Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZBB3132016956 | SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 3 | 5 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı,
• Bazı kesme, saksılı, iç ve dış mekan süs bitkilerinin yetiştirilmesi ve çoğaltılmasını öğretmek
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Burhan ÖZTÜRK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Süs bitkilerinin üretilmesi, yetiştirilmesi, tanınması, dikimi, bakımı ve korunması konusunda gerekli temel ve uygulamalı bilgiye sahiptir. Aynı zamanda yaygın olarak kullanılan süs bitkilerini tanır; yetiştirme ve bakım esaslarını kavrar; üretim tekniklerini bilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
• Süs bitkilerinin tanımı ve sınıflandırılması,
• Kesme çiçekler,
• Saksı bitkileri
• Süs çalıları,
• Süs ağaçları,
• Yer örtücüler
• Mevsimlik bahçe çiçekleri,
• Önemli süs bitkilerinin tanımı ve çoğaltma yöntemleri,
• Çoğaltma tesisleri ve çoğaltma ortamları
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Süs bitkilerine giriş | | | 2 | Dünya’da ve Türkiye’de süs bitkilerinin genel durumu | | | 3 | Süs Bitkilerinin Üretim Yapıları ve Ortamları | | | 4 | Toprak Sterilizasyonu
| | | 5 | Üretim Yöntem ve Teknikleri, Generatif Üretim | | | 6 | Üretim Yöntem ve Teknikleri, Vegetatif Üretim | | | 7 | Üretim Yöntem ve Teknikleri, Vegetatif Üretim | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | İç Mekan Bitkileri ve Genel Özellikleri
| | | 10 | İç Mekan Bitkileri ve Genel Özellikleri
| | | 11 | Dış Mekan Bitkileri ve Genel Özellikleri | | | 12 | Dış Mekan Bitkileri ve Genel Özellikleri
| | | 13 | Kesme çiçekler ve Genel Özellikleri | | | 14 | Kesme çiçekler ve Genel Özellikleri
| | | 15 | Süs Bitkilerini Peyzajda Kullanımı | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Altan, S., 1996. Süs Bitkileri Üretim Tekniği. Çukurova Üni. Z.F. Ders Kitabı No:104, Adana.
2. Korkut, A. B.,1998. Çiçekçilik. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti.
3. Oral, N.,1987. İç Mekan Süs Bitkileri. TAV, Yayın No:14
4. Güngör, İ. ve ark., 2007. Bitkilerin Dünyası. Genişletilmiş II. Baskı, Ankara
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 2 | 14 | 28 |
Alan Gezisi | 2 | 4 | 8 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 8 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 14 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|