Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASEC21220188410YEMEK SOSYOLOJİSİSeçmeli243
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Gıda çalışmalarının ortaya çıkış koşullarını açıklar. Küreselleşme ve gıda ilişkisini kavrar.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Nejat Üstün
Öğrenme Çıktıları
1Gıda çalışmalarının ortaya çıkış koşullarını açıklar. Küreselleşme ve gıda ilişkisini kavrar.
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Sosyoloji alanıyla ilgili güncel bilgileri yerel ve küresel düzeyde takip eder.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıda Çalışmaları
2Gıda Çalışmalarının Tarihsel Gelişimi
3Gıda ve Beslenmeye İlişkin Kuramsal Yaklaşımlar
4Küreselleşme ve Gıda
5Gıda Güvencesi ve Gıda Egemenliği
6Organik Gıda Tüketimi
7Sağlıklı Beslenme ve Beden İlişkisi
8Ara sınav
9Uygarlaşma Süreci ve Yemek Kültürü
10Diyet Endüstrisi ve Beslenme ve Kültür
11Dışarıda Yemek ve Fast Food Tüketimi
12Mekân Olarak Mutfak
13Toplumsal Sınıf ve Beslenme
14Gıda ve Toplumsal Değişme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Basılmamış ders notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Tartışma224
Soru-Yanıt224
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma15230
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma15230
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)98
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ144444444344343443334
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00