Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
TAB602YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER ÖZEL YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ISLAHIZorunlu116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
Yemeklik Tane baklagillerin yetiştiriciliği ve ıslahı konularında bilgi vermek
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof.Dr.Nuri YILMAZ
Öğrenme Çıktıları
1Bu dersin sonunda öğrenci; Yemeklik baklagillerin yayılma alanları, sınıflandırılması, verim, verim öğeleri ve fizyolojisi, yetiştirme teknikleri ve ıslahı konularında bilgi ve kabiliyetleri geliştirecek;
2Bu konularla ilgili olarak karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerileri üretebilecek,
3Uygun ders planları geliştirebilecektir.
4
5
6
7
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Yemeklik tane baklagillerin, Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, Islah kriterleri, Islah yöntemleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Giriş, Fasulyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri, fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
2Fasulyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
3Nohutun Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
4Nohutun Islah kriterleri, Islah yöntemleri
5Mercimeğin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
6Mercimeğin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
7Bezelyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
8Ara sınav
9Bezelyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
10Baklanın Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
11Baklanın Islah kriterleri, Islah yöntemleri
12Börülcenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
13Börülcenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
14Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları
15Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Sehirali S,1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 314 Sepetoğlu H, 2002. Yemeklik Dane Baklagiller. Ege Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 24/4 Engin M, 1989. Yemeklik Dane Baklagiller. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Notları: 110 Özdemir S, 2006.Yemeklik Baklagiller. Hasad Yayıncılık, İstanbul-Türkiye Summerfıeld,R.J., Roberts, E.H., 1985. Grain Legume Crops. Collins ISBN 0-00-383037-3
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma14798
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma15115
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma15115
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)173
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1434232
ÖÇ2343322
ÖÇ3433332
ÖÇ4      
ÖÇ5      
ÖÇ6      
ÖÇ7      
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00