Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
FBT735FONKSİYONEL GIDA OLARAK SU ÜRÜNLERİZorunlu116
Dersin Seviyesi
Doktora
Dersin Amacı
Su ürünlerinin fonksiyonel gıda olarak kullanımını anlatır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması hakkında bilgi edinir.
2Fonksiyonel su ürünlerinin özelliklerini ve etkilerini öğrenir
3Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması ile ilgili bilgi edinir
4Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkilerini öğrenir.
5
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması, fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması, su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması, mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin geleceğini anlatır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Fonksiyonel su ürünleri terimleri ve sınıflandırılması
2Bitkisel kökenli fonksiyonel gıdalar
3Hayvansal kökenli fonksiyonel gıdalar
4Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri
5Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe kullanılması
6Fonksiyonel su ürünlerinin eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması
7Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi
8Ara sınav
9Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi
10Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması
11Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması,
12Mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, öğrenci sunumları
13Toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, öğrenci sunumları
14Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları
15Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Marine functional food,Editor J. B. Luten, 2009 Marine Products for Healthcare: Functional and Bioactive Nutraceutical Compounds from the Ocean, Eds. Vazhiyil Venugopal, 2008 Bilimsel makaleler
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım12784
Laboratuvar12784
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)172
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
ÖÇ1454545545445
ÖÇ2455555455454
ÖÇ3555445555454
ÖÇ4344334543544
ÖÇ5555444454455
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00