Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT723 | BALIK YEMLERİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Dersin amacı balıkların beslenme alışkanlıkları, sindirim sistemi ve fizyolojisi, büyüme, yem ham maddeleri ve özellikleri, balık yemleme, yem yapım teknikleri hakkında bilgi vermektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Bölüm Öğretim Üyeleri |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Balıklarda beslenme, sindirim ve büyüme hakkında yeterli bilgiye sahiptir. | 2 | Balıkların nasıl yemleneceğini ve yemlerin nasıl depolanacağını bilir. | 3 | Yem yapım teknolojisi hakkında bilgi sahibidir. | 4 | | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Balık yeminin balık beslemedeki önemi, yem içerikleri, yem hammaddeleri, yem çeşitleri ve üretim teknolojisi, yem formülasyonları, balık unu yerine kullanılabilecek hammaddeler, balık yemi yapımı. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yemlerin Sindirimi | | | 2 | Besin Kimyası
| | | 3 | Yemlerdeki Proteinler | | | 4 | Karbonhidratlar | | | 5 | Yağlar | | | 6 | Vitaminler | | | 7 | Mineral Maddeler | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Karma Yem Fabrikaları ve Özellikleri
| | | 10 | Karma Yem Teknolojisi | | | 11 | Karma Yem Teknoloisi | | | 12 | Yemlerin Kullanımı Sırasında Karşılaşılan Problemler | | | 13 | Yemleme Programları (Besleme Tabloları) | | | 14 | Yem Kartları | | | 15 | Balıkları Yemleme Sistemleri | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1- Hoşsu, B, Korkut, A. Y. ve Fırat Kop, A., 2005. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi I (Balık Besleme Fizyolojisi ve Biyokimyası) IV.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:50, Ders Kitabı No: 19, İzmir, 320 s.
2- Korkut, A. Y., Hoşsu, B. ve Fırat Kop, A., 2004. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi II (Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) II.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:54, Ders Kitabı No: 23. İzmir, 280 s.
3- Şener, E., 2001. Balık Besleme (Besin Maddeleri ve Temel Beslenme Kuralları) İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Üniversite Yayın No:4290, Su Ürünleri Fak. No: 3, İstanbul, 93 s.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 5 | 2 | 10 |
Beyin Fırtınası | 12 | 6 | 72 |
Rapor Hazırlama | 2 | 5 | 10 |
Rapor Sunma | 2 | 1 | 2 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 5 | 3 | 15 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ2 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|