|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | TAB602 | YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER ÖZEL YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ISLAHI | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Yemeklik Tane baklagillerin yetiştiriciliği ve ıslahı konularında bilgi vermek | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Prof.Dr.Nuri YILMAZ | Öğrenme Çıktıları | 1 | Bu dersin sonunda öğrenci; Yemeklik baklagillerin yayılma alanları, sınıflandırılması, verim, verim öğeleri ve fizyolojisi, yetiştirme teknikleri ve ıslahı konularında bilgi ve kabiliyetleri geliştirecek; | 2 | Bu konularla ilgili olarak karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerileri üretebilecek, | 3 | Uygun ders planları geliştirebilecektir. | 4 | | 5 | | 6 | | 7 | |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Yemeklik tane baklagillerin, Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, Islah kriterleri, Islah yöntemleri | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Giriş, Fasulyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri, fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | | | 2 | Fasulyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | | | 3 | Nohutun Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | | | 4 | Nohutun Islah kriterleri, Islah yöntemleri | | | 5 | Mercimeğin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | | | 6 | Mercimeğin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | | | 7 | Bezelyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Bezelyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | | | 10 | Baklanın Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | | | 11 | Baklanın Islah kriterleri, Islah yöntemleri | | | 12 | Börülcenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | | | 13 | Börülcenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | | | 14 | Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları | | | 15 | Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Sehirali S,1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 314
Sepetoğlu H, 2002. Yemeklik Dane Baklagiller. Ege Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 24/4
Engin M, 1989. Yemeklik Dane Baklagiller. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Notları: 110
Özdemir S, 2006.Yemeklik Baklagiller. Hasad Yayıncılık, İstanbul-Türkiye
Summerfıeld,R.J., Roberts, E.H., 1985. Grain Legume Crops. Collins ISBN 0-00-383037-3
| Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Bireysel Çalışma | 14 | 7 | 98 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 15 | 1 | 15 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 15 | 1 | 15 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 4 | 3 | 4 | 2 | 3 | 2 | ÖÇ2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 2 | ÖÇ3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | ÖÇ4 | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|