Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ZBB4042016956SICAK İKLİM SEBZELERİZorunlu484
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
• Sıcak iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları, morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri, yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasadı hakkında bilgi kazandırmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç.Dr. Ercan EKBİÇ
Öğrenme Çıktıları
1Sıcak iklim sebzelerinin ekonomik önemi, yayılma alanları ve morfolojik özellikleri hakkında bilgi sahibidir.
2Sıcak iklim sebzelerinin yetiştirilmesini bilir.
3Sıcak iklim sebzelerinin ekolojikistekleri konusunda bilgi sahibidir.
4Sıcak iklim sebzelerinin olgunluk ve hasat zamanı ile hasat sonrası işlemleri bilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
• Sıcak iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları • Morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri • Yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasat
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Sıcak iklim sebzeleri dersinin içeriği
2Domatesin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
3Biberin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
4Patlıcanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
5Hıyarın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
6Kabağın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
7Kavunun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
8Ara sınav
9Karpuzun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
10Fasulyenin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
11Börülcenin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
12Tatlı patatesin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
13Bamyanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
14Tatlı mısırın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
15Semizotunun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Vural, H., Eşiyok, D., veDuman, İ., 2000. KültürSebzeleri-SebzeYetiştirme. E.Ü. Basımevi. Bornova, İZMİR. Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., ve Polat, S., 2008. Özel Sebzecilik. Onur Grafik Matbaa ve Reklam Hizmetleri, Litros Yolu 2. Matbaacılar Sit. E Blok 4NE4, Topkapı, İSTANBUL. Şeniz, V., Özgür, M., Sivritepe, Ö., Özer, M. H., 1995. Sebzecilik. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 864, Açık Öğretim Fakültesi Yayınları No: 458, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset Tesisleri, ESKİŞEHİR. Beşirli, G., ve Yaşarakıncı, N., 2003. Sebzecilik. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Çiftçi Eğitim ve Yayım Serisi, Yayın Seri No: 36, Türk Hava Kurumu Basımevi, ANKARA.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7214
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma8324
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)112
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ1 4           
ÖÇ2    4        
ÖÇ3  5          
ÖÇ4   5         
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00