Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FGM613 | PROTEİN SAFLAŞTIRMA | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı öğrenciye protein saflaştırmanın temelleri hakkında bilgi vermek, protein saflaştırmada kullanılan teknikler ve mekanizmalarını öğretmek, protein saflaştırma teknikleri konularında sunumlar ve sınıf içi ve dışı takım çalışmaları yaptırarak öğrencilerin iletişim becerisi ve eleştirel düşünme kabiliyetini geliştirmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd.Doç.Dr. Bekir Gökçen MAZI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Protein saflaştırmanın temellerini öğrenir | 2 | Protein saflaştırmada kullanılan temel hesaplamaları anlar | 3 | Protein saflaştırmada kullanılan teknikler hakkında bilgi sahibi olur | 4 | Verilen bir konuda ulusal ve uluslararası makaleleri tarayabilme yeteneğini geliştirir | 5 | Sözlü sunum yapabilme becerisini geliştirir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Protein saflaştırma stratejisi ve ekipmanları, hedef proteini tanımlama analizi, hücreler yada dokudan protein özütlemesi, homojenize edilmiş özüttü berraklaştırma teknikleri, protein örneklerinin depolanması, iyon değişim kromatografisi (IEX), hidrofobik etkileşim kromatografisi (HIC), afinite kromatografisi, boyutsal ayırma kromatografisi (SEC), proteinlerin elektroforezi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Protein saflaştırma stratejisi ve ekipmanları | | | 2 | Saflık analizi | | | 3 | Berrakaştırma teknikleri | | | 4 | Hücre kırma ve zedeleme yöntemleri | | | 5 | Özütün konsantre edilmesi | | | 6 | Protein örneklerinin depolanması | | | 7 | Kromatografinin teorisi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Proteinlerin,solventin ve kromatografi ortamının özellikleri | | | 10 | Nonaffinity absorpsiyon teknikleri (IEX, HIC) | | | 11 | Afinite teknikleri | | | 12 | Nonabsorption teknikleri (SEC) | | | 13 | Protein çözeltilerinin saflığının izlenmesi | | | 14 | Öğrenci sunumları | | | 15 | Öğrenci sunumları | | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Bonner Philip L.R, 2007. Protein Purification (First Edition), Taylor and Francis, NY, USA.
Roe S. (Edt.), 2001. Protein Purification Techniques (Second Edition), Oxford University Press, Oxford, UK.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 14 | 1 | 14 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Takım/Grup Çalışması | 7 | 1 | 7 |
Gözlem | 14 | 1 | 14 |
Gösterme | 14 | 1 | 14 |
Beyin Fırtınası | 7 | 1 | 7 |
Rapor Hazırlama | 3 | 9 | 27 |
Rapor Sunma | 3 | 1 | 3 |
Proje Hazırlama | 1 | 8 | 8 |
Proje Sunma | 1 | 1 | 1 |
Makale Kritik Etme | 4 | 4 | 16 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Okuma | 14 | 1 | 14 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | | | | | | | | 4 | | | | | | | | | ÖÇ2 | 5 | 5 | | | | | 4 | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ3 | 5 | | | | | | | | 4 | | | | | | | | | ÖÇ4 | 5 | | | | 5 | 5 | | 4 | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | 5 | 4 | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|