|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZBB4042016956 | SICAK İKLİM SEBZELERİ | Zorunlu | 4 | 8 | 4 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | • Sıcak iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları, morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri, yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasadı hakkında bilgi kazandırmaktır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Doç.Dr. Ercan EKBİÇ | Öğrenme Çıktıları | 1 | Sıcak iklim sebzelerinin ekonomik önemi, yayılma alanları ve morfolojik özellikleri hakkında bilgi sahibidir. | 2 | Sıcak iklim sebzelerinin yetiştirilmesini bilir. | 3 | Sıcak iklim sebzelerinin ekolojikistekleri konusunda bilgi sahibidir. | 4 | Sıcak iklim sebzelerinin olgunluk ve hasat zamanı ile hasat sonrası işlemleri bilir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | | Dersin İçeriği | • Sıcak iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları
• Morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri
• Yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasat | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Sıcak iklim sebzeleri dersinin içeriği | | | 2 | Domatesin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 3 | Biberin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 4 | Patlıcanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 5 | Hıyarın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 6 | Kabağın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 7 | Kavunun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Karpuzun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 10 | Fasulyenin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 11 | Börülcenin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 12 | Tatlı patatesin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 13 | Bamyanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 14 | Tatlı mısırın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 15 | Semizotunun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Vural, H., Eşiyok, D., veDuman, İ., 2000. KültürSebzeleri-SebzeYetiştirme. E.Ü. Basımevi. Bornova, İZMİR.
Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., ve Polat, S., 2008. Özel Sebzecilik. Onur Grafik Matbaa ve Reklam Hizmetleri, Litros Yolu 2. Matbaacılar Sit. E Blok 4NE4, Topkapı, İSTANBUL.
Şeniz, V., Özgür, M., Sivritepe, Ö., Özer, M. H., 1995. Sebzecilik. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 864, Açık Öğretim Fakültesi Yayınları No: 458, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset Tesisleri, ESKİŞEHİR.
Beşirli, G., ve Yaşarakıncı, N., 2003. Sebzecilik. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Çiftçi Eğitim ve Yayım Serisi, Yayın Seri No: 36, Türk Hava Kurumu Basımevi, ANKARA. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 3 | 24 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|