TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU - AŞÇILIK - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Ordu Üniversitesi’nde Aşçılık Programı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında bulunmaktadır. Aşçılık Programı’na, 2014 yılında 20 kontenjanla öğrenci alımına başlanmıştır.İlk mezunlarını 2016 yılında verecek programımız, kontenjanını 30 öğrenci olarak arttırmış ve mezun vermeye devam edecektir.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında “Aşçılık Meslek Elemanı” Ön Lisans diploması verilir.
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.Ancak Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrencilerde programımızı tercih edebilmektedir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Ordu Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler,bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, BEÜ ‘de verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Aşçılık Programı alanında önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümü ile stajı başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir.
Program Profili
Aşçılık Programının amacı; aşçılık alanında mesleki, akademik bilgi ve beceriler kazanmış, Türk mutfağı ve Dünya mutfak türleri ile ilgili teorik ve pratik bilgi ve birikimleri doğrultusunda uluslar arası alanda rekabet edebilen, farklı ülkelerden meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek dil gücüne sahip nitelikli mutfak şefleri yetiştirmektir. İki yıllık ön lisans programı süresince mutfak şefi adaylarına en temelden ileri seviyeye kadar mutfak sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra mesleki seçmeli dersler ile yiyecek-içecek işletmeciliğinin temel bilgilerinin de kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu yüzden Mutfak planlama, Yemek pişirme teknikleri, Yöresel mutfaklar ve Dünya mutfakları gibi dersler hem teorik hem de uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Mutfak uygulama dersleri aşçı üniforması ve araç gereçleri ile gerçekleştirilmektedir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Aşçılık programından mezun olan öğrenciler; yiyecek-içecek alanında gerek özel sektörde gerekse kamu kurumları içerisinde kolaylıkla iş bulabilirler. Lüks otel ve restoranlar, catering firmaları, havayolu, tren ve cruise gemi mutfakları gibi uluslar arası nitelik taşıyan kuruluşlarda da dil eğitimleri sayesinde iş bulabilme olanağına sahiptirler. Bunun yanında kendi işyerlerini açarak yiyecek-içecek alanında “Chef Patron” olarak işveren konumunda olabilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapılır. Aşçılık ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde, "Gastronomi ve Mutfak Sanatları, lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Bölümümüzdeki her dersin değerlendirmesinde bir ara sınavı, en az bir uygulama sınavı ve bir genel sınav yapılmaktadır. Ara sınavın yüzde kırkı, dönem sonu sınavının ise yüzde altmışı esas alınarak bağıl sistem sonucuna göre öğrencinin başarı notu ortaya çıkmaktadır. Dersi alan öğrencilerin başarı seviyesine göre başarı derecesi ortaya çıkmaktadır. Öğrenciler dönem sonu sınavında başarısız oldukları takdirde ya da başaro ortalamalarını yükseltmek için bütünleme sınavına girme hakkına sahiptirler. Final sınavında ve bütünleme sınavında başarılı olamayan öğrenciler ilgili dersi yaz okulunda, eğer kendi üniversitesinde ders açılmışsa, kendi üniversitesinden, açılmamışsa başka bir üniversiteden ilgili ders tekrar alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, stajı tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemile Bahtiyar Karadeniz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bucak Mahallesi Serdarzade Mustafa Efendi Cad. No:1 Merkez / ORDU Telefon : 0 (452) 223 14 86 Faks : 0 (452) 225 29 83 E-Posta:sbmyo@odu.edu.tr cbkaradeniz@gmail.com
Bölüm Olanakları
Öğrencilerin uygulama yapabilecekleri aşçılık atölyesi, servis salonu,internet bağlantılı bilgisayar laboratuarı ve konferans salonu bulunmaktadır. Projeksiyon ve internet bağlantısı gibi teknik donanımlı sınıflarda eğitim verilmektedir. Ayrıca iş dünyasından uzman ve yöneticilerin bilgi ve deneyimlerini aktardığı çeşitli seminerler düzenlenmektedir.

Program Çıktıları
1Aşçılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
2Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir
3Aşçılık mesleğindeki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgi sahibidir
4Aşçılık ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
5Aşçılık ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar.
6Aşçılık ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
7Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır.
8Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
9Aşçılık ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır.
10Mutfak ortamında birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını adil biçimde değerlendirir.
11Aşçılık mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder.
12Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
13Aşçılık ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere çeşitli şekillerde sunar.
14Aşçılık ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır.
15İnsanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur, hoşgörü ve saygı gösterir.
16Aşçılık mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
17Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar.
18Aşçılık ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar.
19Mutfaktaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir.
20Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
11122233333333333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İAİTB19120148310 ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. I Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
3 ASP10520148310 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 4 0 0 4
4 ASC10320188310 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 4 0 0 4
5 ASP10920168310 GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 3 0 0 4
6 ASC10720188310 GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 2 0 0 4
7 GSEÇ20148310_1_1 GSEÇMELİ_1_1 Seçmeli - - - 0
8 ASP10720148310 MENÜ PLANLAMA Zorunlu 3 1 0 4
9 ASP10120148310 MUTFAK PLANLAMA Zorunlu 3 1 0 4
10 ASC10120188310 MUTFAK PLANLAMA Zorunlu 3 1 0 4
11 ASC11320228310 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I Zorunlu 3 1 0 4
12 SEÇASC101 SEÇMELİ_1_1 Seçmeli - - - 0
13 SEC20188310_1_1 SEÇMELİ_1_1 Seçmeli - - - 0
14 ASC10920188310 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 0 0 3
15 İTDB10120148310 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
16 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
17 İYDB11520148310 YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 2
18 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
19 ASC11120188310 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ Zorunlu 2 0 0 3
Toplam 41 4 0 50
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 İAİTB19220148310 ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. II Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
3 ASC11420228310 MENÜ PLANLAMA Zorunlu 3 1 0 4
4 ASC11020188310 MUTFAK KÜLTÜRÜ VE TARİHİ Zorunlu 2 0 0 2
5 ASP11020168310 PİŞİRME YÖNTEMLERİ - I Zorunlu 4 2 0 6
6 ASC11220228310 PİŞİRME YÖNTEMLERİ II Zorunlu 3 1 0 6
7 SEÇASC102 SEÇMELİ_1_2 Seçmeli - - - 0
8 STAJ10020148310 STAJ - I Zorunlu 0 0 0 5
9 STJ10220188310 STAJ-I Zorunlu 0 0 0 5
10 İTDB10220148310 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 2
11 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
12 İYDB11620148310 YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 2
13 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
14 ASP10820148310 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ - I Zorunlu 2 1 0 3
15 ASC10620188310 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-I Zorunlu 1 1 0 3
16 ASP10620148310 YÖRESEL MUTFAKLAR Zorunlu 3 1 0 4
17 ASC10420188310 YÖRESEL MUTFAKLAR Zorunlu 3 1 0 4
Toplam 33 8 0 54
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ASP21520158310 ARAŞTIRMA YÖN. VE TEKNİKLERİ Zorunlu 2 0 0 3
2 ASC21920228310 GASTRONOMİ TURİZMİ Zorunlu 2 0 0 0
3 ASC21520228310 GİRİŞİMCİLİK Zorunlu 2 0 0 0
4 SEC20920158310 KONGRE VE SEMİNER ORG. Zorunlu 2 0 0 0
5 ASP21720168310 MESLEKİ YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 3
6 ASC20720188310 MESLEKİ YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 3
7 ASP20320148310 PASTANE ÜRÜNLERİ Zorunlu 3 1 0 5
8 ASC20320188310 PASTANE ÜRÜNLERİ Zorunlu 3 1 0 4
9 ASP20920168310 PİŞİRME YÖNTEMLERİ -II Zorunlu 3 1 0 5
10 SEÇASC201 SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 0
11 SEÇ228310_2_1 SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 0
12 ASP20720168310 SOĞUK MUTFAK Zorunlu 3 1 0 5
13 ASC20120188310 SOĞUK MUTFAK Zorunlu 3 1 0 4
14 ASC21720228310 TÜRK MUTFAĞI Zorunlu 3 1 0 4
15 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
16 ASP21120148310 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ - II Zorunlu 2 1 0 3
17 ASC21120188310 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ-II Zorunlu 1 1 0 3
Toplam 33 8 0 42
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ASC21620228310 AROMATİK OTLAR VE BAHARATLAR Zorunlu 2 0 0 0
2 ASP20820148310 DÜNYA MUTFAKLARI Zorunlu 3 1 0 4
3 ASC20820188310 DÜNYA MUTFAKLARI Zorunlu 3 1 0 4
4 ASC21420228310 FONKSİYONEL GIDALAR Zorunlu 2 0 0 0
5 ASP22020168310 GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 0
6 ASC21220188310 GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 2
7 ASC20220188310 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 2 0 0 3
8 ASP21820168310 MESLEKİ YABANCI DİL II. Zorunlu 2 0 0 0
9 ASC21020188310 MESLEKİ YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
10 ASP21620168310 OSMANLI MUTFAĞI Zorunlu 3 1 0 0
11 ASC20620188310 OSMANLI MUTFAĞI Zorunlu 3 1 0 4
12 SEÇASC202 SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 0
13 SEÇ228310_2_2 SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 0
14 STAJ20020148310 STAJ - II Zorunlu 0 0 0 5
15 STJ20220188310 STAJ-II Zorunlu 0 0 0 5
16 ASP20420148310 TÜRK MUTFAĞI Zorunlu 3 1 0 4
17 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
18 ASP21420168310 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 3
Toplam 32 5 0 36
 
GSEÇMELİ_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GSEC10320188310 MÜZİK Seçmeli 2 0 0 2
SEÇMELİ_1_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ASEC21320228310 MUTFAKTA YENİ AKIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
2 ASEC21520228310 GENEL TURİZM Seçmeli 2 0 0 0
3 ASEC21720228310 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ASEC21920228310 MUTFAK EKİPMANLARI Seçmeli 2 0 0 0
5 ASEC22120228310 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
6 ASEC22320228310 İÇECEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
7 ASEC22520228310 DENİZ ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ASEC21420228310 ŞEKER VE ÇİKOLATA YAPIMI Seçmeli 2 0 0 0
2 ASEC21620228310 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli 2 0 0 0
3 ASEC21820228310 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ Seçmeli 2 0 0 0
4 ASEC22020228310 ALTERNATİF TURİZM Seçmeli 2 0 0 0
5 ASEC22220228310 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
6 ASEC22420228310 YEMEK SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
7 ASEC22620228310 ULUSLARARASI GASTRONOMİ Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00