Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBİ736-14 | ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
Dersin amacı, öğrencilere endüstriyel mikrobiyoloji hakkında temel bilgileri kazandırmak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Ömer ERTÜRK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | endüstriyel mikrobiyolojinin özelliklerini bilecek | 2 | özel endüstriyel mikrobiyoloji konularında ayrıntılı araştırmalar yapabilecek | 3 | amino asitlerin, sitrik asitin, enzimlerin, vitaminlerin ve antibiyotiklerin endüstriyel mikrobiyolojide üretilmesini bilecek | 4 | endüstri mikroorganizma ilişkisini ayrıntılı olarak bilecek | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Endüstri-Mikroorganizma ilişkisi, Endüstride yaygın olarak kullanılan mikroorganizmalar, İmmobilize enzimler ve mikroorganizmalar,
Endüstriyel ürünler (amino asitler, sitrik asit, enzimler, vitaminler ve antibiyotikler) , Endüstriyel fermantasyonların özellikleri,
Fermantasyon teknolojisinde kullanılan organizmalar ve bunların ürettikleri ürünler, Gıda üretiminde mikroorganizmaların rolü,
Alternatif enerji kaynağı olarak mikroorganizmaların kullanılması.
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş
| Uygulama | | 2 | Endsüstriyel Mikrobiyoloji ve Kültür Koleksiyonları
| Uygulama | | 3 | Endüstriyel Fermentasyon Uygulamalarının Esasları
| Uygulama | | 4 | Endüstriyel Mikrobiyolojide Mayalar ve Küfler
| Uygulama | | 5 | Mikroorganizma Kültürlerinin Muhafaza Yöntemleri
| Uygulama | | 6 | Endüstriyel Mikrobiyolojide Gen Mühendisliği
| Uygulama | | 7 | Bakteri Metabolizması
| Uygulama | | 8 | Arasınav | | | 9 | Kimyasal Maddelerin Fermentasyonla Üretimi
| Uygulama | | 10 | Organik Asitlerin Fermentasyonla Üretimi
| Uygulama | | 11 | Proje, Laktik Asitin Fermentasyonla Üretimi
| Uygulama | | 12 | Seminer
| | | 13 | Ödev
| | | 14 | Alkollü İçkilerin ve Antibiyotiklerin Fermentasyonla Üretimi
| Uygulama | | 15 | Turşu, Sirke, Peynir ve Yoğurt Teknolojisi
| Uygulama | | 16 | Dönem sonu sınavı
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Çetin, Enver Tali, 1983, Endüstriyel Mikrobiyoloji, İstanbul Üniv., İstanbul Tıp fak., Yayın No: 2
Cumhur Çökmüş, 2009, Brock Mikroorganizmaların Biyolojisi, On birinci Baskıdan Çeviri, Palme Yayıncılık, Ankara |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Final Sınavı | 1 | 20 | 20 |
Laboratuvar | 1 | 20 | 20 |
Tartışma | 1 | 20 | 20 |
Deney | 2 | 10 | 20 |
Gözlem | 2 | 10 | 20 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 2 | 20 | 40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 2 | 20 | 40 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | 3 | | | 3 | 4 | | | | ÖÇ2 | | | 3 | | | | | | | 3 | | ÖÇ3 | | 3 | | | | | | | 3 | | | ÖÇ4 | | | | 3 | | | 3 | 3 | | | 4 | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|