Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT723 | FISH FEED AND TECHNOLOGY | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Doktora |
Dersin Amacı |
The aim of the course to give information about the fish eating habits, digestive system and its physiology, growth, raw materials and their properties of feed, fish feeding, feed production techniques. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Bölüm Öğretim Üyeleri |
Öğrenme Çıktıları |
1 | have knowledge about fish feeding, digestion and growth | 2 | know how to feding fish and store of feed | 3 | Have knowledge about feed production technology | 4 | | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Formal Education |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
None |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
None |
Dersin İçeriği |
The importance of fish feed in fish feeding, feed content, feed ingredients, feed types and production technology, feed formulations, raw materials can be used instead of fish flour, fish feed production. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Digestion of Feed
| | | 2 | Food Chemistry | | | 3 | Proteins in Feed | | | 4 | Carbohydrates | | | 5 | Oils | | | 6 | Vitamins | | | 7 | Minerals
| | | 8 | Mid-term exam | | | 9 | Mixed Feed Factories and Features | | | 10 | Mixed Feed Technology | | | 11 | Mixed Feed Technology | | | 12 | Problems Encountered During Use of Feed | | | 13 | Feeding Programs (Feeding Tables) | | | 14 | Feed Cards | | | 15 | Fish Feeding Systems | | | 16 | End-of-term exam | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1- Hoşsu, B, Korkut, A. Y. ve Fırat Kop, A., 2005. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi I (Balık Besleme Fizyolojisi ve Biyokimyası) IV.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:50, Ders Kitabı No: 19, İzmir, 320 s.
2- Korkut, A. Y., Hoşsu, B. ve Fırat Kop, A., 2004. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi II (Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) II.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:54, Ders Kitabı No: 23. İzmir, 280 s.
3- Şener, E., 2001. Balık Besleme (Besin Maddeleri ve Temel Beslenme Kuralları) İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Üniversite Yayın No:4290, Su Ürünleri Fak. No: 3, İstanbul, 93 s.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Turkish | Staj Durumu | None |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 2 | 2 |
Attending Lectures | 14 | 2 | 28 |
Laboratory | 5 | 2 | 10 |
Brain Storming | 12 | 6 | 72 |
Report Preparation | 2 | 5 | 10 |
Report Presentation | 2 | 1 | 2 |
Individual Study for Homework Problems | 5 | 3 | 15 |
Individual Study for Mid term Examination | 5 | 4 | 20 |
Individual Study for Final Examination | 5 | 4 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ2 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | ÖÇ3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|