Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FGM627 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE EĞİTİM VE ETİK | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda Mühendisliği alanında lisansüstü eğitim düzeyinde öğrencilere; bilim tanımı, bilimin tarihçesi, bilgiye erişme, bilimsel eğitim, öğrenme, öğretme ve bilim etiği konularından temel bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Atilla ŞİMŞEK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıda biliminin doğası, kapsamı ve sınırları konusunda bilgilendirilir. | 2 | Gıda mühendisliğinde bilimsel konuların öğrenciye anlatılması konusunda yetenek kazanır. | 3 | Bilim araştırma ve yayın etiği konusunda gerekli donanımlara sahip olur. | 4 | Bilimsel makale, tez ve rapor hazırlama konusunda yetenek kazanır. | 5 | Ulusal ve uluslararası taramalarını yapılması, ,internet kaynaklarının kullanılması sağlanır | 6 | | 7 | | 8 | | 9 | | 10 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bu ders Gıda Mühendisliği alanında genç akademisyenler için bilimsel çalışma ve bilim etiği ile eğitim konularını kapsayan bir derstir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıda Bilimi nedir?, temel kavramları nelerdir? | | | 2 | Gıda Bilimi’nin tarihine bir bakış | | | 3 | Gıda Mühendisliği’nde eğitim ve teknolojinin kullanımı | | | 4 | Gıda Mühendisliği alanında etik kuralların ve izinlerin kullanılması | | | 5 | Gıda Mühendisliği’nde bilimsel bilgiye erişim kaynakları ve örnek çalışmalarla irdelenmesi | | | 6 | Bilimin doğası | | | 7 | Laboratuvar güvenliği | | | 8 | Ara sınav ve Değerlendirme | | | 9 | Gıda Mühendisliği’nde konu belirleme ve ulusal kaynak tarama (tez-makale), atıf yapma şekilleri, Uluslararası makalelerin takibi (Web of Science taramaları) | | | 10 | Gıda Mühendisliği’nde derleme ve Değelendirme makalesi nasıl yazılır, Örnek derleme çalışmalarının irdelenmesi | | | 11 | Gıda Mühendisliği’nde bilimsel proje hazırlama ve proje yönetimi , Örnek proje çalışmalarının irdelenmesi | | | 12 | Gıda Mühendisliği’nde bilimsel araştırma ve yayınlarda etik ilkeler (Tez, Makale), Tez ve bilimsel makale hazırlama örnekleri | | | 13 | Etkili sınıf yönetimi | | | 14 | Web of Science tanıtımı | | | 15 | Eğitimde ölçme ve değerlendirme | | | 16 | Dönem Sonu Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Day, R,A. 1996. Bilimsel bir makale nasıl yazılır ve yayımlanır (Çeviren: Gülay Aşkar ALTAY). TÜBİTAK.
Derse ait Power-point sunumları, Konferans notları,
Örnek makale ,tez, derleme ve raporlar |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 4 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | 5 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | 3 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | 5 | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ8 | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ9 | | | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ10 | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|