|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | FBT608 | SU ÜRÜNLERİNDE SEKTÖREL YAPI VE POLİTİKALAR | Zorunlu | 1 | 1 | 6 |
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin amacı balıkçılık sektörünün tüm yönleriyle öğrencilere tanıtılmasını sağlamak | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Yrd. Doç. Dr. Naciye ERDOĞAN SAĞLAM | Öğrenme Çıktıları | 1 | Balıkçılık sektörünü tanımış olurlar | 2 | Sektörel sorunları ve çözüm önerilerini öğrenerek gelecekte görev alacağı kuruma bilinçli olarak gidebilirler | 3 | Bilgilerini yetkili otorite ve alt birimleri ile balıkçılık organizasyonları içinde paylaşabilirler |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Türkiye'nin su ürünleri üretim potansiyeli, iç su ve deniz kaynakları ve bu kaynakların coğrafik dağılımı, değerlendirme olanakları ve
geleceğe yönelik planlama hedefleri, su ürünleri avcılığı, yetiştiricilik ve değerlendirme sanayindeki gelişmeler ve darboğazlar,
su ürünlerinde organizasyon ve destek hizmetleri, yurtiçi koordinasyon ve Avrupa Birliği ile entegrasyon, su ürünleri çevre ilişkileri ve
yanlış uygulamalar, geleceğe yönelik politikalar. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Giriş ve dersin önemi
| | | 2 | Türkiye’nin su potansiyeli, iç sular, denizler. | | | 3 | Türkiye balıkçılığının gelişimi ve avcılık, balıkçılığımızda alt yapı, av filosu ve donanımı, balık ağları, yardımcı cihaz ve donanımlar.
| | | 4 | İçsu ve deniz kaynakları ve bu kaynakların coğrafik dağılımı, değerlendirme olanakları ve geleceğe yönelik planlama hedefleri
| | | 5 | Su ürünleri yetiştiriciliği, yetiştiriciliğin dünyadaki durumu, üretim değerleri, çiftlikler, kuluçkahaneler, yetiştirilen türler.
| | | 6 | Türkiye su ürünleri sanayi, balık tüketimi, ithalat ve ihracat, işleme ve değerlendirme sanayindeki gelişmeler ve darboğazlar.
| | | 7 | Su ürünlerinde organizasyon ve destek hizmetleri, yurtiçi koordinasyon ve Avrupa Birliği ile entegrasyon.
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | su ürünleri mevzuatı, su ürünleri kanunu, ana kuruluşlar, krediler | | | 10 | Su ürünleri ve çevre ilişkileri | | | 11 | Su ürünleri sektörünün sosyo-ekonomik yapısı | | | 12 | Koruma altındaki türler | | | 13 | Yapılan yatırımlar, organizasyonlar, alt sektörler, pazarlama, sorunlar ve çözümler | | | 14 | Yanlış uygulamalar, geleceğe yönelik politikalar | | | 15 | Teşvik kredileri, su ürünleri kredileri | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Çelikkale, S., Düzgüneş, E., Okumuş, İ. 1999. Türkiye Su Ürünleri Sektörü. İstanbul Ticaret Odası. İstanbul. Yayın No:1999-2.
Çelikkale, M. S., Düzgüneş, E., Okumuş, İ. 1999. Türkiye Su Ürünleri Sektörü ve Avrupa Birliği İle Entegrasyonu. İstanbul Ticaret Odası Yayınları. Yayın No: 1999-63. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Derse Katılım | 14 | 3 | 42 | Tartışma | 5 | 5 | 25 | Soru-Yanıt | 3 | 5 | 15 | Takım/Grup Çalışması | 5 | 4 | 20 | Beyin Fırtınası | 3 | 6 | 18 | Seminer | 3 | 5 | 15 | Bireysel Çalışma | 4 | 5 | 20 | Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 4 | 6 | 24 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 1 | ÖÇ2 | 4 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 1 | ÖÇ3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 1 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|