|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAB635 | BAHARAT BİTKİLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | •Baharat bitkilerinin botanik özellikleri ve yetiştiriciliği öğretilir
•Baharat bitkilerinin kimyasal özellikleri, işlenmesi hakkında temel bilgi verilir
•Baharat bitkilerinin tüketimi ve ticareti hakkında bilgi verilir
| Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Yrd.Doç.Dr. Özbay DEDE | Öğrenme Çıktıları | 1 | Baharat bitkileri yetiştiriciliğini ve morfolojisi, üretim tekniklerini öğrenir | 2 | Baharat bitkilerinin özellikleri ve işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olur | 3 | | 4 | | 5 | |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | •Baharat bitkilerinin özellikleri
•Kullanım alanları
•Agronomik özellikleri
| Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Baharat bitkileri ve önemi | | | 2 | Bitkilerin sınıflandırılması | | | 3 | Ekolojik istekleri | | | 4 | Yetiştirme teknikleri | | | 5 | Anason; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 6 | Şerbetçiotu; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 7 | Kimyon; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Çemen; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 10 | Kekik; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 11 | Adaçayı; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 12 | Çörekotu; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 13 | Rezene; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 14 | Çay; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | | | 15 | Baharat bitkilerinin kullanım alanları, muhafazası ve depolama, değerlendirme | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Er, C., M. Yıldız, 2007. Keyf Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:1555, Ders Kitabı
Baydar, H. 2009. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi. Süleyman Demirel Üniv. Zir. Fak. Yayın No: 51, Isparta.
Craker, L.E., Simon, J.E. (1986) Herb Spices and Medicinal Plants, Vol:1, Vol:4, Oryx Press, Phoenix.
Ramawat, K.G. (2004) Biotechnology of Medicinal Plants (Vitalizer and Therapeutic), Scince Publishers, Inc. Enfield, USA, 296 p.
Yaniv, Z., Bachrach, U. (2005) Handbook of Medicinal Plants. (Ed. Z. Yaniv, U. Bachrach), Food Products Press, New York, Oxford, 500 p
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Bireysel Çalışma | 14 | 7 | 98 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 4 | | 4 | | 4 | | ÖÇ2 | 4 | 4 | | 4 | | | ÖÇ3 | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|