|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZBB4052016956 | SERİN İKLİM SEBZELERİ | Zorunlu | 4 | 7 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | • Serin iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları hakkında bilgi vermek
• Serin iklim sebzelerinin morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri, yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasadı hakkında bilgi kazandırmaktır | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Doç. Dr. Atnan UĞUR | Öğrenme Çıktıları | 1 | Serin iklim sebzelerinin ekonomik önemi, yayılma alanları ve morfolojik özellikleri hakkında bilgi sahibidir. | 2 | Serin iklim sebzelerinin yetiştirilmesini bilir. | 3 | Serin iklim sebzelerinin ekolojikistekleri konusunda bilgi sahibidir | 4 | Serin iklim sebzelerinin olgunluk ve hasat zamanı ile hasat sonrası işlemleri bilir |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | | Dersin İçeriği | • Serin iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları
• Morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri
• Yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasat | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Serin iklim sebzeleri dersinin içeriği | | | 2 | Soğanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 3 | Sarımsağın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 4 | Pırasanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 5 | Ispanağın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 6 | Pazının morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 7 | Kırmızı pancarın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Lahananın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 10 | Karnabaharın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 11 | Brokolinin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 12 | Havucun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 13 | Kerevizin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 14 | Bezelyenin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 15 | Enginarın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Vural, H., Eşiyok, D., ve Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri-Sebze Yetiştirme. EÜ Basımevi. Bornova, İZMİR.
Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., ve Polat, S., 2008. Özel Sebzecilik. Onur Grafik Matbaa ve Reklam Hizmetleri, Litros Yolu 2. Matbaacılar Sit. E Blok 4NE4, Topkapı, İSTANBUL.
Şeniz, V., Özgür, M., Sivritepe, Ö., Özer, M. H., 1995. Sebzecilik. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 864, Açık Öğretim Fakültesi Yayınları No: 458, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset Tesisleri, ESKİŞEHİR.
Beşirli, G ve Yaşarakıncı, N., 2003. Sebzecilik. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Çiftçi Eğitim ve Yayım Serisi, Yayın Seri No: 36, Türk Hava Kurumu Basımevi, ANKARA. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 14 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | | * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|