Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | IYP2152022837 | GİRİŞİMCİLİK | Zorunlu | 2 | 3 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Girişimcilikle ilgili kavramsal bilgilere sahip olmak, gerektiğinde bunları kullanabilmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Gökay Civelek |
Öğrenme Çıktıları |
1 | girişimcilik kavramı girişimcilik ve türleri | 2 | girişimciliğin özellikleri ve girişimcinin sahip olması gereken özellikler kuruluş faaliyetleri ve fizibilite çalışmaları ve fizibilite raporu kuruluş yeri ve kuruluş yeri seçme | 3 | küçük işletme kavramı küçük işletmelerin özellikleri küçük işletmelerin ekonomik ve toplumsal hayata katkıları küçük işletmelerin çeşitleri | 4 | küçük işletmelerin sorunları ve çözüm yolları üretim kavramı, yeni üretim teknikleri ve üretim planı | 5 | finansman kavramı, yeni finansman teknikleri ve finansman planı pazarlama kavramı, yeni pazarlama teknikleri ve pazarlama planı | 6 | | 7 | | 8 | | 9 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
girişimcilik kavramı
girişimcilik ve türleri
girişimciliğin özellikleri ve girişimcinin sahip olması gereken özellikler
kuruluş faaliyetleri ve fizibilite çalışmaları ve fizibilite raporu
kuruluş yeri ve kuruluş yeri seçme
küçük işletme kavramı
küçük işletmelerin özellikleri
küçük işletmelerin ekonomik ve toplumsal hayata katkıları
küçük işletmelerin çeşitleri
küçük işletmelerin sorunları ve çözüm yolları
üretim kavramı, yeni üretim teknikleri ve üretim planı
finansman kavramı, yeni finansman teknikleri ve finansman planı
pazarlama kavramı, yeni pazarlama teknikleri ve pazarlama planı |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | girişimcilik kavramı | | | 2 | girişimcilik ve türleri | | | 3 | girişimciliğin özellikleri ve girişimcinin sahip olması gereken özellikler | | | 4 | kuruluş faaliyetleri ve fizibilite çalışmaları ve fizibilite raporu | | | 5 | kuruluş yeri ve kuruluş yeri seçme | | | 6 | küçük işletme kavramı | | | 7 | küçük işletmelerin özellikleri | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | küçük işletmelerin ekonomik ve toplumsal hayata katkıları | | | 10 | küçük işletmelerin çeşitleri, | | | 11 | küçük işletmelerin sorunları ve çözüm yolları | | | 12 | üretim kavramı, yeni üretim teknikleri | | | 13 | üretim planı | | | 14 | finansman kavramı | | | 15 | yeni finansman teknikleri ve finansman planı | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Prof. Dr. Orhan Küçük / Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | | ÖÇ9 | | | 5 | | 5 | | 5 | | | | | 5 | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|