Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ZFS2042016958KESME ÇİÇEKÇİLİKSeçmeli244
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, yaygın olarak kullanılan kesme çiçeklerin yetiştiriciliği hakkında öğrencilere teorik ve pratik bilgi kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Mehmet Fikret BALTA
Öğrenme Çıktıları
1Kesme çiçeklerin üretilmesi, yetiştirilmesi, tanınması, dikimi, bakımı ve korunması konusunda gerekli temel ve uygulamalı bilgiye sahiptir
2Yaygın olarak kullanılan kesme çiçekleri tanır; yetiştirme ve bakım esaslarını kavrar; üretim tekniklerini bilir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Kesme çiçeklerin tanımı ve sınıflandırılması, önemli kesme çiçekler, saksı bitkileri, doğal çiçek soğanları, çoğaltma yöntemleri, çoğaltma tesisleri ve çoğaltma ortamları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Kesme çiçek yetiştiriciliğine giriş
2Kesme çiçeklerin Dünya ve Türkiye’deki genel durumu
3Kesme çiçek yetiştiriciliğinin organizasyonu, gereksinimler, teknolojiler
4Karanfil yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama
5Gerbera yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama
6Gül yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama
7Krizantem yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama
8Ara sınav
9Zambak yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama
10Glayöl yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama
11Freesia yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama, pazarlama
12Gysophila yetiştiriciliği, sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltımı, yetiştiriciliği, hasadı, depolama,
13İç mekan bitkilerinin kullanım amaçları, yerleri, gelişmesine etki eden faktörler
14İç mekan bitkilerinin klasifikasyonu, çoğaltımı, bakımı, sorunları
15Doğal çiçek soğanlarının tanıtımı, kullanım amaçları, ulusal önemi, çoğaltım teknikleri
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1 Altan, S.,1996. Süs Bitkileri Üretim Tekniği. Çukurova Üni. Z.F. Ders Kitabı No:104, Adana. İlave Kaynak 2 Korkut, A. B., 1998. Çiçekçilik. Hasad Yayıncılık Ltd. Ş. 3 Oral, N., 1987. İç Mekan Süs Bitkileri. TAV, Yayın No:14 4 Güngör, İ. ve ark., 2007. Bitkilerin Dünyası. Genişletilmiş II. Baskı, Ankara
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma7321
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14342
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)123
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8
ÖÇ1  444 44
ÖÇ2  444 44
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00