Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZGM2202016959 | STAJ I | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencileri kariyer hedeflerine karar vermeleri ve mesleki bir temel oluşturmaları konusunda yönlendirmek ve onlara kuramsal bilgilerini güçlendirme ve uygulama fırsatı sunmaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Işıl BARUTÇU MAZI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Teorik bilgilerini işyerinde kullanma becerisi kazanma ve mesleki konularda uygulamalar yapma | 2 | Alanında modern teknik ve metotları kullanma | 3 | Görev bilinci kazanma | 4 | İşyeri kurallarını, prosedürlerini ve talimatlarını öğrenme, | 5 | İş yaşamı, hukuku, sorumlulukları ve işyeri-çalışan ilişkilerini tanıma | 6 | Staj yaptığı işyerinde kendisiyle ilgili izlenimler bırakma ve mesleki çevre edinme | 7 | İletişim becerilerini geliştirme | 8 | Ekip halinde çalışma becerisi kazanma | 9 | Problemlere çözüm üretme yeteneğini kazanma | 10 | Mesleki konularda eksikliklerini görme ve kendisinden istenen mesleki beklentileri kavrama | 11 | Mesleğiyle ilgili farklı sektörleri tanıma şansı bulma ve meslek seçimlerine ilişkin fikir edinme | 12 | Gıda mühendisliği mesleği, görev ve sorumlukları konusunda bilinçlenerek bakış açılarını zenginleştirme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bölüm tarafından onaylanmış olan bir kurum/ kuruluşta 20 iş günü süresince mesleki bilgi, görgü, beceri ve tecrübe sahibi olmaya yönelik uygulamalar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 2 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 3 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 4 | Mesleki deneyim ve uygulamalar | | | 5 | | | | 6 | | | | 7 | | | | 8 | | | | 9 | | | | 10 | | | | 11 | | | | 12 | | | | 13 | | | | 14 | | | | 15 | | | | 16 | | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Staj yapılan işletmede kullanılan kitap, kılavuz, plan ve her türlü malzeme.
Konu meslek ve yapılan işle ilgili referans kitaplar. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Laboratuvar | 20 | 5 | 100 |
Gözlem | 20 | 1 | 20 |
Rapor Hazırlama | 14 | 1,5 | 21 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 4 | | | 3 | | 3 | | | | | | | ÖÇ2 | 4 | 3 | 3 | 4 | | | 5 | | 4 | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | 5 | | | 4 | 4 | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | 3 | | | 5 | | 4 | | 5 | | | 5 | ÖÇ5 | | | | | 4 | | | | | 5 | 5 | | | | | ÖÇ6 | | | | | 5 | | | | | 5 | 5 | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | | | | 5 | | 5 | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | | | 5 | | 5 | | | | ÖÇ9 | 4 | 4 | 5 | | | | | 4 | 4 | | 4 | | | 5 | | ÖÇ10 | | | | | 5 | | | | 5 | | | | | | | ÖÇ11 | | | | | | | | | | | | | | 3 | | ÖÇ12 | | | | | 5 | 5 | | 5 | 5 | | | | | 3 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|