Sarıhan, E., ve Tekelioğlu, N., 2005. Balık Üretimi, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Nobel Kitabevi, Adana, 175 s.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım31442
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma111
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma4416
2918
3927
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)106
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17
ÖÇ154445434543434454
ÖÇ244544343543334443
ÖÇ344444433534234354
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00