Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT692 | SURİMİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Surimi Teknolojisi hakkında bilgi vermek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Surimiden elde edilen ürünleri tanımlar | 2 | Herbir ürünün işleme tekniklerini tanımlar ve gösterir | 3 | Surimide kullanılan alet ve ekipmanları gösterir | 4 | İşlenmeleri ve depolanmaları esnasında meydana gelen kalite değişimlerini tespit eder |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Surimi teknolojisi ile ilgili bilgiler vermek,uygulamalar yapmak,surimi ürünlerini incelemek |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Surimi üretim teknolojisinin tarihi ve kaynakları | | | 2 | Beyaz balıklardan ticari surimi üretimi | | | 3 | Beyaz balıklardan ticari surimi üretimine devam,ödev | | | 4 | Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi
| | | 5 | Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi
| | | 6 | Surimi teknolojisinde yeni gelişmeler,ödev
| | | 7 | Surimi teknolojisinde yeni gelişmeler devam | | | 8 | Surimiden elde edilen ürünler | | | 9 | Ara sınav | | | 10 | Surimide proteinlerin kryostabilizasyonu ve surimi jelasyonunun kimyası | | | 11 | Surimi temelli ürünler için kullanılan katkı maddeleri ve formülasyonu
| | | 12 | Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi,ödev | | | 13 | Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi devam | | | 14 | Dersin değerlendirilmesi ve öneriler
| | | 15 | Ödevlerin değerlendirilmesi | | | 16 | Final | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Surimi Technology ,Tyre C. Lanier, Chong M. Lee, 1992
Surimi and Surimi Seafood, Jae Won Park, 2005.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | | Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 5 | 60 |
Uygulama/Pratik | 3 | 10 | 30 |
Laboratuvar | 12 | 5 | 60 |
Seminer | 2 | 7 | 14 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ2 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | ÖÇ4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|