Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT694 | KIYILMIŞ SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimlerini öğretir |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Kıyılmış su ürünlerinden elde edilen ürünleri tanımlar | 2 | Herbir ürünün işleme tekniklerini tanımlar ve gösterir | 3 | Kıyılmış su ürünlerinde kullanılan alet ve ekipmanları gösterir | 4 | İşlenmeleri ve depolanmaları esnasında meydana gelen kalite değişimlerini tespit eder | 5 | Kıyılmış su ürünleri mezuatını öğretir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Kıyılmış su ürünleri işleme teknolojisine giriş
| | | 2 | Su ürünlerinin kıyılması için gerekli olan makine ve teçhizatlar
| | | 3 | Kıyılmış su ürünleri ile elde edilen ürünlerden balık burger yapımı ve teknolojisi
| | | 4 | Balık burgerlerin depolama boyunca kalite değişimleri
| | | 5 | Balık kroketler ve teknolojisi
| | | 6 | Balık kroketlerin depolama boyunca kalite değişimleri
| | | 7 | Surimi üretim teknolojisine giriş
| | | 8 | Arasınav
| | | 9 | Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri
| | | 10 | Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri
| | | 11 | Balık sosis ve salam teknolojisi
| | | 12 | Balık sosis ve salamındaki kalite değişimleri
| | | 13 | Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuat
| | | 14 | Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuata devam
| | | 15 | Ödevlerin değerlendirilmesi
| | | 16 | Dönem sonu sınav | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi-2(Prof. Dr. Şükran Çaklı, 2007)
İlave Kaynak
Bilimsel Makaleler
Batters and Breadings in Food Processing (Eds. K. Kulp, R. Loewe, K. Lorenz, and J. Gelroth,2011)
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 7 | 84 |
Laboratuvar | 12 | 7 | 84 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | ÖÇ3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | ÖÇ4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|