Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT735 | FONKSİYONEL GIDA OLARAK SU ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Su ürünlerinin fonksiyonel gıda olarak kullanımını anlatır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması hakkında bilgi edinir. | 2 | Fonksiyonel su ürünlerinin özelliklerini ve etkilerini öğrenir | 3 | Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması ile ilgili bilgi edinir | 4 | Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkilerini öğrenir. | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Fonksiyonel su ürünleri terimleri, sınıflandırılması, fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe, eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması, su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması, mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, fonksiyonel su ürünlerinin geleceğini anlatır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Fonksiyonel su ürünleri terimleri ve sınıflandırılması | | | 2 | Bitkisel kökenli fonksiyonel gıdalar | | | 3 | Hayvansal kökenli fonksiyonel gıdalar | | | 4 | Fonksiyonel su ürünlerinin özellikleri ve sağlığa etkileri | | | 5 | Fonksiyonel su ürünlerinin gıda sektöründe kullanılması | | | 6 | Fonksiyonel su ürünlerinin eczacılıkta ve kozmetik alanında kullanılması | | | 7 | Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Gıda güvenliği ve toksikolojisi açılarından fonksiyonel gıdaların değerlendirmesi | | | 10 | Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması | | | 11 | Su ürünleri işleme endüstrisi atıklarının fonksiyonel gıda olarak kullanılması, | | | 12 | Mevcut gıda pazarlarında fonksiyonel su ürünlerinin yeri ve önemi, öğrenci sunumları | | | 13 | Toplum sağlığı üzerine potansiyel etkileri, öğrenci sunumları | | | 14 | Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları | | | 15 | Fonksiyonel su ürünlerinin geleceği, öğrenci sunumları | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Marine functional food,Editor J. B. Luten, 2009
Marine Products for Healthcare: Functional and Bioactive Nutraceutical Compounds from the Ocean, Eds. Vazhiyil Venugopal, 2008
Bilimsel makaleler
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 7 | 84 |
Laboratuvar | 12 | 7 | 84 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | ÖÇ2 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | ÖÇ5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|