Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZTBS4052016955 | ORGANİK TARIM | Seçmeli | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
•Bitkisel üretimde, üretici ve tüketici üçgenindeki doğal zincirin kurulması öğretilir
•Organik tarım ürünlerinin sertifikasyon aşamaları hakkında bilgi verilir
•Organik ve sürdürülebilir tarımın tanıtılması, uygulamaları, çevreyle dost tarım tekniklerinin tümü anlatılır
•Organik ve sürdürülebilir tarım ürünleri tanıtılır
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Meryem YEŞİL |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Organik tarım kuralları hakkında bilgi edinme, edinilen bilgileri üretim projelerinde sentezleyebilme, Organik tarım kurallarının özelliklerini dikkate alarak farklı türlere uyarlanabilme becerisi kazanır | 2 | Tarımsal üretimde organik tarımın önemini kavrayabilme, Organik tarım ve konvansiyonel tarıma ait kriterleri mukayese edebilme, Organik tarımda yer alan bazı türlerin üretimine ait yeni projelerin hazırlanmasını öğrenir | 3 | Organik tarım üretiminin önerilmesinde; materyal temini, üretim süreci ve bu süreç içerisinde karşılaşılabilecek sorunlar ve sorunların çözümü konularında bilgi verebilir | 4 | | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
•Konvansiyonel tarım ve organik tarım
•Organik ürün yetiştirme yöntemleri
•Organik ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının ilkeleri ve hedefleri
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş, Organik tarımın tanıtımı, kapsamı, ve önemi | | | 2 | Organik tarımın tanımı tarihçesi ve sınıflandırılması | | | 3 | Organik tarımın yönetmenliğinin irdelenmesi | | | 4 | Organik tarımda toprak işlemenin önemi | | | 5 | Organik tarım yapılacak toprağın önemi, dikkat edilecek hususlar | | | 6 | Organik tarımda sulamanın önemi ve dikkat edilecek hususlar | | | 7 | Organik tarımda gübreleme ve dikkat edilecek hususlar | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Organik tarımda sulamanın önemi, dikkat edilecek hususlar | | | 10 | Organik tarımda yabancı ot mücadelesi, dikkat edilecek hususlar | | | 11 | Organik tarımda zararlılara karşı yapılacak mücadele yöntemleri | | | 12 | Organik tarımda hastalıklara karşı yapılacak mücadele yöntemleri | | | 13 | Organik ürünlerin hasadı ve dikkat edilmesi gereken hususlar | | | 14 | Organik ürünlerin, saklanması, paketlenmesi, pazarlanması ve nakliyesinde dikkat edilecek hususlar | | | 15 | Organik tarımda sertifikasyon işlemi ve mevcut kurumlar | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1.Ekolojik Tarım (Ekolojik Tarım Eğitimi Ders Notları) ETO Tarım ve Köyişleri Bakanlığı. 1999.
2.Ulusal kongre bildirileri, İnternet |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 3 | 20 | 60 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | | 4 | | | 5 | | | 5 | 3 | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|