TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU - ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilerimize uluslar arası geçerliliği olan “Elektronik Teknikeri” ünvanlı diploma verilmektedir.
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
YÖK'ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir. Lise veya dengi okul mezunları, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girerek, yeterli YGS-1 puanı almaları halinde programa başvurabilmektedirler. Meslek liselerinin ilgili bölüm mezunları programa sınavsız geçiş için başvurabilirler. Bu öğrenciler ortaöğretim başarı puanları, okul türleri, METEB'leri ve mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dâhilinde programa yerleştirilirler.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’nden gelen öğrenciler, ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Öğrenci, 4 yarıyılda 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur.
Program Profili
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Program mezunları, 'Elektronik Teknikeri' unvanlı nitelikli elemanlar olarak, her türlü endüstriyel otomasyona sahip tesisin kurulmasında, işletmelerin sürekli çalışmasında, otomatik cihaz ve aletlerin kontrolü, bakımı ve tamiratında, fabrikalarda, üretimin sürekliliğinde, enerji üretimi, iletimi ve dağıtımının denetlenmesinde görev alacak olmaları açısından, tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlarda istihdam alanı bulabilmektedir. Meslek elemanları kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, bağımsız olarak da çalışabilmektedirler. Bütün fabrikalarda, alarm ve güvenlik firmalarında, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş., Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Devlet Su İşleri, Makine Kimya Enstitüsü gibi kuruluşlarla, başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Öğrenciler, DGS sınavı ile; Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisliği Lisans programlarına dikey geçiş yaparak, lisans tamamlama imkânına sahiptirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü ve/veya yazılı sınavlar, proje ve/veya sunumlar üzerinden notlar verilir. Değerlendirme 4’lü kredi sistemine göre yapılır. Yıl içi sınav değerlendirilmesi; vize sınavı, projeler, ödevler ve uygulamalar ile belirlenmektedir. Yıl sonunda final sınavının % 60' ı yıl içi ortalamasının % 40'ı geçme notunu belirlemektedir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenci, 4 yarıyılda 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Ordu Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü Akyazı Mahallesi 52200 ORDU/TÜRKİYE Telefon : 0 (452) 233 48 65/4118 Faks : 0 (452) 233 52 30
Bölüm Olanakları
Program YÖK-Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesi ile desteklenmiş olup yüksek kalitede öğretim verilmektedir.

Program Çıktıları
1Elektronik Teknolojisi alanında yer alan genel kavram ve terimleri temel düzeyde açıklar/tanımlar.
2Alanında kullanılan mevcut devre elemanları ve kullanımlarını tanımlar/açıklar.
3Alana yönelik bilgisayar destekli çizim ve simülasyon programları kullanarak tasarım yapma ve mesleki plan ve projelerin çizimlerini gerçekleştirir.
4Üretim sistemlerinin her aşamasındaki kontrol sistemlerini tanımlar/açıklar.
5Mikroişlemcili ve mikrodenetleyicili sistemler arasındaki farkı açıklar.
6Algoritma mantığı ile amaca uygun sistemler geliştirir.
7Dijital elektronik alanındaki tanımları açıklar.
8Elektronik devrelerin arıza analizinde ölçme aygıtlarını etkin bir şekilde kullanır ve elde ettiği verilerin analizini yaparak arıza ve bakım işlemlerini gerçekleştirir.
9Endüstriyel uygulamalar için geliştirilmiş sistemleri tanımlar/açıklar.
10Elektronik haberleşme sistemlerinde radyo frekans tekniklerini tanımlar/açıklar.
11Matematik, hesaplama ve bilgisayar bilimleri konularında temel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
12Elektronik Teknolojisi alanında cihaz, donanım ve uygulamadan kaynaklanan öngörülebilir donanımsal, hata ve arızaları tanır.
13Elektronik Teknolojisi alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası standartları tanımlayarak, kalite kontrol ve standartlarını açıklar.
14Elektronik Teknolojisi alanında güncel teknik araçlar, yöntem ve yaklaşımlarla gerekli sistemleri oluşturmak için devrelerin tasarımlarını gerçekleştirir.
15Elektronik devre ve sistemlerin oluşturulmasında analiz (planlama, ölçme, gereksinim belirleme v.b.) ve tasarım ( malzeme şeçimi, maliyet hesabı v.b.) aşamalarını uygun şekilde planlar.
16Alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak bulduğu çözümleri, elektronik devre ve sistemlerde oluşabilecek her türlü arıza durumunda amacına uygun şekilde kullanır.
17Elektronik devre analizi ile ilgili alanın gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını amacına uygun şekilde kullanır.
18Motor ve sürücü devrelerinin işletmeye alınması ile ilgili süreci amacına uygun olarak yürütür.
19Mevcut endüstriyel elektronik devrelerinin devamlılığını sağlar.
20Elektronik eleman ve cihazların işletmeye alınması sürecinde iş güvenliği ve iş kazaları ile çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine uygun şekilde çalışan sistemler oluşturur.
21Elektronik devre bileşenlerinin temel işlevlerini ve bunların tek tek veya birlikte kullanılmasıyla elde edilebilen devre davranışlarını tanıyabilme. Elektronik devre bileşenlerinin fiziksel dayanım sınırlarını tanıma ve çalışma koşullarını bunlara göre belirleme.
22Edinilen kuramsal ve deneysel bilgileri, karşılaşılan olası sorunlarda neden sonuç ilişkisi içinde kullanarak çözüm üretebilme.
23Seçilmiş bilgisayar destekli elektronik tasarım programlarını, benzetim ve baskı devre oluşturma amaçlı olarak temel düzeyde kullanabilme.
24Kelime işlem, hesap tablosu, sunum, e-posta ve İnternet taraması gibi güncel bilgisayar gerekliliklerini mesleki alanda iyi düzeyde kullanabilme.
25Elektronik devre ve sistemlerde, gerekli ölçme cihaz ve yöntemlerini belirleyip bunları kullanarak işaret izleme ve ölçme teknikleri yardımıyla hata ve arıza belirleyebilme, gerekli donanım sağlandığında bunları giderebilme.
26Elektronik devre ve sistemlerde denetim tabanlı işlevlerin tasarımı ve kontrolü hakkında temel bilgileri kullanarak çözüm üretebilme.
27Elektronik sistem ve bileşenler için anahtar sözcükler ile araştırma yapabilecek düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olabilme, katalog verilerini anlayarak malzeme seçimine karar verebilme.
28Üzerinde çalıştığı mesleki konuda teknik bir rapor yazabilme, yazılı bir açıklamaya dayalı olarak istenen çalışmaya ortaya koyabilme, ihtiyaç analizi yapabilme.
29Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
30Elektronik teknikerliği çalışma alanlarında, bilimsel değerleri ve meslek ahlakını göz önünde bulundurarak hizmet ve ürün üretebilme.
31Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
32Çalışan hakları, insan hakları, kalite ve meslek etiği konularında edinilmiş olan temel bilgileri çalışma hayatına taşıyarak uygulayabilme.
33Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yönetir.
34İş güvenliği ve uygulamaları konusunda bilgi sahibi olma ve uygulamalarını gerçekleştirebilme.
35Alanına yenilik getiren bilgi, düşünce, uygulama veya teknolojilerin hayata geçirilmesinde risk ve sorumluluk alır.
36Elektronik devre bileşenlerinin temel işlevlerini ve bunların tek tek veya birlikte kullanılmasıyla elde edilebilen devre davranışlarını tanıyabilme. 4. Elektronik devre bileşenlerinin fiziksel dayanım sınırlarını tanıma ve çalışma koşullarını bunlara göre belirleme. 5. Edinilen kuramsal ve deneysel bilgileri, karşılaşılan olası sorunlarda neden sonuç ilişkisi içinde kullanarak çözüm üretebilme. 6. Seçilmiş bilgisayar destekli elektronik tasarım programlarını, benzetim ve baskı devre oluşturma amaçlı olarak temel düzeyde kullanabilme. 7. Bağımsız çalışmada karar verebilme, meslek içi ve dışı kişilerle yapılan takım çalışmasında inisiyatif alabilme ve uyum sağlayabilme. 8. Kelime işlem, hesap tablosu, sunum, e-posta ve İnternet taraması gibi güncel bilgisayar gerekliliklerini mesleki alanda iyi düzeyde kullanabilme. 9. Elektronik devre ve sistemlerde, gerekli ölçme cihaz ve yöntemlerini belirleyip bunları kullanarak işaret izleme ve ölçme teknikleri yardımıyla hata ve arıza belirleyebilme, gerekli donanım sağlandığında bunları giderebilme. 10. Elektronik devre ve sistemlerde denetim tabanlı işlevlerin tasarımı ve kontrolü hakkında temel bilgileri kullanarak çözüm üretebilme. 11. Üzerinde çalıştığı mesleki konuda teknik bir rapor yazabilme, yazılı bir açıklamaya dayalı olarak istenen çalışmaya ortaya koyabilme, ihtiyaç analizi yapabilme. 12. Elektronik sistem ve bileşenler için anahtar sözcükler ile araştırma yapabilecek düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olabilme, katalog verilerini anlayarak malzeme seçimine karar verebilme.
37Kişisel, mesleki ve/veya çalışma alanı ile ilgili risk ve fırsatları değerlendirerek bilgi ve becerilerinin sosyal/kültürel/ekonomik katma değeri yüksek düşünceye/yaklaşıma/teknolojiye/ürüne dönüştürülmesinde sorumluluk alır; bireysel veya ekip üyesi olarak girişimci yetkinlik geliştirir.
38Bağımsız çalışmada karar verebilme, meslek içi ve dışı kişilerle yapılan takım çalışmasında inisiyatif alabilme ve uyum sağlayabilme.
39Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
40Öğrenme gereksinimlerini belirleyerek öğrenme hedefleri doğrultusunda kendisinin ve sorumluluğu altındaki kişilerin performanslarının geliştirilmesine yönelik faaliyetleri planlar ve yönetir.
41Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktararak alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir.
42Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
43Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi’nde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
44Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı’nın İleri Düzeyi’nde tanımlanan bilgisayar kullanma yetkinliğine dayalı olarak alanının gerektirdiği ölçüde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
45Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenler ve bunları uygular.
46Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
47Alanı ile ilgili faaliyetleri, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında edindiği bilinç doğrultusunda yürütür.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
11111111111112222222222222223333333333333333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 IAITB19120109124 ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. I Zorunlu 2 0 0 2
2 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
3 ETP10320109124 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Zorunlu 3 1 0 5
4 YETP10320228118 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Zorunlu 2 2 0 0
5 IMAT11720109124 GENEL MATEMATİK Zorunlu 4 0 0 4
6 YMAT11720228118 MATEMATİK I Zorunlu 4 0 0 0
7 ETP10120109124 ÖLÇME TEKNİĞİ Zorunlu 3 1 0 5
8 YETP10120228118 ÖLÇME TEKNİĞİ Zorunlu 2 2 0 0
9 ETP10520109124 SAYISAL ELEKTRONİK Zorunlu 3 1 0 5
10 YETP10520228118 SAYISAL ELEKTRONİK Zorunlu 2 2 0 0
11 SECETK101 SECMELİ 1 Seçmeli - - - 0
12 SEÇ228118_1_1 SEÇMELİ_1_1 Seçmeli - - - 0
13 İTDB10120109124 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
14 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
15 IYDB11520109124 YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 3
16 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 35 9 0 32
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YETP10420228118 ALTERNATİF AKIM DEV. AN. Zorunlu 2 2 0 0
2 ETP10420109124 ALTERNATİF AKIM DEVRE ANALİZİ Zorunlu 3 1 0 4
3 YETP10620228118 ANALOG ELEKTRONİK I Zorunlu 2 2 0 0
4 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
5 İAİTB19220109124 ATATÜRK VE İNK. TAR. II Zorunlu 2 0 0 2
6 ETP114201291240 BİLG DEST. DEVRE TAS. Zorunlu 3 1 0 2
7 YETP11420228118 BİLG. DEST. DEVRE TASARIMI Zorunlu 2 2 0 0
8 ETP10620109124 ELEKTRONİK I Zorunlu 3 1 0 3
9 YETP11620228118 MATEMATİK II Zorunlu 2 0 0 0
10 ETP116201291240 MESLEK MATEMATİĞİ Zorunlu 2 0 0 2
11 ETP10820109124 SAYISAL TASARIM Zorunlu 3 1 0 3
12 YETP10820228118 SAYISAL TASARIM Zorunlu 2 2 0 0
13 SECETK102 SECMELİ 2 Seçmeli - - - 0
14 SEÇ228118_1_2 SEÇMELİ_1_2 Seçmeli - - - 0
15 STJ10020198118 STAJ I Zorunlu 0 0 0 0
16 STJ10020228118 STAJ I Zorunlu 0 0 0 0
17 ITDB10220109124 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 2
18 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
19 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
20 IYDB11620109124 YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 2
21 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 36 12 0 26
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YETP20120228118 ANALOG ELEKTRONİK II Zorunlu 2 2 0 0
2 ETP20120109124 ELEKTRONİK II Zorunlu 3 1 0 4
3 ETP20320109124 GÜÇ ELEKTRONİĞİ Zorunlu 3 1 0 4
4 YETP20320228118 GÜÇ ELEKTRONİĞİ Zorunlu 2 2 0 0
5 ETP219201291240 KONTROL SİSTEMLERİ Zorunlu 2 0 0 3
6 YETP21920228118 KONTROL SİSTEMLERİ Zorunlu 2 0 0 0
7 ETP20520109124 MİKRODENETLEYİCİLER I Zorunlu 3 1 0 4
8 YETP20520228118 MİKRODENETLEYİCİLER I Zorunlu 2 2 0 0
9 SECETK201 SECMELİ 3 Seçmeli - - - 0
10 SEÇ228118_2_1 SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 0
11 ETP20720109124 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI I Zorunlu 1 1 0 3
12 YETP20720228118 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI I Zorunlu 1 2 0 0
13 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
Toplam 21 12 0 18
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YETP2220228118 ANALOG ELEKTRONİK III Zorunlu 3 0 0 0
2 YETP22020228118 ELEKTRİK MAKİNALARI VE SÜR. Zorunlu 2 2 0 0
3 ETP220201291240 ELEKTRİK MOTOR. VE SÜR. Zorunlu 2 1 0 2
4 ETP224201291240 MİKRODENETLEYİCİLER II Zorunlu 3 1 0 3
5 YETP22420228118 MİKRODENETLEYİCİLER II Zorunlu 2 2 0 0
6 ETP20420109124 PROGRAMLANABİLİR DENETLEY. Zorunlu 3 1 0 3
7 YETP20420228118 PROGRAMLANABİLİR DENETLEYİCİLER Zorunlu 2 2 0 0
8 ETP222201291240 SCADA SİSTEMLERİ Zorunlu 3 0 0 3
9 SECETK202 SECMELİ 4 Seçmeli - - - 0
10 SEÇ228118_2_2 SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 0
11 ETP20220109124 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI II Zorunlu 1 1 0 2
12 YETP20220228118 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI II Zorunlu 1 2 0 0
13 STJ200201291240 STAJ II Zorunlu 0 0 0 5
14 STJ20020228118 STAJ II Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 22 12 0 18
 
SECMELİ 1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC12120188118 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 2
2 SEC171201291240 BİLGİ VE İLETŞ. TEK. Seçmeli 2 1 0 4
3 SEC173201291240 ENFORMATİK Seçmeli 2 1 0 4
4 SEC17520168118 BİLGİSAYARDA PROGRAMLAMA Seçmeli 2 1 0 4
5 SEC17720188118 TERMOELEKTRİK MALZEMELER Seçmeli 3 0 0 4
SEÇMELİ_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YSEC17120228118 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 2 0 0
2 YSEC17320228118 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA Seçmeli 1 2 0 0
3 YSEC17520228118 ROBOTİK UYGULAMALAR Seçmeli 1 2 0 0
SECMELİ 2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC17620168118 İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI Seçmeli 2 0 0 2
2 SEC178201291240 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA Seçmeli 1 1 0 2
3 SECB10220138118 BEDEN EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
SEÇMELİ_1_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YSEC17620228118 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
2 YSECB10220228118 BEDEN EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SECMELİ 3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC271201291240 ENDÜSTRİYEL ROBOTLAR Seçmeli 2 0 0 3
2 SEC273201291240 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 3
3 SEC275201291240 TIBBİ CİHAZLAR Seçmeli 2 0 0 3
4 SEC277201291240 ENDÜSTRİYEL AĞLAR Seçmeli 2 0 0 3
5 SEC279201291240 MESLEKİ YABANCI DİL I Seçmeli 2 0 0 3
6 SEC281201291240 SENSÖRLER VE DÖNÜŞT. Seçmeli 2 0 0 3
7 SEC28320168118 LED TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 3
SEÇMELİ_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YSEC27120228118 ENDÜSTRİYEL ROBOTLAR Seçmeli 2 0 0 0
2 YSEC27720228118 FİBER OPTİK HABERLEŞME Seçmeli 2 0 0 0
3 YSEC27920228118 MESLEKİ YABANCI DİL I Seçmeli 2 0 0 0
4 YSEC28120228118 SENSÖRLER VE DÖNÜŞT. Seçmeli 2 0 0 0
5 YSEC28320228118 LED TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
6 YSEC28520228118 KABLOSUZ AĞLAR Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SECMELİ 4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC23020168118 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 3 0 0 4
2 SEC23220168118 MİKRODENETLEYCİ UYGULAMALARI Seçmeli 2 1 0 4
3 SEC28420168118 RADYO TELEVİZYON TEKNİĞİ Seçmeli 2 1 0 4
4 SEC28620168118 MESLEKİ YABANCI DİL II Seçmeli 3 0 0 4
5 SEC28820168118 PROGRAMLANABİLİR DENETLEYİCİ UYG. Seçmeli 2 1 0 4
6 SEC29020168118 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI Seçmeli 3 0 0 4
7 SEC29220168118 OTOMOTİV ELEKTRONİĞİ Seçmeli 2 1 0 4
SEÇMELİ_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YSEC23020228118 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
2 YSEC23220228118 MİKRODENETLEYİCİ UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 0 0
3 YSEC23420228118 İŞARET İŞLEME Seçmeli 2 0 0 0
4 YSEC28620228118 MESLEKİ YABANCI DİL II Seçmeli 2 0 0 0
5 YSEC28820228118 SCADA VE PLC UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 0 0
6 YSEC29020228118 ENDÜSTRİYEL AĞLAR Seçmeli 2 0 0 0
7 YSEC29220228118 KUMANDA DEVRELERİ Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00