Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASEC20120188410 | MUTFAKTA YENİ AKIMLAR | Seçmeli | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Son yıllarda yiyecek içecek endüstrisinde meydana gelen değişiklikler ve yenilikleri özetleyerek, yiyecek içecek alanında faaliyet gösteren işletmeler, yatırımcılar, çalışanlar ve bu endüstride kariyer sahibi olmak isteyen öğrencileri bilinçlendirmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Meryem SET |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Faast Food ve Slow Food Akımını Öğrenme | 2 | Temalı restoranlar ve barlar hakkında bilgi sahibi olma | 3 | Dünyanın en iyi restoranları ve başarı hikayelerini öğrenme | 4 | Kent mutfağı ve mutfak kültürünü karşılaştırabilme | 5 | Yiyecek stilistliği ve fotoğrafçılığı hakkında bilgi sahibi olma |
|
Öğrenim Türü |
İkinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Faast Food Akımı
Slow Food Akımı
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Franchising ve Başarı Hikayeleri
Yeme Ortamı ve Etkileri
Temalı Restoran ve Barlar
Dünyanın En İyi Restoranları ve Başarı Hikayeleri
Gıda Güvenliği ve Yeni Yaklaşımlar
Kent Mutfağı ve Mutfak Kültürü
Gastronomik Kültürel Mirasın Yeniden İcadı
Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Faast Food Akımı
| | | 2 | Slow Food Akımı
| | | 3 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Franchising ve Başarı Hikayeleri
| | | 4 | Yeme Ortamı ve Etkileri
| | | 5 | Temalı Restoran ve Barlar
| | | 6 | Hızlı-Rahat (fast-casual) restoranlar | | | 7 | Dünyanın En İyi Restoranları ve Başarı Hikayeleri
| | | 8 | ARA SINAV | | | 9 | Gıda Güvenliği ve Yeni Yaklaşımlar
| | | 10 | Kent Mutfağı ve Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme | | | 11 | Gastronomik Kültürel Mirasın Yeniden İcadı
| | | 12 | Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı
| | | 13 | Yenilebilir Çiçekler
| | | 14 | Moleküler Gastronomi
| | | 15 | Gastronomiyi konu alan filmler | | | 16 | FİNAL SINAVI | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler ( Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri) Editör: Doç Dr. Osman Nuri ÖZDOĞAN
İnternet |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 14 | 14 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | ÖÇ5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|