|
1 | A. KALİTE 1. Kalitenin tarihçesi ve temel kavramlar 2. Kalite yaklaşımları 3. Kalite ve verimlilik 4. Kalite ve maliyet 5. Kalite kavramlarına farklı yaklaşımlar 6. Toplam Kalite Yönetimi ( TKY) 7. Uluslararası kalite sistem belgeleri | | |
2 | B. STANDART VE STANDARDİZASYON 1. Standardizasyonun faydaları 2. Standart çeşitleri 3. Standartların hazırlanması 4. Belgelendirme ve akreditasyon 5. Türk Standartlar Enstitüsü belgelendirme faaliyetleri 6. Uluslararası standardizasyon çalışmaları | | |
3 | C. STANDARTLARIN ÖNEMİ 1. Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi 2. Standart ve kalitenin üretimdeki yeri 3. Standart ve kalitenin hizmetteki yeri D. YÖNETİM KALİTESİ ve STANDARTLARI 1. TS EN ISO 9001 ve 22000 Kalite Yönetim Sistemleri’nin tanım ve önemi 2. TS EN ISO 9001 ve 22000 Kalite Yönetim Sistemleri’nin temel esasları | | |
4 | 3. TS EN ISO 9001 ve 22000 Standartları’nın şartları 4. Kalite ve güvencede terimler ve tarifler 5. TS EN ISO 9001 ve 22000 Kalite Yönetim Sistemleri’nin belgelendirme aşamaları E. ÇEVRE STANDARTLARI 1. Çevre Standartlarının Tanım ve Önemi 2. TS EN ISO 14001 Standardı 3. Çevre standardının uygulama alanları | | |
5 | 4. Çevre yönetim sisteminin şartları 5. Çevre yönetimi standardın uygulama basamakları 6. Atıkların kazanımı ve geri dönüşümü A. KALİTE YÖNETİMİ TEMEL KAVRAMLARI 1. Toplam kalite yönetimi temel kavramları | | |
6 | 2. EFQM mükemmellik modeli 3. Liderlik kavramı B. STRATEJİK YÖNETİM 1. Politika ve strateji kavramları 2. Stratejik Yönetim 3. Swot analizi 4. Tows | | |
7 | 5. Vizyon kavramı 6. Misyon Kavramı 7. Stratejik Amaç Kavramı 8. Hedef Kavramı 9. Paydaş analizi 10. Durum analizi C. YÖNETİME KATILMA 1. Katılım yöntemleri 2. Güdüleme ve teknikleri 3. Ekip çalışması 4. İletişim 5. Öneri sistemi | | |
8 | Ara Sınav | | |
9 | D. SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ 1. Süreç 2. Süreç geliştirme 3. Süreçlerin iyileştirilmesi 4. Süreç etkileşimleri E. KAYNAK YÖNETİMİ SİSTEMİ 1. İşbirliklerinin Yönetimi 2. Bilgi Yönetimi | | |
10 | 3. 5S 4. Cevre Yönetimi 5. Teknoloji Yönetimi F. EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ 1. Anket Geliştirme 2. Kurumsal Performans Yönetimi 3. Müşteri memnuniyeti 4. Toplum memnuniyetini ölçme yöntemleri | | |
11 | A. ÜRETİMDE KALİTE KONTROLÜ 1. Üretimde kalite kontrolünün yeri ve önemi 2. Kalite kavramı 1.1. Tasarım kalitesi 1.2. Uygunluk kalitesi 2. Güvenilirlik 3. Standart ve spesifikasyon 4. İstatistikî kalite kontrol kavramı 5. Veri toplama teknikleri 6. Aritmetik ortalama, mod, medyan B. MUAYENE VE ÖRNEKLEME 1. PUKO döngüsü 2. Muayene kavramı | | |
12 | 2.1. Yüzde yüz muayene 4.1.1 İşlemsel ayıklama 4.1.2 Düzeltici ayıklama 4.2 Örnekleme muayenesi 4.2.1 Kabul örneklemesi 4.2.2 Kontrol örneklemesi 5. Standart sapma C. TOPLAM KALİTE KONTROL 1.1. Toplam kalite kontrolün tanımı 1.2. Toplam kalite kontrolün aşamaları | | |
13 | 1.4. Toplam kalite kontrolü etkileyen faktörler 1.5. Toplam kalite kontrol organizasyonunda yapılan hatalar 2. Diyagram ve grafikler 3. Pareto Analizleri | | |
14 | D. KONTROL DİYAGRAMLARI 1. Kontrol diyagramlarının uygulanması 1.1. Şans faktörleri 1.2. Özel faktörler 1.3. Aritmetik ortalama kontrol diyagramı 1.4. Aralık kontrol diyagramı 1.5. Standart sapma kontrol diyagramı 1.6. Kontrol diyagramı katsayıları tabloları E. İSTATİSTİKSEL DAĞILIMLAR 1. İstatistiksel dağılım eğrileri 2. Normal dağlım eğrisinin özellikleri | | |
15 | 3. Normal dağılım eğrisinin kalite kontrolünde kullanılması 4. Örnekleri analiz etme yöntemleri ve Genel tekrar | | |
16 | Final sınavı | | |