Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BTB2012017251 | İÇ SU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Dersin başlıca amacı, içsu balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi vermektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Ebru YILMAZ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | İçsu balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibidir. | 2 | Canlı balık nakli nasıl yapılır bilgisi vardır. | 3 | İçsu balıkları yetiştiriciliğinde balık sağlığının önemini bilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
yok |
Dersin İçeriği |
Bu derste öğrencilere, yetiştiriciliğe giriş, iç su balıkları yetiştiriciliğinde su kalitesi, yer, sistem ve tür seçimi, önemli türlerin yetiştiricilik teknik ve uygulamaları: alabalık, sazan, tilapya, mersin balıkları, yılan balıkları, polikültür sistemler, balıklandırma /stok takviyesine giriş, balık sağlığına giriş konularında bilgiler verilecektir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Giriş | | | 2 | İçsu Balıkları Yetiştiriciliğinde Su ve Yer Özellikleri | | | 3 | Alabalık Yetiştiriciliği
Üretim Yerinin Seçimi
Su Kaynakları ve Kalitesi | | | 4 | Damızlık Balıkların Seçimi ve Yumurtaların Döllenmesi
Kuluçka ve Larva Yetiştiriciliği
Fingerling ve Sofralık Alabalık Yetiştiriciliği | | | 5 | Sazan Yetiştiriciliği, Sazan Yetiştiriciliğinde Su ve Toprak Özellikleri
Sazan Havuzlarının Bakımı | | | 6 | Sazanlarda Yavru Üretim Teknikleri
Yarı Kontrollü Üretim
Tam Kontrollü Yavru Üretimi | | | 7 | Tilapya Yetiştiriciliği | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Yayın Balığı Yetiştiriciliği | | | 10 | Sudak Balığı Yetiştiriciliği | | | 11 | Mersin Balığı Yetiştiriciliği | | | 12 | Turna Balığı Yetiştiriciliği | | | 13 | Kadife Balığı Yetiştiriciliği | | | 14 | Canlı Balık Nakli | | | 15 | Balık Sağlığı | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Ders Kitabı
Çağıltay, F., 2007. İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Nobel yayınevi, Ankara, 266 s.
İlave Kaynak
1- Emre, Y., ve Kürüm, V., 2007. Havuz ve Kafeslerde Alabalık Yetiştiriciliği, Posta Basım, İstanbul, 272 s.
2- Sarıhan, E., ve Tekelioğlu, N., 2005. Balık Üretimi, Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Nobel Kitabevi, Adana, 175 s. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 3 | 14 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 4 | 16 |
| 2 | 9 | 18 |
| 3 | 9 | 27 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|