Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT636 | YEM VE BALIK ANALİZ YÖNTEMLERİ | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Dersin amacı yem ve yem hammaddeleri, balık etinin yapısı, yem ve balık etinin analize hazırlanması ve analizleri hakkında bilgi vermektir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Members of the department |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Balık yemleri ve hammaddeleri ve besin içeriklerini yeme katılım oranlarını bilir. | 2 | Balık eti ve yapısı hakkında bilgi sahibidir. bilir. | 3 | Balık yemi ve etinden yapılan kimyasal analizler hakkında bilgi sahibidir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Yemin içeriğini oluşturan ham maddeler, besin içerikleri, yeme katım oranları, balık etinin kimyasal yapısı, yemden ve balık etinden örnek hazırlama, kimyasal analizlerin yapılması. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yem Hammaddeleri | | | 2 | Yem Hammaddeleri ve Besin İçerikleri | | | 3 | Yem Hammaddeleri ve Besin İçerikleri | | | 4 | Yem İçine Katılım Oranları | | | 5 | Yem İçine Katılım Oranları | | | 6 | Balık Etinin Kimyasal Yapısı | | | 7 | Balık Etinin Kimyasal Yapısı | | | 8 | Arasınav | | | 9 | Yemden ve Balık Etinden Örnek Alma | | | 10 | Yemden ve Balık Etinden Örnek Alma | | | 11 | Yem ve Balık Eti Örneğinin Analize Hazırlanması | | | 12 | Yem ve Balık Eti Örneğinin Analize Hazırlanması | | | 13 | Kimyasal Analizlerin Yapılması | | | 14 | Kimyasal Analizlerin Yapılması | | | 15 | Kimyasal Analizlerin Yapılması | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Korkut, A. Y., Hoşsu, B., Fırat, A., 2004. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi II (Laboratuvar Uygulamaları ve Yem Yapım Teknolojisi) II.Baskı. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:54, Ders Kitabı No: 23. İzmir, 320 s.
İlave kkaynaklar:
Kutlu, H. R., 2008. Yem Değerlendirme ve Analiz Yöntemleri Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Ders Notları, Adana, 68 s.
Bilgüven M., 2002. Yemler Bilgisi Yem Teknolojisi ve Balık Besleme, Akademisyen Yayınevi, Rize, 446 s.
Akyıldız, R., 1992. Balık Yemleri ve Teknolojisi, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları:1280, Ders Kitabı:366, Ankara, 192 s.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Laboratuvar | 7 | 4 | 28 |
Deney | 7 | 4 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 4 | 40 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 4 | 40 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | ÖÇ2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | ÖÇ3 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|