Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT625 | AKUAKÜLTÜRDE MİKROALGLER | Zorunlu | 1 | 2 | 6 |
|
Dersin Seviyesi |
Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Balıkçılık sektöründe kullanımı olan mikro alg türleri ve bunların laboratuvar şartlarında üretilmesi ile ilgili temel bilgilerin öğrenciye verilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Alglerin yapıları ve sistematiği ile ilgili temel bilgilere sahip olur. | 2 | Alglerin gelişimi üzerine etki eden ekolojik faktörleri bilir. | 3 | Laboratuvar ortamında alg izole ederek yetiştirebilir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Tatlı su ve deniz ekosistemlerinde yaşayan mikro alg türleri hakkında genel bilgi. Bu türlerden balıkçılık sektöründe yem veya başka amaçlarla kullanılabilecek olan türlerin üretilmesi ile ilgili temel bilgiler. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Prokaryot ve ökaryot hücreler arasındaki farklılıklar. | | Mikroskop ile inceleme. | 2 | Prokaryotik algler (Cyanobacteria). | | Mikroskop ile inceleme. | 3 | Prokaryotik algler (Cyanobacteria). | | Mikroskop ile inceleme. | 4 | Ökaryotik algler (Kırmızı algler) | | Mikroskop ile inceleme. | 5 | Ökaryotik algler (Esmer algler) | | Mikroskop ile inceleme. | 6 | Ökaryotik algler (Yeşil algler) | | Mikroskop ile inceleme. | 7 | Alglerin ekolojik önemi. | Arazi çalışması | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Alglerin ekonomik önemi. | Arazi çalışması | | 10 | Alglerin laboratuvar ortamında üretilmesi için gereken faktörler (Besin, farklı besiyeri tipleri) | | Besi ortamı hazırlanması | 11 | Alglerin laboratuvar ortamında üretilmesi için gereken faktörler (Besin, farklı besiyeri tipleri) | | Besi ortamı hazırlanması | 12 | Alglerin laboratuvar ortamında üretilmesi için gereken faktörler (Işık) | | Farklı ışık şiddetlerinin alg gelişimi üzerine etkilerinin gözlenmesi | 13 | Alglerin laboratuvar ortamında üretilmesi için gereken faktörler (Sıcaklık) | | Farklı sıcaklık derecelerinin alg gelişimi üzerine etkilerinin gözlenmesi | 14 | Alglerin akuakültürde kullanım alanları | Arazi çalışması | | 15 | Alglerin akuakültürde kullanım alanları | Arazi çalışması | | 16 | Yıl sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 9 | 10 | 90 |
Laboratuvar | 9 | 10 | 90 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 2 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 4 | 2 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 4 | 2 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|