Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZBB4092016956 | SUBTROPİK VE TROPİK MEYVELER | Zorunlu | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
• Subtropik meyve türlerinin üretimi hakkında bilgi vermek
• Dünyada ekonomik öneme sahip subtropik meyve türlerinden turunçgillerin yetiştiricilik bilgilerini öğrenciye aktarmak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Subtropik meyvelerin yetişme koşulları hakkında bilgi sahibi olur. | 2 | Turunçgil yetiştiriciliği hakkında teknik donanıma sahip olur. | 3 | Bu meyvelerin tür ve çeşitlerini öğrenir. | 4 | Turunçgil üretiminde karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri getirebilir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
• Subtropik meyvelerin dünyadaki yayılış alanları
• Üretimi ve ekonomisi, yetiştirilme alanları
• Turunçgillerin botanik sınıflandırılması
• Ekolojik istekleri, çeşitleri
• Fenolojisi, morfolojisi, pomolojisi, biyolojisi
• Kültürel uygulamaları, yetiştirme teknikleri ve hasadı |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dünyada yayılış alanları | | | 2 | Üretimi, ihracat ve ithalatı | | | 3 | Turunçgillerin sistematiği, önemli tür ve çeşitleri | | | 4 | Turunçgillerin iklim istekleri | | | 5 | Turunçgillerin toprak istekleri | | | 6 | Önemli turunçgil çeşitlerinin tanıtımı | | | 7 | Önemli turunçgil çeşitlerinin tanıtımı
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Turunçgillerin biyolojik özellikleri | | | 10 | Turunçgillerin morfolojik Özellikleri | | | 11 | Turunçgil çoğaltma teknikleri | | | 12 | Turunçgil çoğaltma teknikleri
| | | 13 | Teknik ve kültürel uygulamalar | | | 14 | Teknik ve kültürel uygulamalar
| | | 15 | Teknik ve kültürel uygulamalar | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Mendilcioğlu, K. 1996. Subtropik İklim Meyveleri (Turunçgiller). EÜ. Yay. Ders Not:9/4, 93 s, İzmir.
Özcan, M. 1985. Turuçgiller. AÜ. Zir. Fak. Yay. Ders Notları. 170 s., Erzurum.
Tuzcu, Ö., 2000. Turunçgiller (Ders Notları) ÇÜ. Adana.
Özbek, S., 1966. Turunçgil Meyvelerı (Çeviri:Hume, H.H) Ankara Ünv. Ziraat Fak. Yay:265.
Tanrıverdi, F., 1987. Subtropik Meyve Türleri. AÜ. Ziraat Fakültesi Ders Notları, Erzurum.
Mendilcioğlu, K., 1991. Turunçgiller. E.Ü. Zir. Fak. Ofset Basımevi, Bornova, İzmir.
Davies, F.S. and L.G. Albrigo, 1994. Citrus. CAB International, Wallingford, UK. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 3 | 24 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | 4 | 4 | | 4 | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ3 | 4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | 5 | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|