Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ZT616 | YUMURTA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Yumurtanın oluşumu, besin değeri, kalite ölçütleri ve yumurta işleme teknolojilerini öğretmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yumurta konusunda gerekli bilgilere sahip olmak ve beslemedeki öneminin anlaşılması | 2 | Yumurtanın kalitesi, muhafazası ve pazarlanması konusunda yeterli bilgiye sahip olunması | 3 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Yumurtanın oluşumu, bileşimi, kalitesinin belirlenmesi, beslemede ki yeri, muhafazası ve yumurtanın işlenmesine yönelik teknolojilerden oluşacaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yumurtanın oluşumu
| | | 2 | Yumurtanın Bileşimi | | | 3 | Yumurtanın Beslenmedeki Yeri | | | 4 | Yumurta ve Kolesterol | | | 5 | Yumurta Kalitesi | | | 6 | Yumurtanın dış kalite özellikleri ve belirlenmesi | | | 7 | Yumurtanın iç kalite özellikleri ve belirlenmesi | | | 8 | Vize Sınavı | | | 9 | Yumurtaların kalite sınıflandırılması | | | 10 | Yumurta kalitesinin belirlenmesindeki sorunlar | | | 11 | Yumurta ürünleri | | | 12 | Yumurtada iç kalite bozuklukları | | | 13 | Ülkemizde ve bazı ülkelerde yumurta standartları | | | 14 | Yumurtaların Muhafazası | | | 15 | Yumurtaların pazara arz edilmesi | | | 16 | Final | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Türkoğlu, M., Sarıca M.2009.Tavukçuluk Bilimi, Yetiştirme, Hastalıklar Bey Ofset Matbaacılık, 3. Baskı, 600 s.
Şenköylü, N., 2001. Modern Tavuk Üretimi (Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş) 3. Baskı. Anadolu Matbaası, Bağcılar İstanbul, 538 S.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı | 1 | 10 | 10 |
Quiz | 1 | 10 | 10 |
Laboratuvar | 10 | 5 | 50 |
Alan Çalışması | 2 | 4 | 8 |
Bireysel Çalışma | 16 | 2 | 32 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 2 | 4 | 8 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 5 | 50 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|