Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FGM727 | FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE BİYOKİMYASI | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, öğrencileri çeşitli fermente süt ürünlerinin üretimi ve bunların kalite özellikleri ile ilgili olarak bilgilendirmektir |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Prof. Dr. Zekai TARAKÇI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Fermente süt ürünleri kimyası hakkında bilgi sahibidir | 2 | Genel kimyada fikir sahibidir | 3 | Süt ürünlerinin yapısını bilir | 4 | | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bu ders, fermente süt ürünlerinin besin değeri ve insan sağlığı üzerine etkileri, fermente süt ürünleri üretiminde uygulanan temel işlemler, fermente süt ürünlerinin mikrobiyolojisi ve biyokimyası, yoğurt ve yoğurt türevi fermente süt ürünleri üretimini ve yoğurt üretiminde kalite kontrolü ana konularını içerir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Fermente Süt Ürünlerinin Üretiminde Kullanılan Starter Kültürler | | | 2 | Saf Kültürlerin İşletmelerde Çoğaltılmaları | | | 3 | Yoğurt Kimyası ve Asit Jelleri | | | 4 | Yoğurt Üretim Teknolojisi | | | 5 | Ayran Üretim Teknolojisi | | | 6 | Genel Tekrar | | | 7 | Meyveli Yoğurt Üretim Teknolojisi | | | 8 | Yoğurt Çeşitleri ve Fonksiyonel Süt Ürünleri | | | 9 | Ara sınav | | | 10 | Kımız Üretim Teknolojisi | | | 11 | Kefir Üretim Teknolojisi | | | 12 | Tereyağı Üretim Teknolojisi | | | 13 | Peynir Üretim Teknolojisi ve Rennet Jelleri | | | 14 | Yerli Peynirlerin Üretim teknolojisi, Yabancı Peynirlerin Üretim teknolojisi | | | 15 | Yerli Peynirlerin Üretim teknolojisi, Yabancı Peynirlerin Üretim teknolojisi | | | 16 | Final sınav | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Tamime and Robinson's Yoghurt Science and Technology, Third Edition (A.Y. Tamime, A. Y. Tamine, R K Robinson, R.K. Robinson)
Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi (Prof. Dr. Barbaros ÖZER)
A’dan Z’ye Peynir Teknolojisi I, II (Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ)
Fermented Milk and Dairy Products (Anil Kumar Puniya)
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 8 | 56 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 6 | 36 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | 2 | | | | | | | 3 | | ÖÇ2 | 1 | | 2 | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | 4 | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|