Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASEC21220188410 | YEMEK SOSYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda çalışmalarının ortaya çıkış koşullarını açıklar. Küreselleşme ve gıda ilişkisini kavrar. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Nejat Üstün |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıda çalışmalarının ortaya çıkış koşullarını açıklar. Küreselleşme ve gıda ilişkisini kavrar. |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Sosyoloji alanıyla ilgili güncel bilgileri yerel ve küresel düzeyde takip eder. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıda Çalışmaları | | | 2 | Gıda Çalışmalarının Tarihsel Gelişimi | | | 3 | Gıda ve Beslenmeye İlişkin Kuramsal Yaklaşımlar
| | | 4 | Küreselleşme ve Gıda
| | | 5 | Gıda Güvencesi ve Gıda Egemenliği
| | | 6 | Organik Gıda Tüketimi
| | | 7 | Sağlıklı Beslenme ve Beden İlişkisi
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Uygarlaşma Süreci ve Yemek Kültürü
| | | 10 | Diyet Endüstrisi ve Beslenme ve Kültür
| | | 11 | Dışarıda Yemek ve Fast Food Tüketimi
| | | 12 | Mekân Olarak Mutfak
| | | 13 | Toplumsal Sınıf ve Beslenme
| | | 14 | Gıda ve Toplumsal Değişme | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Basılmamış ders notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 2 | 2 | 4 |
Soru-Yanıt | 2 | 2 | 4 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 15 | 2 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 15 | 2 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|