Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAB612 | YEM BİTKİLERİNDE KALİTE ÖZELLİKLERİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Yem bitkilerinde kalite özellikleri, kaliteyi etkileyen faktörler, kaliteli kaba yem üretme ve değerlendirmeyi öğretmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Özlem ÖNAL AŞCI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Kuru otun kalitesini etkileyen faktörleri bilir | 2 | Kuru otun kalitesini belirlemeyi bilir. | 3 | Silaj kalitesini etkileyen etmenleri bilir. | 4 | | 5 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Yem bitkilerinde kalite, kuru ot üretimi ve depolanması, kuru ot kalitesini etkileyen faktörler, silaj yapımı ve silaj kalitesini etkileyen etmenler, yem bitkilerinde lezzetlilik ve kalite arası ilişkiler, toksik maddeler ve alkoloidler, mineral madde zehirlenmeleri ve düzensizlikleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yem bitkileri yetiştiriciliğinde kalite kavramı ve önemi | | | 2 | Kuru otun kalitesini etkileyen hasat öncesi faktörler | | | 3 | Kuru otun kalitesini etkileyen hasat öncesi faktörler | | | 4 | Ot kurutma yöntemleri | | | 5 | Otun toplanması, Otun depolanması | | | 6 | Kuru ot üretiminde kayıplar | | | 7 | Kuru otların değerlendirilmesi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Yem bitkilerinde lezzetlilik ve buna etki yapan faktörler | | | 10 | Toksik maddeler ve alkoloidler, mineral madde zehirlenmeleri ve düzensizlikleri | | | 11 | Toksik maddeler ve alkoloidler, mineral madde zehirlenmeleri ve düzensizlikleri | | | 12 | Otun sindirilme oranı ve buna etki yapan faktörler | | | 13 | Silaj kalitesini etkileyen etmenler | | | 14 | Silaj kalitesini etkileyen etmenler | | | 15 | Silajın değerlendirilmesi | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Açıkgöz, E., 2001. Yem Bitkileri. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bursa
Avcıoğlu, R., Hatipoğlu, R., Karadağ, Y. 2009. Yem Bitkileri (Cilt I), İzmir
Kılıç, A. 2006. Kaba yemlerde niteliğin saptanması. Hasad Yayıncılık.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 5 | | | | | ÖÇ2 | 4 | 4 | | 3 | | | ÖÇ3 | 4 | 5 | | 3 | | | ÖÇ4 | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|