Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ZBB4052016956SERİN İKLİM SEBZELERİZorunlu473
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
• Serin iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları hakkında bilgi vermek • Serin iklim sebzelerinin morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri, yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasadı hakkında bilgi kazandırmaktır
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Atnan UĞUR
Öğrenme Çıktıları
1Serin iklim sebzelerinin ekonomik önemi, yayılma alanları ve morfolojik özellikleri hakkında bilgi sahibidir.
2Serin iklim sebzelerinin yetiştirilmesini bilir.
3Serin iklim sebzelerinin ekolojikistekleri konusunda bilgi sahibidir
4Serin iklim sebzelerinin olgunluk ve hasat zamanı ile hasat sonrası işlemleri bilir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
• Serin iklim sebzelerinin ekonomik önemi, anavatanı ve yayılma alanları • Morfolojik özellikleri, tohum ve çimlenme özellikleri • Yetiştirilme istekleri, yetiştirme teknikleri, bakım işleri ve hasat
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Serin iklim sebzeleri dersinin içeriği
2Soğanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
3Sarımsağın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
4Pırasanın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
5Ispanağın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
6Pazının morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
7Kırmızı pancarın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
8Ara Sınav
9Lahananın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
10Karnabaharın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
11Brokolinin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
12Havucun morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
13Kerevizin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
14Bezelyenin morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
15Enginarın morfolojisi ve yetiştirme teknikleri
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Vural, H., Eşiyok, D., ve Duman, İ., 2000. Kültür Sebzeleri-Sebze Yetiştirme. EÜ Basımevi. Bornova, İZMİR. Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., ve Polat, S., 2008. Özel Sebzecilik. Onur Grafik Matbaa ve Reklam Hizmetleri, Litros Yolu 2. Matbaacılar Sit. E Blok 4NE4, Topkapı, İSTANBUL. Şeniz, V., Özgür, M., Sivritepe, Ö., Özer, M. H., 1995. Sebzecilik. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 864, Açık Öğretim Fakültesi Yayınları No: 458, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset Tesisleri, ESKİŞEHİR. Beşirli, G ve Yaşarakıncı, N., 2003. Sebzecilik. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Çiftçi Eğitim ve Yayım Serisi, Yayın Seri No: 36, Türk Hava Kurumu Basımevi, ANKARA.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7321
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma7214
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)95
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
ÖÇ135           
ÖÇ2    5        
ÖÇ3  5          
ÖÇ4   5         
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00